Oscar Vazquez2

Nykytanssi ja barokkimusiikki 2020-luvulla: Mystery Sonatas / for Rosa

 • Päivämäärä

  16.6-16.6.2022

 • Aika

  21:30

Tilaa tarjoilut
 • Keskustelutilaisuus

  16.6. noin klo 21.30, Mystery Sonatas / for Rosa -esityksen jälkeen.


  Vapaa pääsy.

Miten barokkimusiikki ja uusi tanssi keskustelevat ja ruokkivat toisiaan? Minkälainen prosessi on musiikin ja liikkeen saattaminen yhteen?

Musiikin ja liikkeen välisen suhteen tutkiminen on aina ollut belgialaisen koreografin Anne Teresa De Keersmaekerin kiinnostuksen kohde. Mystery Sonatas / for Rosa -teoksessa koreografia solmii liiton barokkisäveltäjän Heinrich Ignaz Franz Biberin noin vuonna 1676 säveltämien Mysteerisonaattien kanssa. Harvoin kokonaisuutena esitettävä teos kuullaan esityksessä viisihenkisen Gli Incogniti -ryhmän tulkitsemana. Ryhmää johtaa barokkiviuluohjelmiston taitajana tunnustettu ranskalainen viulisti Amandine Beyer.

Taiteilijakeskustelussa Beyer avaa barokkimusiikin roolia teoksessa sekä johdattaa Mysteerisonaattien taustoihin. Keskustelukumppanina hänellä on suomalainen cembalisti Marianna Henriksson. Henriksson on niin ikään tunnettu monipuolisesta työskentelystään vanhan musiikin ja uuden tanssin dialogisuudessa, erityisesti koreografi Anna Mustosen kanssa. Henrikssonin ja Mustosen Esittävän taiteen valtionpalkinnolla 2018 tunnustettu työ saa jatkoa, kun Eros saa ensi-iltansa Erkko-salissa lokakuussa 2022. Se tuo yhteen viisi tanssijaa, viisi laulajaa ja kahdeksan Suomalaisen barokkiorkesterin soittajaa.

Keskustelu on englanniksi.

Lue lisää Amandine Beyerista

Rosas: Mystery Sonatas / for Rosa

Amandine Beyer

Francois Sechet

Amandine Beyer on kansainvälisesti tunnustettu barokkiviuluohjelmiston tulkitsija. Hänen levytyksensä J. S. Bachin Sonatas & Partitasista vuodelta 2012 on useasti palkittu.

Beyer soittaa säännöllisesti maailman tärkeimmissä koserttisaleissa ja festivaaleilla (mm. Théatre du Chatelet, Festival de Sablé, Innsbruck Festwochen, Konzerthaus de Viena). Hän toimii eri musiikkiyhtyeissä kuten les Cornets Noirs, duona Pierre Hantainin, Kristian Bezuidenhoutin ja Laurance Beyerin kanssa, sekä omassa yhtyeessään Gli Incogniti.

Beyerin intohimona on myös opettaminen. Vuodesta 2010 lähtien hän on opettanut barokkiviulunsoittoa Schola Cantorum Basiliensisissä Sveitsissä.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon