Elina Pirinen Mortal Tropical Dances ennakko9 c Venla Helenius
Show photographer Venla Helenius

Elina Pirinen: Mortal Tropical Dances

 • Päivämäärä

  5.5-14.5.2023

 • Kokonaiskesto

  1h 30 min., ei väliaikaa.

 • Tila

  Erkko-sali

 • Liput

  42-25 €

Osta lippuja Tilaa tarjoilut
 • Esitysajat

  Pe 5.5.2023 klo 19:00


  Ti 9.5.2023 klo 19:00


  Ke 10.5.2023 klo 19:00


  Pe 12.5.2023 klo 19:00


  La 13.5.2023 klo 19:00


  Su 14.5.2023 klo 15:00

 • Kesto noin 1h 30 min., ei väliaikaa.

Miten jakaa elämän järisyttävää voimaa? Palkitun tanssitaiteilija ja musiikintekijä Elina Pirisen pitkään odotettu uusi sinfoninen suurteos Mortal Tropical Dances täyttää Tanssin talon suuren näyttämön sisäisen tropiikkimme erikoistansseilla, hurjalla livemusiikilla sekä lumoavilla väreillä ja tuoksuilla.

Mortal Tropical Dances -esityksen aistillisessa keskiössä ovat sisäisiä mannerlaattoja liikuttavan elämänjanon seremoniat ja niiden persoonallisesti muuttuvat muodot. Teos kuumentaa teatterin ihmisen uhkarohkealla ja viisaalla piilotajunnan helteellä. Mortal Tropical Dances luo vahvan yhteyden katsojaansa tanssimalla, soittamalla, laulamalla ja rukoilemalla ulos energiaa, seksiä, toivoa, hulluutta, syvää iloa, kärsimystä, huumoria, mielikuvittelua, lämpöä ja lohdutusta.

…the bagpipes play and the bambies say:

“follow us to the amber lake

find the gun

lets have fun”


the hunters’ hour meets the night

the hunters’ hour meets the night

the hunters’ hour meets the night

pick the cloudberry and the wild rosemary

mark your trail with their light…

Teoksen massiivisen kerroksellisen elävän musiikin on läpisäveltänyt Ville Kabrell. Teoksessa esiintyy 7 tanssijan kansainvälinen ryhmä, 11 musiikin eri aloilta tulevaa muusikkoa ja ihastuttava yllätysesiintyjä eläinten maailmasta.

Näyttämöllä nähdään ja kuullaan renessanssilauluyhtye Lumen Valo yhdessä erilaisten doom-kitaroiden, kello- ja lyömäsoittimien, koneiden, jousien, murinoiden ja teokseen kirjoitettujen mantrojen ja rukousten kanssa. Ville Kabrellin ja Lumen Valon lisäksi teoksessa soittavat rumpali Tatu Rönkkö sekä kitaristi Pyry Nikkilä.

Mortal Tropical Dancesin tanssivat Karolina Ginman (FI), Una Björg (IS) & Felix Urbina (MX) Iceland Dance Companysta, Simone Benini (IT), Adrian Barzak (PL) & Caroline Eckly (FR) Carte Blanche Norwaysta ja Elina Pirinen (FI).

Teoksen taiteelliseen työryhmään kuuluvat lisäksi dramaturgi Heidi Väätänen, valo- ja tilasuunnittelija Mikko Hynninen sekä pukusuunnittelija Jouko Korkeasaari.

Elina Pirinen haluaa teoksillaan luoda vastavoimia siihen tuntemaamme maailmaan, jossa jo pidempään on hallinnut pelokas ja masentunut henki. Mitä elävämpi, laveampi, villimpi ja pelottomampi näyttämön kanvas on, sitä helpompi meidän kunkin on heijastaa siihen koko elämämme ja avata elämän mielekkyyden säilymisen kannalta uusia ovia.

Teos on osa Tanssin talon SPARKS-hanketta. Suomen Kulttuurirahaston tukema hanke toteutetaan vuosina 2020-2023. Hankkeessa tuotetaan yhteensä kuusi kantaesitystä Tanssin talon Erkko-saliin ja Pannuhalliin.


Huom. Erkko-salin katsomo nousee jyrkästi. Taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, katsomoon ei ole hissiä. Liikuntarajoitteisille suosittelemme ostamaan paikan ensimmäiseltä riviltä.

Koreografia, runous

Elina Pirinen

Säveltäjä

Ville Kabrell

Tanssijat

Una Björg & Felix Urbina (Iceland Dance Company), Karolina Ginman, Simone Benini, Adrian Barzak & Caroline Eckly (Carte Blanche Norway), Elina Pirinen

Musiikki

Lumen valo

renessanssilauluyhtye

Tatu Rönkkö

rummut

Pyry Nikkilä

kitara

Ville Kabrell

syntetisaattori

Valo- ja tilasuunnittelu

Mikko Hynninen

Dramaturgia

Heidi Väätänen

Pukusuunnittelu

Jouko Korkeasaari

Ääniteknikko

Antti Kainulainen

Tuottaja

Maija Eränen

Yhteistyössä

Icelandic Dance Company

Tukijat

Suomen Kulttuurirahasto (osana SPARKS-hanketta)

Yhteistuotanto

Tanssin talo, Zodiak, Carte Blanche

Tuotanto

Tanssintalo logo sm I9
Sparks logo black
Zodiaklogo ns b 1
Venstre topp CB english

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon