Heart Drive some pysty Michael Slobodian
Show photographer Michael Slobodian

Tero Saarinen Company: Van Opstal | Karttunen

Osta lippuja Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  pe 9.6.2023 klo 19
  la 10.6.2023 klo 19
  ti 13.6.2023 klo 19
  ke 14.6.2023 klo 19
  to 15.6.2023 klo 19
  pe 16.6.2023 klo 19

 • Kesto 1h 20min., sisältää väliajan.

Tero Saarinen Companyn sykähdyttävä kahden teoksen ilta yhdistää uuden tilausteoksen Heart Drive (2022) sekä suomalaisen nykytanssin klassikon Digital Duende (1998).

Huikeassa kansainvälisessä nosteessa olevan hollantilaiskaksikon Imre ja Marne van Opstalin uutuus Heart Drive on hengästyttävällä sykkeellä etenevä koreografia kahdeksalle huipputanssijalle. Kanadalaisen Ballet BC:n ja Tero Saarinen Companyn yhteistuotantona syntynyt teos tutkii rakkautta, yhteyttä ja nautintoa, sekä niihin sisältyviä tabuja ja stigmoja. Teos saa Euroopan ensi-iltansa Tanssin talossa 9. kesäkuuta.

“Heart Drive kutsuu reflektoimaan ja keventämään syyllisyyden taakkaa, hyväksymään viettejä ja impulsseja. Vartalon fyysinen kokemus ja tuntemukset voivat elää rajatta, kun hyväksymme luontomme. Teos tutkii alkukantaista viettiämme rakastaa ja löytää yhteys.”
Imre ja Marne van Opstal

Lue lisää

Jyrki Karttusen rakastettu Digital Duende (1998) kiehtoo kaksijakoisuudellaan. Se on syvää tunnetta huokuva duetto, jossa tanssijat eivät reagoi toisiinsa. Se on pohjoismaisen viileä tulkinta kuvitteellisesta tulisesta espanjalaisuudesta. Koreografinsa huikeaan kansainväliseen menestykseen vuosituhannen vaihteessa nostaneen dueton uustulkinnan tanssivat nyt vuoroilloin Samuli Emery ja Mikko Lampinen (9.–13.6.) sekä Mikko Makkonen ja Jussi Ulkuniemi (14.–16.6.).

Digital Duende oli monella tapaa merkittävä teos, jonka pariin palaan yleensä kuin tarkistaakseni, mistä lähdin liikkeelle koreografina – muistuttaakseni itseäni kiireettömästä ja leikkivästä luomisen tilasta, jossa annan ratkaisuille tilaa ja aikaa syntyä kulloisestakin kysymyksestä käsin.
– Jyrki Karttunen

Lue lisää

Tutustu Tero Saarinen Companyn Tanssin talo -ohjelmistoon: terosaarinen.com

Lipunmyynti

Early Bird -liput (15.1. asti) | A 56€ (ovh. 62€) – B 44€ (ovh. 49€) – C 34€ (ovh. 38€)

Alennusliput | Alle 25-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt: B 22€ – C 16€ | Eläkeläiset: A 59€ – B 46€ – C 35€ | Ryhmät 15+ hlö A 59€ – B 46€ – C 35€

Alennuksia ei voi yhdistää tarjouksiin.

Tutustuthan Tero Saarinen Companyn lipunmyynnin ehtoihin tämän linkin takaa. Kaikki lipunmyyntiä koskevat tiedustelut osoitteeseen tickets@terosaarinen.com.

Sarjakortilla -10% alennus ostaessasi liput kahteen tai useampaan esitysjaksoon kerralla!

Pay What You Can | Kaikkiin TSC:n Tanssin talon tuotantoihin on myynnissä myös pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja. Saatavilla Lasipihan myyntipisteestä sekä täältä.

Huom. Erkko-salin katsomo nousee jyrkästi. Taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, katsomoon ei ole hissiä. Liikuntarajoitteisille suosittelemme ostamaan paikan ensimmäiseltä riviltä.

Avomielisesti eläimellisiä voimiamme tutkiva Heart Drive on julkea kuvaus seksuaalisuudesta, joka ei sorru kliseisiin –– erityinen, surrealistinen liikekieli –– innovatiivinen parityöskentely –– kummitteleva ja unenomainen –– houkutteleva maistiainen eurooppalaisilta edelläkävijöiltä

— STIR (KANADA), 2022 | Heart Drive

Heart Drive

Koreografia

Imre van Opstal & Marne van Opstal

Musiikki, sävellys

Amos Ben-Tal

Valosuunnittelu

Tom Visser

Lavastus

Tom Visser, Imre van Opstal & Marne van Opstal

Pukusuunnittelu

Imre van Opstal & Marne van Opstal, yhteistyössä Kate Burrowsin kanssa

Koreografin assistentti

Chloé Albaret

Vastaava harjoittaja

David Scarantino

Tanssi

Chloé Albaret, Amie-Blaire Chartier, Sakari Kinnunen, Oskari Kymäläinen, Katerina Torp, Jack Traylen, Gaya Gemini, Joni Österlund, varalla Anni Koskinen, Samuli Emery

Ensi-ilta

Ballet BC: 3. marraskuuta 2022, Queen Elizabeth Theatre, Vancouver, Kanada | Tero Saarinen Company: 9. kesäkuuta 2023, Tanssin talo, Helsinki, Suomi

Yhteistuotanto

Ballet BC ja Tero Saarinen Company

Ballet BC logo 2
TSC logo CMYK 1 black 2017

Digital Duende

Koreografia

Jyrki Karttunen

Valo-, lavastus- ja äänisuunnittelu

Kimmo Karjunen

Vastaava harjoittaja

Henrikki Heikkilä

Tanssi

Samuli Emery, Mikko Lampinen / Mikko Makkonen, Jussi Ulkuniemi

Ensi-ilta

20. marraskuuta 1998, Joensuun taidemuseo, Suomi

Tuotanto

Tero Saarinen Company

[Digital Duenden] katsoja pääsee hyrisemään pienistä ja älykkään humoristisista oivalluksista –– [teos] on elastinen, sujuvasti tunnelmasta ja tyylistä toiseen liikkuva kokonaisuus, jossa tanssijat käsiohjelmatekstiä mukaellen todella tuntuvat suhtautuvan niin elämään kuin omaan tanssiinsakin lapsenomaisen kevyesti ja huolettomasti

— DEMARI, 1999 | Digital Duende

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon