Bach projekti pysty 1350 1080

GLIMS & GLOMS / Tuomo Railo: Bach-projekti

 • 3 esitystä

  16.2-18.2.2023

 • Kokonaiskesto

  1h 30 min., ei väliaikaa

 • Tila

  Erkko-sali

 • Liput

  42-22€

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  To 16.2. klo 19:00 Ensi-ilta


  Pe 17.2. klo 19:00


  La 18.2. klo 16:00

 • Kesto 1h 30 min, ei väliaikaa

Koreografia yhdeksälle tanssijalle Bachin Goldberg-muunnelmiin

Tuomo Railon Bach-projekti on koreografia yhdeksälle tanssijalle. Teoksessa kuullaan J.S. Bachin Goldberg-muunnelmat pianisti Risto Laurialan tulkitsemana. Esitys saa ensi-iltansa Tanssin talon Erkko-salissa 16.2.2023.

Teoksen käsiohjelma (pdf)

Bach-projekti on saanut alkunsa koreografi Tuomo Railon videoiduista tanssi-improvisaatioista. Railo on yhdessä tanssijoiden kanssa purkanut ja uudelleen koonnut hetkessä syntynyttä tanssia, jotta sattuman kaltainen, “tuorepuristettu tanssimehu, rasa” toistuisi ja monistuisi yhdeksälle tanssijalle suurella näyttämöllä.

Teoksen tanssijat Jyrki Karttunen, Kasperi Kolehmainen, Taru Koski, Hanna Mönkäre, Alen Nsambu, Katri Soini, Mirva Vogt, Jussi Väänänen ja Tuomo Railo ovat syntyneet viidellä eri vuosikymmenellä. Tämä ei ole ollut koreografi Railon tietoinen ratkaisu, mutta kertoo osaltaan Railon taiteellisten tavoitteiden moniarvoisuudesta, kiinnostuksesta eri-ikäisten tanssijoiden liikeilmaisun ulottuvuuksiin.

Teoksessa nähdään Railon animaatioita projisoituina suureen kokoon. Animaatiot ovat abstrakteja liikkuvia maalauksia, jotka tapahtuvat yhtä aikaa tanssin ja soiton kanssa. Animaatioiden voimakkaat värit toistuvat Karoliina Koiso-Kanttilan puvustuksessa, animaatioiden geometriaa jatkaa Pasi Pehkosen valosuunnittelu.

"Teoksen tunnelmaan on vaikuttanut pandemia ja sota: haluan teoksellani valaa toivoa ja tarjota kohottavan kokemuksen. Olen välttänyt kerronnallisia keinoja, teoksen tapahtumia ei tarvitse tulkita, dramaturgia on niukkaa, mutta hetkittäin tanssijoiden läsnäolossa ja vuorovaikutuksessa voi havaita yksityisiä hetkiä, iloa." – Tuomo Railohaluan teoksellani valaa toivoa ja tarjota kohottavan kokemuksen.

— Tuomo Railo

Työryhmä

Musiikki

J.S. Bach, Goldberg-muunnelmat

Koreografia ja animaatiot

Tuomo Railo

Pukusuunnittelu

Karoliina Koiso-Kanttila

Valosuunnittelu

Pasi Pehkonen

Tanssijat

Jyrki Karttunen, Kasperi Kolehmainen, Taru Koski, Hanna Mönkäre, Alen Nsambu, Tuomo Railo, Katri Soini, Mirva Vogt, Jussi Väänänen

Pianisti

Risto Lauriala

Ompelija

Nina Ukkonen

Tuotanto

Tanssiteatteri Glims & Gloms / Melinda Näsänen

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon