Body paakuva
Show photographer Anastasia Pajanen & Esa Valkeajärvi

Susanna Leinonen Company: Body

 • 4 esitystä

  28.9-1.10.2022

 • Kokonaiskesto

  1h 10min, ei väliaikaa

 • Tila

  Pannuhalli

 • Liput

  39,5-15 €

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  Ke 28.9.2022 19.00


  To 29.9.2022 19.00


  Pe 30.9.2022 19.00


  La 1.10.2022 19.00

 • Esityksen kesto 1 h 10 min, ei väliaikaa

Ylistäviä arvioita kerännyt BODY nähdään Tanssin talossa neljänä iltana syys-lokakuun vaihteessa 2022.

Body-teoksen käsiohjelma

Käsiohjelma (pdf)

Susanna Leinonen Companyn BODY on kehollisuutta kuvanneen trilogian viimeinen osa. Koreografin aiemmat teokset Nasty ja Toxic ovat pohtineet mitä on olla nainen yhteiskunnassa jatkuvan arvostelun ja kontrolloinnin kohteena. BODY puolestaan pureutuu pelkistetysti kehoon: mitä kaikkea keho elämäkaarensa aikana kokee ja miten häkellyttävän hieno ja mukautuva mekanismi se on ilman ulkopuolista muokkausta tai paineita.

BODYssa tiukkaan pakattu fyysinen liike haastaa kehon vahvuuden ja mielen herkkyyden ja se haastaa tanssijat äärimmilleen.

BODYn teemat ovat nimensä mukaisesti fyysisiä ja kehollisuuteen pureutuvia. Lapsuudesta asti tanssin ympärille kietoutunut kehoni on antanut ja ottanut vuosien varrella paljon. Koska olen nainen, kehoni on joutunut myös ankaran ulkopuolisen tarkastelun kohteeksi. Jokainen muutos kehossani on väistämättä vaikuttanut mieleni liikkeisiin – ja toisinpäin. Kehon ja mielen vahvan liiton ansiosta niiden välistä yhteyttä ei voi sulkea pois. Sen voi hetkellisesti hukata, muttei koskaan täysin kadottaa. Koreografina ja tanssijana tärkeintä minulle on suhde omaan kehooni.

– Susanna Leinonen

Susanna Leinonen Company

Bodyssa on synkkää hehkua. Menemällä päin niitä keinoja, joilla ihminen peittelee kuolemanpelkoaan, Body pystyy tuottamaan lähes katarttisen kokemuksen

— Maria Säkö | Helsingin Sanomat

Koreografia

Susanna Leinonen

Musiikki

Kasperi Laine

Valosuunnittelu

Anne Weckström

Pukusuunnittelu, naamiot ja peruukki

Sari Nuttunen

Tanssijat

Camilla Keihäs, Minttu Pietilä, Aino Päivike, Elke Schoroede, Tatiana Urteva, Jack Traylen (28.9 & 29.9.), Sakari Kinnunen (30.9. & 1.10.)

Tuottaja

Esa Valkeajärvi

Ja sitten ovat Bodyn kuusi upeaa tanssijaa: Emmi Hakala, Camilla Keihäs, Aino Päivike, Aaron Saira ja Tatiana Urteva. He suorastaan hengittävät teosta joka solullaan. Heidän kehojensa liikemahdollisuuksilla ei tunnu olevan rajoja. Kaikki on täydellistä, enkä osaa kuvitella, että Leinosen koreografia voisi saada parempia tulkkeja

— Annikki Alku, Demokraatti

Susanna Leinonen Company

Outlook u0cpzywp

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon