Corpsextremes Rachid Ouramdane 11 Pascale Cholette
Show photographer Pascale Cholette

Chaillot – Théâtre national de la Danse / Rachid Ouramdane: Corps extrêmes

 • 2 esitystä

  24.9-25.9.2024

 • Kokonaiskesto

  1 H (ei väliaikaa)

 • Tila

  Erkko-sali

 • Liput

  41-21 €

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  Ti 24.9. KLO 19.30


  Ke 25.9. KLO 19.30


  Kesto 1 h.


  Ikäsuositus +12 v.


  Huom. esityksessä ranskankielistä puhetta, tekstity englanniksi.

Esittely

Extreme-urheilua, nykytanssia ja akrobatiaa yhdistävä ylistetty Corps extrêmes uhmaa painovoimaa ja ihmiskehon rajoja.

The New York Times -lehden vuoden 2023 parhaan tanssiteosten joukkoon valitussa teoksessa Corps extrêmes, suomeksi “äärimmäiset kehot”, dokumentaarinen materiaali ja herkkä unenomaisuus yhdistyvät atleettiseen osaamiseen ja uskallukseen.

Ympäri maailmaa kiertäneen teoksen esiintyjäensemble koostuu extreme-nuorallakävelijästä, kalliokiipeilijästä sekä akrobaateista. Henkeä salpaavissa kohtauksissa he nojaavat ryhmän sisäiseen luottamukseen ja testaavat omaa fyysistä voimaansa sekä emotionaalisia rajojaan. Hetkittäin näyttämö muuntuu valtavaksi valkokankaaksi, jolle heijastataan upeita luonnomaisemia ja kuvia kuolemaa uhmaavasta tasapainottelusta maan ja taivaan välillä.

Ranskalaisen koreografin ja Chaillot - Théâtre national de la Danse -teatterin johtajan Rachid Ouramdanen visuaalisesti häikäisevä teos ei antaudu virtuositeetin helppoon vetovoimaan, vaan ihmisluontoa valaistaan runollisesti ääritilanteissa paljastuvan pelon ja jännityksen kautta.

"Corps extrêmes is a meditation on risk, vertigo and fear."
- Le Monde, 2021

Esitys on osa Tanssin talon uutta, vuosina 2024-2027 toteutettavaa kansainvälisten vierailujen sarjaa. Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella toteutettava sarja tuo Suomeen tanssin kiinnostavimpia ryhmiä ja tekijöitä maailmalta.

“It’s riveting and rather wonderful, full of athletic glory.”

— The Observer, 2023

Traileri

Lipputiedot

Peruslippu | 41 / 36 €
Alennusliput | 24 / 21 € alle 25-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt. Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan todistuksen.
Eläkeläiset | 37 / 32 €
Ammattilaislippu | 24 € STST:n sekä SVÄVin jäsenille. Ostorajoitus 1 lippu. Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan todistuksen.
Ryhmälippu | 35 / 30 € min. 10 hlön ryhmille €. Voit ostaa ryhmälippuja verkkokaupasta tai olla yhteydessä: info@tanssintalo.fi

Pay What You Can | Esitykseen on myynnissä myös pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja. PWYC-lipuilla halutaan lisätä näytösten saavutettavuutta ja tarjota haastavasta taloudellisesta tilanteesta riippumatta mahdollisuus kokea Tanssin talon esityksiä. PWYC-lipuissa voi valita kolmesta eri hintavaihtoehdosta itselle parhaiten sopivan lipun hinnan. Loppuunmyyty!

Erkko-salin katsomossa ei ole merkittäviä näköesteitä, ja katsomo mahdollistaa hyvän näkyvyyden myös reunapaikoilta. Tämän vuoksi katsomo nousee jyrkästi. Huomioithan, että taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, eikä katsomoon ole hissiä.

Olethan lipunmyyntiä koskevissa kysymyksissä yhteydessä: info@tanssintalo.fi

Tekijät

Ohjaus: Rachid Ouramdane
Musiikki
: Jean-Baptiste Julien
Video: Jean-Camille Goimard
Valaistus: Stéphane Graillot
Puvustus: Camille Panin
Näyttämömestari: Sylvain Giraudeau
Äänimestari: Laurent Lechenault
Koreografin assistentti: Mayalen Otondo
Kiertuemanageri: Juliette Bones

Biografiat

Rachid Ouramdane - koreografia

Kahdentoista vuoden iässä Rachid Ouramdane löysi tanssin hip-hopin kautta. 1990-luvun alussa hän päätti keskittyä kokoaikaisesti tanssiin Angersissa sijaitsevassa Centre national de danse contemporaine -keskuksessa. Ouramdane on työskennellyt esiintyjänä ja koreografina muun muassa Meg Stuartin, Odile Dubocin, Hervé Robben, Alain Buffardin, Christian Rizzon, Julie Niochen ja Emmanuelle Huynhin kanssa. Rachid Ouramdanen teoksia leimaa usein todistusvoimaisuus ja intiimin kokemuksen välittäminen, joista hän kutoo rakenteellista koreografiaa. Ouramdane tekee yhteistyötä sirkustaiteilijoiden, kirjailijoiden, kuvataiteilijoiden ja muusikoiden kanssa sekä omiin teoksiinsa että toimeksiannoissa ja työpajoissa. Kunnianhimoisen monimuotoisuuden ja vieraanvaraisuuden projektin myötä hän on toiminut Chaillot - Théâtre national de la Danse -teatterin johtajana huhtikuusta 2021 lähtien.

Nathan Paulin – nuorallakävely

Nathan Paulin on highliner, moderni nuorallakävelijä. 1994 syntynyt Paulin asuu Ranskan Alpeilla Le Reposoirin kylässä. Vuoristot ovat kiehtoneet häntä nuoruudesta lähtien, ja hän aloitti slackliningin vuonna 2011. Löydettyään tästä intensiivistä keskittymistä ja kehonhallintaa vaativasta harrastuksesta sisäisen rauhan, hänen edistymisensä oli nopeaa, ja hän on kuulunut lajin maailman parhaimmistoon vuodesta 2013 lähtien. Paulinilla on hallussaan kymmenkunta maailmanennätystä, pisimmän ylityksen ollessa 2240 metriä pitkä highline Mont Saint-Michelin yli toukokuussa 2022. Hän on esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ja esityksissä kuuluisilla ranskalaisilla maamerkeillä, kuten Eiffel-tornilla, La Défensessä, Palais de Chaillot'ssa ja Pont du Gardilla. Rajojensa ylittäminen yhä uudelleen on yksi syy, miksi Nathan Paulin on ryhtynyt yhä pidempiin ylityksiin. Epätavallisten paikkojen etsiminen ja niiden esteettisyys on nyt hänen päämotivaationsa lähde.

Nina Caprez – kiipeily

Nina Caprez näkee kiipeilyn totuuden löytämisen keinona. Sveitsiläisellä maatilalla kasvaneena Nina tuntee olonsa kotoisimmaksi ulkona, taivas kattonaan ja maa vuoteenaan. Itseään "bon vivant hippyksi" kutsuva Nina etsii tunnepitoista kutsua jokaiseen projektiinsa. Hän elää kiipeillen, harjoitellen ja ilmaisten itseään tämän oman alueensa kautta. Hän tietää, kuinka etuoikeutettu hän on eläessään kiipeilijän kiertolaiselämää, tuntien kiitollisuutta jopa niinä päivinä, kun ei onnistu.

Airelle Caen – akrobatia

Ranskan kansallisissa sirkuskouluissa Châtellerault'ssa ja Lommessa suoritetun koulutuksensa jälkeen Airelle Caen liittyi Le Fardeau -ryhmään esityksessä L’incident (2004). Hän oli samana vuonna perustamassa ryhmää XY, ja osallistui sen esityksiin: Laissez-Porter (2005), Le Grand C (2009) ja Il n’est pas encore minuit... (2014). Hän myös työskenteli MPTA-rymän kanssa. Vuonna 2016 hän oli kirjoittamassa ja ohjaamassa Halka-teosta, yhdessä Tangierin akrobaattiryhmän kanssa. Taiteellisena yhteistyökumppanina hän osallistui Les mains sales -ryhmän luomaan teokseen O let me weep (2018). XY:n rinnalla hän esiintyi Théâtre d’Un Jourin esityksessä Strach, a fear song (2018). Hän työskenteli myös Möbius-teoksen luomisessa vuonna 2019, joka oli kollektiivin tuotanto - luotu yhteistyössä Rachid Ouramdanen kanssa - ja liittyi sitten Corps extrêmes -esityksen taiteelliseen tiimiin vuonna 2020.

CHAILLOT LOGO LONG NOIR
Jaes logo
Tanssintalo logo sm I9

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon