Felipe Salles 4 Photo Credit Adan Silva
Show photographer Adan Silva

UMO Helsinki Jazz Orchestra & Felipe Salles: Home is Here

 • Päivämäärä

  7.11-7.11.2024

 • Kokonaiskesto

  2 H (sis. väliaika)

 • Tila

  Pannuhalli

 • Liput

  35-15€

Tilaa tarjoilut
 • Aikataulu

  To 7.11. klo 19

Esittely

Tenorisaksofonisti, säveltäjä ja yhtyeenjohtaja Felipe Salles palaa uuden materiaalinsa kanssa UMO Helsinki Jazz Orchestran vieraaksi. Tanssin talon Pannuhallin konsertissa Salles sekä johtaa orkesteria että soittaa saksofonisolistina.

Konsertissa kuullaan Sallesin tuorein, kahdeksanosainen sävellys isolle orkesterille. Vuonna 2023 ilmestynyt albumi Home is Here kruunattiin Downbeatissa 4,5 tähdellä. Kantaaottavana säveltäjänä tunnettu Salles tarttuu albumilla jälleen ajankohtaiseen ja itselleen läheiseen aiheeseen, maahanmuuttoon. Hän on ammentanut inspiraatiota USA:n jazzyhteisön maahanmuuttajakollegoiltaan, osin UMOllekin tutuilta nimiltä, kuten kuubalaiselta saksofonistilta Paquito D’Riveralta ja chileläiseltä saksofonistilta Melissa Aldanalta. Salles on räätälöinyt sävellyksensä kullekin levyllä vierailevalle muusikolle korona-aikana tekemiensä pitkien haastatteluiden perusteella. Sallesin 19-henkisessä Interconnections Ensemble -yhtyeessä soittaa koko joukko eri kansallisuuksia, kulttuureja, perinteitä, sukupolvia ja tarinoita edustavia jazzmuusikoita. Musiikki kulkee afrokuubalaisista ja brasilialaisista rytmeistä tangoon, jazziin ja swingiin. Tässä konsertissa UMOlaiset saavat soittaakseen näille nimekkäille muusikoille räätälöidyt sävellykset.

Brasilian Sao Paulosta kotoisin oleva, nykyään New Yorkissa vaikuttava Salles on tehnyt uraa Yhdysvalloissa aktiivisesti vuodesta 1995 alkaen ja hänen soittokavereihinsa lukeutuvat mm. Randy Brecker ja David Liebman. Hänen sävellyksiään ovat soittaneet niin Helsingin kaupunginorkesteri kuin Metropole Orchestra. Salles on toiminut Massachusettsin yliopistossa jazzin ja afroamerikkalaisen musiikin professorina vuodesta 2010. www.sallesjazz.com


“Home is Here, with its luxurious and refined sound takes you to a place in history where music has never gone before.”
– Raul da Gama, Latin Jazz Net

"Salles' arrangements are consistently colorful, his orchestra is world class and the guest soloists inspired."
– Scott Yanow, Downbeat

“The result is a polychromatic, adventurous album that allows Salles' multidimensionality as a composer to flourish."
– Troy Dostert, AllAboutJazz


Lipputiedot

Peruslippu | 35 €
Eläkeläiset | 30 €
Alennusliput | 15 € (Ammattilaiset, alle 25-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt). Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan todistuksen.

Katsomo on numeroimaton.

Lippuja saatavilla verkkokaupan lisäksi Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä.

Otathan Tanssin talon asiakaspalveluun yhteyttä mahdollisissa lipunmyyntikysymyksissä: info@tanssintalo.fi

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon