20220825 magenta haze 3500x s RGB 07
Show photographer Ilkka Saastamoinen

Milla Koistinen: Magenta Haze

 • 5 esitystä

  27.10-29.10.2022

 • Kokonaiskesto

  noin 1 h, ei väliaikaa

 • Tila

  Erkko-sali

 • Liput

  30-18 €

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  To 27.10.2022 klo 18:30


  Pe 28.10.2022 klo 17:00


  Pe 28.10.2022 klo 18:30


  La 29.10.2022 klo 17:00


  La 29.10.2022 klo 18:30

 • Kesto 1h, ei väliaikaa
 • Taiteilijakeskustelu to 27.10. esityksen jälkeen

Käsiohjelma

Milla Koistisen uudessa teoksessa yleisö kutsutaan mukaan esitystilaan tarkkailemaan koreografiaa, joka syntyy esiintyjien ja suurten, painovoimaa uhmaavien tekstiiliobjektien välisestä leikistä.

Kuvataiteilija Sandra E. Blattererin luoma installaatiomainen maailma herää tilassa henkiin tanssijoiden ja yleisön myötä.

Magenta Haze
jatkaa Koistisen tutkimusta yksilön ja ryhmän väliseen suhteeseen sekä kollektiivisen ilon ja ekstaasin teemoihin. Inspiroituneena ajatuksesta, että ekstaasi on tila, jossa pääsemme itsemme ulkopuolelle ja siirrymme "muualle", teos kutsuu tarkkailemaan hienovaraisia käännekohtia etäisyyden ja läheisyyden, yhteenkuuluvuuden ja vieraantumisen, haurauden ja vahvuuden välillä.

Huom.! Tilassa ei ole tuoleja ja yleisö kutsutaan olemaan tilassa vapaasti. Istumapaikkaa tarvitsevat katsojat ovat tervetulleita, ja heille järjestetään istumamahdollisuus. Lisätietoja: info@tanssintalo.fi

Teos on osa Tanssin talon SPARKS-hanketta. Suomen Kulttuurirahaston tukema hanke toteutetaan vuosina 2020-2023. Hankkeessa tuotetaan yhteensä kuusi kantaesitystä Tanssin talon Erkko-saliin ja Pannuhalliin.

Lue Milla Koistisen ja työryhmän matkasta Sparks-residenssissä:

Lue koreografin haastattelu


SPARKS-passilla lippu sekä Milla Koistisen että Outi Markkulan teokseen.

LUE LISÄÄ SPARKS-HANKKEESTA

Tulevat Sparks-teokset


Milla Koistinen

Toisto, liikkumattomuus ja liike, järjestys ja kaaos, liikkuminen kuvitelman ja todellisuuden välillä, sekä siirtyminen tutusta ja arkisesta outoon ja runolliseen ovat koreografi Milla Koistisen työskentelyn keskiössä.

Berliinissä pitkään vaikuttanut Koistinen opiskeli Helsingin Teatterikorkeakoulussa ja valmistui koreografiksi Berliinin Inter-University Centre for Dancesta (HZT).

Koistinen on työskennellyt mm. Kristian Smedsin, Hiroaki Umedan, Cie Heddy Maalemin, Christine Gaiggin ja Hans van den Broeckin kanssa. Hänen teoksiaan on esitetty
Mad House Helsingissä, Turun Barker-teatterissa, Salzburgin ARGEKulturissa, Zürichin Fabriktheaterissa sekä Berliinin Uferstudiosissa ja radialsystemissä. Koistinen on tehnyt yhteistyötä mm. Jochen Arbeitin, taiteilijaryhmä Solistenensemble Kaleidoskopin ja ohjaaja Michael Rauterin kanssa sekä toiminut Suomen Kansallisteatterissa erilaisten produktioiden parissa.

Kesällä 2010 Koistinen oli yksi danceWEB-stipendin osallistujista Wienin Impulstanz-tanssifestivaaleilla. Hän on työskennellyt vierailevana opettajana mm. Salzburgissa, Islannin Taidekorkeakoulussa, Helsingin Teatterikorkeakoulussa, Tampereen yliopistossa ja Berliinissä HZT:ssä, Marameossa sekä tanssikoulu DOCK 11:sta. Keväällä 2019 Milla Koistinen kutsuttiin luennoitsijaksi Helsingin Kuvataideakatemiaan.

Vuosina 2020-2024 Koistisen työskentelyä tukee apap (advancing performing arts project) FEMINIST FUTURES, jota rahoittaa mm. Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelma.

millakoistinen.net

Milla Koistinen kertoo sooloteoksestaan Breathe. Otteita Arte-kanavan haastattelusta.

Koreografia Milla Koistinen ja työryhmä, säveltäjät Paul Valikoski ja Grégoire Simon, tila- ja valosuunnittelu Sandra E. Blatterer.

Konsepti, ohjaus ja koreografia yhteistyössä esiintyjien kanssa

Milla Koistinen

Esiintyjät (vaihtuvasti)

Raul Aranha, Simon Chatelain, Fanny Didelot, Milla Koistinen, Jin Lee, Elise Ludinard, Nitsan Margaliot, Angelo Petracca

Musiikki

Grégoire Simon, Paul Valikoski

Tila- ja valosuunnittelu

Sandra E. Blatterer

Dramaturgia

Synne Behrndt

Puvustus

Jin Lee

Tuotantopäällikkö

Jana Lüthje

Tuotantoassistentti

Birke Van Maartens

Tuotanto

Tanssin talo

Yhteistuotanto

Szene Salzburg and apap – FEMINIST FUTURES, a project co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union

Yhteistyö

Radialsystem & Tanzfabrik Berlin

Rahoitus

NATIONALES PERFORMANCE NETZ Coproduction Fund for Dance, which is funded by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media, Arts Promotion Centre Finland, Finnish Cultural Foundation and TelepART Mobility Support

Tanssintalo logo sm I9
Sparks logo black
Unnamed
FEMINISTFUTURES LOGO RGB
Apap logo black
Skr harmaa cmyk
NPN schwarz
Logosbeneficairescreativeeuropeleft en
BKM 2017 Office Farbe de
Telep ART logo web

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon