Emanuele Coccia Frank Perrin HD pieni
Show photographer Frank Perrin

Luento: Filosofi Emanuele Coccia

 • Päivämäärä

  20.9-20.9.2023

 • Kokonaiskesto

  2 h

 • Tila

  Pannuhalli

 • Liput

  Ilmainen / free

Tilaa tarjoilut
 • Keskiviikkona 20.9.2023 klo 17–19


  Vapaa pääsy


Italialainen filosofi Emanuele Coccia vierailee syyskuussa Helsingissä Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön kutsumana. Hän pitää yleisölle avoimen luennon keskiviikkona 20.9.2023 Tanssin talossa. Luennon aihe on Don't Call Me Gaia. Notes For a Planetary Art. Tapahtumaa moderoi tutkijatohtori ja estetiikan dosentti Sanna Lehtinen. Luennon jälkeen teeman käsittely jatkuu paneelikeskustelussa.

Luento ja keskustelutilaisuus järjestetään englanniksi.

Italialainen filosofi Emanuele Coccia näkee taiteen keinona käsitellä ja ymmärtää planeettamme toimintaa. Hän pitää ilmastokriisiä todisteena siitä, että maapallo toimii vapaasti ja tekee mitä haluaa. Se ei ole enää ihmisten hallittavissa ja tarvitsemme luovaa ajattelua kuvataiteista musiikkiin puhuaksemme maapallosta.

Coccia on tuottelias kirjoittaja ja hänen teoksensa Kasvien elämä on julkaistu suomeksi vuonna 2020. Hän puhuu ”animaalisesta rasismista”, joka rajaa kasvikunnan muun yhteiskunnan ulkopuolelle. Vuodesta 2011 Coccia on toiminut Pariisin École des hautes études en sciences sociales -tutkimusinstituutin apulaisprofessorina.

Keynote-tapahtuman järjestää Taideyliopiston Kuvataideakatemia ja Saastamoisen säätiö, osana kumppanuusohjelmaa Kuvataiteen kansainväliset verkostot.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon