Highres Das MO uupi 1
Show photographer Sari Antikainen

Liisa Pentti +Co & BRQ Vantaa Ensemble: Das Musikalische Opfer

Tilaa tarjoilut
  • Esitysajat

    To 21.9. klo 19.30


    Pe 22.9. klo 19.30


    La 23.9. klo 17.00


    Pe 22.9. esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen heti esityksen jälkeen.

  • Kesto 1 h 10 min

Miten Bach ja tanssitaide vuonna 2023 kohtaavat toisensa? Tähän kysymykseen koreografi Liisa Pentti etsii vastausta yhdessä tanssijoiden sekä Markku Luolajan-Mikkolan kokoaman soittajakokoonpanon kanssa. Elävää musiikkia ja tanssia yhdistävä Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille on käänteisesti jatkoa Pentin työskentelylle minimalistin mestareiden musiikin parissa, kurotus musiikilliseen menneisyyteen nykyisyyden jälkeen.

Das Musikalische Opfer on Johann Sebastian Bachin myöhäiskauden kiehtova ja leikillinen taidonnäyte, jonka monimutkaiset ja arvoitukselliset kontrapunktirakenteet tarjoavat kiehtovan haasteen koreografialle sekä tanssin ja musiikin uudenlaisille kohtaamisille.

Bachin musiikki on ajatonta ja antaa puitteet perimmäisille tunteille, ilolle ja surulle. Se herättää toivoa ja antaa meille mahdollisuuden tuntea olevamme osa salaperäistä maailmankaikkeutta, josta musiikki kumpuaa. Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille on samanaikaisesti kokeellinen ja perinteinen tanssiteos, jossa tanssijat ja muusikot luovat mystisen ja unenomaisen maailman Erkko-salin avaruuteen.

Liisa Pentti +Co on helsinkiläinen tanssiryhmä, jonka keskeiset arvot ovat taiteellinen tinkimättömyys ja omaäänisyys. Vuonna 2000 perustetun ryhmän taiteellinen profiili sijoittuu tanssin, esitystaiteen ja nykyteatterin kansainväliseen kenttään. Liisa Pentti +Co:n työskentelyä leimaa kokeellisuus ja uusien ilmaisumuotojen etsiminen.

BRQ Vantaa Festivalin taiteellinen johtaja Markku Luolajan-Mikkola on koonnut ympärilleen kansainvälisesti tunnetuista huippumuusikoista ainutlaatuisen kokoonpanon, BRQ Ensemblen, joka esiintyy vaihtelevin kokoonpanoin lähinnä Vantaan BRQ -festivaalin yhteydessä. Lisäksi Ensemble on esiintynyt myös mm. Tukholmassa ja Italiassa.

Esitys saattaa sisältää voimakkaita valoja.
Huom.
Ikäsuositus +7 vuotta.

Tapahtuman järjestää Liisa Pentti +Co

Taiteilijatapaaminen 23.9. klo 14.30

Koreografi, tanssitaiteilija Liisa Pentti on Teatterimuseon ja Tanssin talon syksyn tanssitapaamisten ensimmäinen taiteilijavieras lauantaina 23.9. klo 14.30-15.45.

Lisäksi perjantain 22.9. esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen heti esityksen jälkeen.

Lue lisää

Liisa Pentti: esittely

LIPUNMYYNTITIEDOT

Liput Liisa Pentti +Co -tapahtumaan myy Tiketti ja Tiketin lipunmyyntipisteet. Lippuja koskevissa kysymyksissä olethan yhteydessä Tiketin asiakaspalveluun.

Peruslippu
| A 45€ – B 35€ – C 25€
Alennuslippu
(alle 25-vuotiaat, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt, taiteen ammattilaiset) | A 35€ – B 25€ – C 15€
Ryhmälippu
(min. 10 lippua) | A 40€ – B 30€ – C 20€

Pay What You Can | Esitykseen on myynnissä myös pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja. Lue lisää Pay What You Can -lipuista ja muista lippukäytännöistä. PWYC-lippuvaraukset sähköpostitse: info@liisapentti.com.

Erkko-salin katsomossa ei ole merkittäviä näköesteitä, ja katsomo mahdollistaa hyvän näkyvyyden myös reunapaikoilta. Tämän vuoksi katsomo nousee jyrkästi. Huomioithan, että taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, eikä katsomoon ole hissiä.

Tekijät

Liisa Pentti on suomalaisen tanssin uranuurtajia. Hän valmistui tanssintekijäksi Amsterdamin teatterikoulun modernin tanssin osastolta (SNDO) vuonna 1986 ja oli 1980-luvulla yksi suomalaista tanssitaidetta ja kulttuurielämää ravistelleista postmodernin tanssin tekijöistä, jotka avasivat uusia ilmaisumuotoja ja mahdollisuuksia.

Pentti oli oman taiteellisen työnsä ohessa myös Zodiak Presents ry:n ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kantavia voimia vuosina 1987–2011 ja raivasi väsymättä tietä uudelle tanssille ja taiteelle. Liisa Pentti oli yksi Sivuaskel-festivaalin perustajista ja työskenteli festivaalin taiteellisessa työryhmässä 1996–2009. Hän toimi Täydenkuun Tanssien taiteellisena johtajana 2013, jolloin festivaalin teema oli After Contemporary? Festivaali piti sisällään esitysten lisäksi aiheeseen keskittyvän symposiumin. Pentti vastasi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisellä näyttelijäntyön laitoksen liikunnanopetuksesta vuosina 1990–2019.

Pentti on opettanut autismin kirjon nuorista koostuvaa ryhmää vuodesta 2015. Ryhmä on toteuttanut yhdessä kaksi esitystä, jotka on esitetty Zodiak Stagella vuosina 2018 ja 2021. Liisa Pentti toimii jatkuvasti opettajana, tanssijana ja koreografina Suomessa ja ulkomailla. Hän on kirjoittanut monia artikkeleita ja tekstejä liittyen tanssitaiteen sisältöihin ja sen paikkaan maailmassa. Koreografi Liisa Pentti sai Stina Krookin säätiön palkinnon vuonna 2015 ja vuonna 2019 hänelle myönnettiin Esittävien taiteiden Valtionpalkinto.

Konsepti ja koreografia

Liisa Pentti

Tanssijat

Meeri Lempiäinen, Ryan Mason, Corinne Mustonen, Pinja Poropudas, Satu Rekola, Kardo Shiwan ja Katri Soini

Koreografinen keskustelukumppani

Pia Lindy

Koreografin assistentti

Pinja Poropudas

Musiikki

Johann Sebastian Bach

Ääni

Tuukka Tervo

BRQ Vantaa Ensemble

Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, barokkiviulu; Marten Root, traverso; Ilpo Laspas, cembalo; Markku Luolajan-Mikkola, barokkisello, viola da gamba

Valosuunnittelu

Heikki Paasonen

Pukusuunnittelu

Tua Helve

Valokuvaus

Sari Antikainen, Uupi Tirronen

Viestintä

Essi Brunberg, Ellen Karlsson

Tuottaja

Hanna Nyman

Tuotanto

Liisa Pentti +Co

Tukijat

Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Koneen Säätiö, Svenska kulturfonden, Niilo Helanderin säätiö

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon