Tilat ja rakennus

Tilat ja rakennus
Ilmakuva Tanssin talon rakennustyomaasta
Ilmakuva Tanssin talon rakennustyomaasta
Ilmakuva Tanssin talon rakennustyomaasta
Ilmakuva Tanssin talon rakennustyomaasta
Ilmakuva Tanssin talon rakennustyomaasta

Tilat

Tanssin talon esitystilat tarjoavat teknisesti korkeatasoiset puitteet esittävälle taiteelle.

Talosta löytyy kaksi persoonallista esityssalia, ravintola, kellaritila, harjoitussali ja tilat yhteen liittävä aula.

Tanssin talon palvelu- ja tekniikkatiimi suunnittelee tarpeita vastaavat ratkaisut kaikkiin tilaisuuksiin.

Tarjoiluista vastaa ravintolakumppanimme.

Tilat ovat muunneltavissa myös yritystapahtumiin ja yksityistilaisuuksiin. Tuomme mielellämme taidesisältöjä yritysasiakkaidemme tapahtumiin.

Lataa tekniset tiedot (PDF)

Kerroskartta

Ensimmäinen kerros

1 kerros pohjapiirros

Pukuhuoneet

2 kerros pukuhuoneet pohjapiirros

Harjoitussali

3 kerros harjoitussali pohjapiirros

Pannuhallin kellari

Pannuhallin kellari pohjapiirros

Rakennushanke

Tanssin talo -hankkeen puitesopimus allekirjoitettiin joulukuussa 2015. Tanssin talon rakennuttajana toimii Kiinteistö Oy Kaapelitalo, ja maanrakennustyöt alkoivat lokakuussa 2019.

Talossa on kaksi näyttämöä: uudisrakennuksessa sijaitseva 700-paikkainen Erkko-sali ja Kaapelitehtaan tiloissa sijaitseva peruskorjattu 250-paikkainen Pannuhalli.

Uudisrakennuksen puolella on lisäksi yleisölämpiönä ja tapahtumapaikkana toimiva Tapahtumatori, ravintolan keittiö, esiintyjien lämpiö- ja pukuhuonetilat sekä henkilökunnan toimistotilat.

Pannuhallin alakerrasta löytyy rouhea klubitila. Entisen Turbiinisalin ja Pannuhallin välissä olevassa aulatilassa sijaitsee Tanssin talon noin 60-paikkainen ravintola. Kaapelitehtaan A-rapun kolmanteen kerrokseen remontoitu harjoitussali otettiin käyttöön marraskuussa 2019.

Kiinteistö Oy Kaapelitalo rakentaa myös uuden yhteisen aulan kaikille Kaapelitehtaan toimijoille. Seuraa rakentamisen edistymistä Kiinteistö Oy Kaapelitalon verkkosivuilta.

Tanssin talo rakentuu – Kaapelitehdas.fi

Työmaakamera

Tanssin talon työmaakamera seuraa rakennuksen valmistumista ympäri vuoroauden.

Rakennushanke

Hankkeen etenemistä voi seurata Kaapelitehtaan sivuilla.

 • Kustannusarvio

  Koko rakennushankkeen kustannusarvio on 40 miljoonaa euroa, josta Tanssin talon käyttöön tulevien tilojen osuus on 34,7 miljoonaa euroa. Kaapelitehtaan käyttöön tulevien tilojen osuus on 5,3 miljoonaa euroa.

 • Rahoitus

  Hankkeen rahoittajia ovat Jane ja Aatos Erkon säätiö (15 milj. euroa), Helsingin kaupunki (9,95 milj. euroa), opetus- ja kulttuuriministeriö (7,25 milj. euroa) ja Kiinteistö Oy Kaapelitalo (7,8 milj. euroa).

 • Valmistuminen

  Talon maanrakennustyöt käynnistyivät lokakuussa 2019, ja arvioitu käyttöönotto tapahtuu vuoden 2021 loppupuoliskolla. Talo avaa ovensa yleisölle keväällä 2022.

 • Omistus

  Myönnetty rahoitus sijoitetaan Kiinteistö Oy Kaapelitalon sijoitetun vapaan pääoman rahastoon vaiheittain. Tanssin talo ry vuokraa tilat Kiinteistö Oy Kaapelitalolta hankkeen valmistuttua.

Uutisia rakennustyömaalta

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.