Copy of DLW Horizontal c Joonas Kilappa
Show photographer Joonas Kilappa

Will Funk For Food: A Fistful of Funk

Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  Ma 3.6. klo 19.30


  Ti 4.6. klo 19.30


  To 6.6. klo 19.30


  Pe 7.6. klo 19.30


  La 8.6. klo 19.30Esittely

Suomen maineikkaampiin katutanssiryhmiin kuuluva Will Funk For Food eli WFFF luo kesäkuussa 2024 Tanssin talon Pannuhalliin Suomen ensimmäisen kokoillan Locking-katutanssiteoksen.

Teoksen inspiraationa ovat western-elokuvien hypermaskuliinisuus ja toksinen machismo sekä genren sisältämä hahmojen kavalkadi. Locking toimii punaisena lankana, josta lähdetään kutomaan yhteyksiä nykytanssiteatterin maailmaan. Esityksessä muun muassa sukelletaan pää edellä yhteen Locking-tanssin peruselementistä: characteriin eli hahmoon. Pohjimmiltaan character on se erityispiirre, joka erottaa tanssijat toisistaan ja tekee kunkin tanssijan tyylistä ainutlaatuisen.

Ryhmä haluaa purkaa teoksella westerneistä tuttua maskuliinisuutta ja pikemminkin tutkia mitä kaikkea miehisyys ja miehinen väliset kohtaamiset voi olla. Esityksessä westerniä käytetään ponnahduslautana keskusteluille ystävyyden ja veljeyden teemoista, sekä leikkisästä kilpailusta katutanssikulttuurille ominaisten kaksintaistelujen, eli battlejen muodossa.

Locking-tanssityyli kehittyi 1970-luvulla funk-musiikin tahtiin Yhdysvaltain länsirannikolla asuvien afroamerikkalaisten keskuudessa. Lockingille ovat ominaisia tarkat kulmikkaat pysähdykset ja akrobaattiset temput yhdistettynä groovaaviin länsirannikon sosiaalisten tanssien “party stepseihin”.

Lockingin lisäksi esitys hyödyntää nykytanssin liikekieltä, fyysistä teatteria ja klovnerian työkaluja. Tavoitteena on luoda narratiivinen seikkailullinen näyttämö, jossa kunkin esiintyjän omintakeisuus ja ainutlaatuisuus ruokkii toisiaan.

Will Funk For Food on vuonna 2008 perustettu, yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä katutanssiryhmistä, joka on erikoistunut Locking-tanssityyliin.

Lavalla nähdään Will Funk For Foodin jäsenistä teoksen koollekutsujat Wilhelm Blomberg ja Akim Bakhtaoui, sekä ryhmän jäsenistä Teemu Korjuslommi, Jeffrey Kam ja Sami Pajari.

Tapahtuman järjestää Zodiak - Uuden tanssin keskus.

Lipputiedot

Early Bird hinnat (21.4.2024 saakka)

Peruslippu | 37,50 €
Eläkeläiset | 38 €
Alennusliput
| 21 € (Ammattilaiset, alle 25-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt). Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan todistuksen.

22.4.2024 alkaen:

Peruslippu | 42 €
Eläkeläiset | 38 €
Alennusliput
| 21 € (Ammattilaiset, alle 25-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt). Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan todistuksen.

Pay What You Can | Esitykseen on myynnissä myös pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja. PWYC-lipuilla halutaan lisätä näytösten saavutettavuutta ja tarjota haastavasta taloudellisesta tilanteesta riippumatta mahdollisuus kokea Tanssin talon esityksiä. PWYC-lipuissa voi valita kolmesta eri hintavaihtoehdosta itselle parhaiten sopivan lipun hinnan. Saatavilla Lasipihan myyntipisteestä tai täältä.

Katsomo on numeroimaton.

Lippuja saatavilla verkkokaupan lisäksi Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä.

Lippukyselyissä olethan yhteydessä: lipunmyynti@zodiak.fi
Lue lisää: Zodiakin lipunmyyntitiedot ja -ehdot

Tekijät

Koreografia: Akim Bakhtaoui, Wilhelm Blomberg ja Will Funk For Food
Esiintyjät: Akim Bakhtaoui, Wilhelm Blomberg, Jeffrey Kam, Teemu Kullberg, Sami Pajari
Lavastussuunnittelu: Oscar Dempsey
Pukusuunnittelu: Justus Kantakoski
Valosuunnittelu: Jaakko Sirainen
Äänisuunnittelu: Sebastian Kurtén
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Will Funk For Food

Teoksen luovassa prosessissa mukana myös WFFF:n tanssijat: Sami Harju, Joonas Kilappa ja Kai Ruusuvuori

Biografiat

Will Funk For Food on vuonna 2008 perustettu, yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä katutanssiryhmistä, joka on erikoistunut Locking-tanssityyliin. WFFF tekee tanssilajiaan tunnetuksi Suomessa, ja pyrkii toiminnallaan vakiinnuttamaan katutanssia osaksi suomalaista kulttuuritarjontaa sekä tuomaan iloa ja riemua kaikenikäisille. Tanssiryhmän suurimpia meriittejä ovat kolminkertainen peräkkäinen SM-kulta, sekä esityksiä niin Japanissa, Ranskassa kuin Itämeren takana Ruotsissa.

Lavalla nähdään Will Funk For Foodin jäsenistä teoksen koollekutsujat Wilhelm Blomberg ja Akim Bakhtaoui, sekä ryhmän jäsenistä Teemu Korjuslommi, Jeffrey Kam ja Sami Pajari.

Wilhelm Blomberg on nykytanssin ja fyysisen teatterin saralla kouliintunut näyttämötaiteilija, joka on opiskellut myös klovneriaa Ranskassa ja Suomessa. Katutanssien moniottelija Akim Bakhtaoui debytoi koreografina Zodiakin näyttämöllä syksyllä 2022 popping-tanssityyliin pohjautuvalla teoksella Humanculus. The Dog, The Lad and The Wonky jatkaa Humanculuksen aloittamaa yhteen katutanssitekniikkaan perustuvien näyttämöteosten sarjaa.

Zodiaklogo ns b 1

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon