Awake Percussion 2019 Susanna Lo Innrot 14
Show photographer Susanna Lönnrot

Awake Percussion & Tölöläb: Ajamana

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  To 17.8. klo 18
  To 17.8. klo 20
  Pe 18.8. klo 18
  Pe 18.8. klo 20

 • Kesto 1h

  Esityksessä on numeroimaton seisomakatsomo. *

Ajamana on tulosta kolmen tahon tarkoituksellisesta törmäämisestä. Kunnianhimoiset kokoonpanot Tölöläb ja Awake Percussion tilasivat yhteisteoksen ihailemaltaan säveltäjä Juhani Nuorvalalta, joka pyysi heitä osallistumaan teoksen muokkaamiseen. Kokoonpanojen osuus ei siis rajoitu teoksen esittämiseen vaan ulottuu improvisoinnista ohjelmoimiseen.

Tölöläb on tuonut yhteistyöhön yllätyksellisyyttä, puupuhaltimia ja elektroniikkaa. Awake Percussion on antanut tinkimättömän asenteensa ja lyömättömän lyömäsoitintaitonsa. Laaja-alainen säveltäjä itse lupaa ”sähköisiä rytmejä, pehmeitä ambient-maisemia ja mikrotonaalisia korvamatoja”.

Kolmea tahoa yhdistää valmius kokeiluihin, joista Ajamana on elävä esimerkki. Tarkoituksellisesta törmäyksestä on syntynyt enemmän kuin osiensa summa.

* Huom. esityksessä on numeroimaton seisomakatsomo. Salista löytyy istumapaikat tarvittaessa.

Esityksessä on välkkyviä valoja ja voimakkaita ääniä.

Esitys on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa.

LIPUNMYYNTI

Juhlaviikojen Tanssin talon tapahtumien ennakkolipunmyynnistä vastaa Lippu.fi Otathan ensisijaisesti yhteyttä Lippupisteen asiakaspalveluun lipunmyyntiä koskevissa kysymyksissä.

Peruslippu | 35€
Alennusliput
| Alle 25-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt: 24,50 €
Eläkeläiset
| 32 €

Tutustuthan Juhlaviikkojen lipunmyynnin ehtoihin tämän linkin takaa. Juhlaviikkojen lipunmyyntiä koskevat tiedustelut osoitteeseen liput@helsinkifestival.fi

Tölöläb. Kuva: Ella Kiviniemi

"Neljännesvuosisata sitten innostuin kovasti elektronisesta tanssimusiikista ja ammensin siitä aineksia ja energiaa sävellyksiini kuten radiofonia Tiksu, Klarinettikonsertto ja -concertino sekä Beat Routes sähkörummuille ja lyömäsoittimille.

Minulle on suuri ilon aihe, että taitavimmat ja luovimmat nuoret muusikkomme tuntevat ja arvostavat näitä kappaleita ja myöhempiä tekemisiäni ja että he ovat tilanneet minulta laajan teoskokonaisuuden. Tölöläbin puhaltimet, syntetisaattorit ja elektroniikka sekä Awake Percussionin lyömäsoittimet antavat minulle innoittavan tilaisuuden palata taas sähköisten rytmien maailmaan, unohtamatta toki oivallisia mahdollisuuksia maalailla pehmeitä ambient-maisemia tai sepittää mikrotonaalisia korvamatoja.

Mutta ennen kaikkea Ajamana on yhteistyö – ei vain sinä tavanomaisessa mielessä, että muusikot antavat säveltäjälle soivaa ja sanallista palautetta syntymässä olevan teoksen nuottiluonnoksista, vaan siinä syvemmässä merkityksessä, että Töläläbin ja Awaken muusikot osallistuvat musiikin muotoiluun, soitinnukseen, äänisuunnitteluun, ohjelmointiin, improvisointiin ja visualisointiin samaan tapaan kuin rytmimusiikissa bändien levyillä ja studioissa usein tapahtuu, ja samoin kuin on laita niissä yhteistöissä, joista olen vuosikymmenten varrella saanut nauttia mm. teatterissa ja elektronimusiikkistudiossa. Kun tämän super-oktetin jäsenet ehdottivat, että säveltäisin heille ison kokonaisuuden, en ajatellut ainoastaan sitä, että pääsen kirjoittamaan partituurin neljälle puupuhaltimelle ja suurelle määrälle lyömäsoittimia ja elektroniikkaa, vaan ennen kaikkea sitä että saan osallistua musiikin tekemiseen yhdessä tämän ryhmän kanssa."

– Juhani Nuorvala

Awake Percussion. Kuva: Susanna Lönnrot

Krediitit

Sävellys

Juhani Nuorvala

Awake Percussion, lyömäsoittimet

Jerry Piipponen, Lauri Pekkarinen, Petteri Kippo, Walter Witick

Tölöläb, puhaltimet ja elektroniikka

Turkka Inkilä (huilu), Saku Mattila (oboe), Taavi Oramo (klarinetti), Antti Salovaara (fagotti), Valtteri Mustalahti (valosuunnittelu)

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon