Liisa Pentti Co banner parts2 netti
Show photographer Sari Antikainen

Liisa Pentti +Co: Das Musikalische Opfer

Osta lippuja Tilaa tarjoilut
  • Esitysajat

    To 21.9. klo 19.30 (ensi-ilta)


    Pe 22.9. klo 19.30


    La 23.9. klo 17.00

Miten Bach ja tanssitaide vuonna 2023 kohtaavat toisensa? Tähän kysymykseen koreografi Liisa Pentti etsii vastausta yhdessä tanssijoiden sekä Markku Luolajan-Mikkolan kokoaman soittajakokoonpanon kanssa. Elävää musiikkia ja tanssia yhdistävä Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille on käänteisesti jatkoa Pentin työskentelylle minimalistin mestareiden musiikin parissa, kurotus musiikilliseen menneisyyteen nykyisyyden jälkeen.

Das Musikalische Opfer on Johann Sebastian Bachin myöhäiskauden kiehtova ja leikillinen taidonnäyte, jonka monimutkaiset ja arvoitukselliset kontrapunktirakenteet tarjoavat kiehtovan haasteen koreografialle sekä tanssin ja musiikin uudenlaisille kohtaamisille.

Bachin musiikki on ajatonta ja antaa puitteet perimmäisille tunteille, ilolle ja surulle. Se herättää toivoa ja antaa meille mahdollisuuden tuntea olevamme osa salaperäistä maailmankaikkeutta, josta musiikki kumpuaa. Das Musikalische Opfer – koreografia seitsemälle tanssijalle ja muusikoille on samanaikaisesti kokeellinen ja perinteinen tanssiteos, jossa tanssijat ja muusikot luovat mystisen ja unenomaisen maailman Erkko-salin avaruuteen.

Liisa Pentti +Co on helsinkiläinen tanssiryhmä, jonka keskeiset arvot ovat taiteellinen tinkimättömyys ja omaäänisyys. Vuonna 2000 perustetun ryhmän taiteellinen profiili sijoittuu tanssin, esitystaiteen ja nykyteatterin kansainväliseen kenttään. Liisa Pentti +Co:n työskentelyä leimaa kokeellisuus ja uusien ilmaisumuotojen etsiminen.

BRQ Vantaa Festivalin taiteellinen johtaja Markku Luolajan-Mikkola on koonnut ympärilleen kansainvälisesti tunnetuista huippumuusikoista ainutlaatuisen kokoonpanon, BRQ Ensemblen, joka esiintyy vaihtelevin kokoonpanoin lähinnä Vantaan BRQ -festivaalin yhteydessä. Lisäksi Ensemble on esiintynyt myös mm. Tukholmassa ja Italiassa.

Esitys saattaa sisältää voimakkaita valoja.
Huom.
Ikäsuositus +7 vuotta.

Tapahtuman järjestää Liisa Pentti +Co


LIPUNMYYNTITIEDOT

Liput tapahtumaan myy Tiketti ja Tiketin lipunmyyntipisteet. Lippuja koskevissa kysymyksissä olethan yhteydessä Tiketin asiakaspalveluun.

Early bird -hinnat 25.6.2023 saakka:
Peruslippu | A 36€ – B 28€ – C 20€
Alennuslippu (alle 25-vuotiaat, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt, taiteen ammattilaiset) | A 28€ – B 20€ – C 12€
Ryhmälippu (min. 10 lippua) | A 32€ – B 24€ – C 16€

Hinnat 26.6.2023 alkaen:
Peruslippu | A 45€ – B 35€ – C 25€
Alennuslippu (alle 25-vuotiaat, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt, taiteen ammattilaiset) | A 35€ – B 25€ – C 15€
Ryhmälippu (min. 10 lippua) | A 40€ – B 30€ – C 20€

Pay What You Can | Esitykseen on myynnissä myös pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja. Lue lisää Pay What You Can -lipuista ja muista lippukäytännöistä. PWYC-lippuvaraukset sähköpostitse: info@liisapentti.com.

Erkko-salin katsomossa ei ole merkittäviä näköesteitä, ja katsomo mahdollistaa hyvän näkyvyyden myös reunapaikoilta. Tämän vuoksi katsomo nousee jyrkästi. Huomioithan, että taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, eikä katsomoon ole hissiä.

Työryhmä

Konsepti ja koreografia

Liisa Pentti

Tanssijat

Meeri Lempiäinen, Ryan Mason, Corinne Mustonen, Pinja Poropudas, Satu Rekola, Kardo Shiwan ja Katri Soini

Koreografinen keskustelukumppani

Pia Lindy

Koreografin assistentti

Pinja Poropudas

Musiikki

Johann Sebastian Bach

BRQ Ensemble

Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, viulu; Petra Kullberg, huilu; Ilpo Laspas, cembalo; Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba

Valosuunnittelu

Heikki Paasonen

Pukusuunnittelu

Tua Helve

Tuottaja

Hanna Nyman

Tuotanto

Liisa Pentti +Co

Tukijat

Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus, Koneen Säätiö, Svenska kulturfonden

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon