Sessions 6 HD Yoshi Omori
Show photographer Yoshi Omori

Carl Knif Company: Sessions

 • 3 esitystä

  5.5-7.5.2022

 • Kokonaiskesto

  1 h 15 min, ei väliaikaa

 • Tila

  Erkko-sali

 • Liput

  42/38/21 €

Tilaa tarjoilut
 • ESITYSAJAT

  to 05.05. klo 19:00


  pe 06.05. klo 19:00


  la 07.05. klo 15:00

 • Ei väliaikaa.
 • Taiteilijatapaaminen pe 6.5. esityksen jälkeen

Sessions-teoksessa koreografi-ohjaaja Carl Knif kysyy voiko esitys olla tilanteena yhtä luottamuksellinen kuin hoitosuhde. Voisiko tanssi ja esitys itsessään olla riitti, joka on eheyttävä? Keskeistä on myös musiikin ja liikkeen yhteys, asia, jonka parissa Knif aloitti työskentelyn teoksessa Kaksivärinen fuuga (2020).

Sessions-teoksen musiikillisena lähtökohtana toimii Franz Schubertin jousikvintetto C-duurissa. Musiikin ja liikkeen yhteyden lisäksi esitys tutkii esiintyjien ja yleisön suhdetta. Kyse on nykyihmisestä, hänen kaipuustaan, puutteistaan, tarpeistaan, peloistaan ja toiveistaan. Sessions käsittelee kohtaamista ja kohtaamattomuutta sekä näiden inhimillisiä ja yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Teoksen kimmokkeena toimivat erilaiset niin keholliset kuin kognitiivisetkin hoitomuodot. Sessions-nimi viittaa istuntoon tai hoitokertaan.

Sessions kysyy voiko esitys tilanteena olla luottamuksellinen kuten hoitosuhde. Miten esitys voisi kohentaa kokijan elämää? Voiko katseen alla oleminen olla voimaannuttava kokemus? Entä miten esitys voisi olla elävämpi, miten se voisi tulla lähemmäksi yleisöä? Unenomaisen vaelluksen kaltaisessa esityksessä näyttämö ei ole pelkästään esiintyjän tila, katsomo ei pelkästään katsojan.

Sessions-teoksessa koreografi-ohjaaja Carl Knif palaa myös oman metodinsa alkujuurille, yhteistyöhön tanssijoiden kanssa. Teoksessa keskiössä ovat tanssijoiden välinen vuorovaikutus, kineettinen kommunikaatio ja kineettinen empatia.

Näyttämöllä esiintyy sekä näyttelijöitä että tanssijoita. Sessions toteutuu kahden organisaation yhteistyönä: Carl Knif Company ja Zodiak – Uuden tanssin keskus. Taiteellinen prosessi alkaa 2021 ja etenee jaksoissa ensi-iltaan asti.

Carl Knif Company viettää kymmenvuotisjuhlavuottaan. Tanssin talon aulassa on nähtävillä valokuva- ja pukunäyttely 3.5.-7.5.

Valokuva- ja pukunäyttely

Lue Carl Knifin haastattelu

Lue lisää: carlknifcompany.com

Lippuinfo tapahtumaan

Lipunmyyntiin liittyvissä kysymyksissä olethan ensisijaisesti yhteydessä: lipunmyynti@zodiak.fi

Vaihto-oikeus: Voit vaihtaa lipun saman esityksen toiseen päivään, mikäli uudessa päivässä on vielä tilaa. Vaihdon voi tehdä itse verkossa samalla sivulla, josta ostettu lippu on ladattu itselle.

Jos lippujen lataamisessa on ongelmia, voit saapua etukäteen Tanssin talon sisäänkäynnille Kaapelitehtaan Lasipihan Infopisteelle ja pyytää lipun tulostusta uudelleen.

Ostettuja lippuja ei voi palauttaa. Olethan palautukseen liittyvissä mahdollisissa kysymyksissä Zodiakin lipunmyyntiin.

Tapahtuman järjestää Zodiak - Uuden tanssin keskus yhteistuotantona Carl Knif Companyn kanssa.

Lue lisää: zodiak.fiKoreografia

Carl Knif

Esiintyjät

Jonna Aaltonen, Olli Lautiola, Riku Lehtopolku, Anna Stenberg, Terhi Vaimala, Anne Pajunen

Koreografin assistentti

Jonna Aaltonen

Pukusuunnittelu

Karoliina Koiso-Kanttila

Lavastus, valosuunnittelu

Jukka Huitila

Äänisuunnittelu

Janne Hast

Tuotanto

Carl Knif Company, Zodiak – Uuden tanssin keskus

Yhteistyössä

Freespace, West Kowloon Cultural District Hong Kong; Terhi Pölkki

Teoksen tutkimus-ja kehittelyvaihetta tukivat Freespace (West Kowloon Cultural District, Hong Kong), Tanssin tiedotuskeskus, Zodiak sekä Tanssin talo, osana residenssivaihtoprojektia Creative Meeting Point: Hong Kong x Finland (2016–2018).

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon