Usein kysyttyä

TANSSIN TALO c Hannu Rytky 01

Vierailu Tanssin talossa

Mistä tiedän, milloin saapua paikalle?

Tarkistathan tapahtuman alkamisajan ja sisäänpääsyn tapahtumakohtaisesti Tanssin talon ohjelmakalenterista ja lipustasi. Useimpiin tapahtumiin lähetetään myös tapahtumakohtainen infoviesti noin vuorokautta ennen tapahtumaa. Tapahtumien alkamisajat voivat vaihdella. Pääsääntöisesti Tanssin talon ovet avataan tuntia ennen esitystä. ravintola Traba palvelee Tanssin talon kävijöitä kaksi tuntia ennen tapahtumia sekä väliajoilla.

Miten voin tututua esityksiin ennakkoon?

Ohjelmakalenterissamme tapahtumasivuilta löydät tapahtumakohtaiset esittelyt, sekä usein taustoittavaa materiaalia kuten trailerin, valokuvia ja työryhmätiedot.

Tanssin talon esityksissä on sekä painettuja että digitaalisia käsiohjelmia. Käsiohjelmat julkaistaan pääsääntöisesti muutama päivä ennen esitystä. Digitaalisiin käsiohjelmiin löytyy linkki ohjelmasivuilta, painetut käsiohjelmat ovat jaossa Tanssin talossa ennen esitystä.

Maksaako narikka?

Tanssin talolla on pääsääntöisesti käytössä ilmainen itsepalvelu- tai palvelunarikka. Käytäntö voi kuitenkin vaihdella tapahtumakohtaisesti. Muistathan, ettei katsomoihin saa viedä isoja päällystakkeja tai laukkuja.

Saako Tanssin talosta tarjoilua?

Kyllä. Bistroravintola Traba palvelee Tanssin talon kävijöitä ennen tapahtumia ja väliajoilla. Suosittelemme tilaamaan tarjoilut ennakkoon ruuhkien välttämiseksi. Ravintolassa on tarjolla myös lounasta. Lue lisää ravintolapalveluista.

Pääsenkö sisään myöhässä?

Käytäntö vaihtelee esityskohtaisesti. Saavuthan ajoissa paikalle.

Saako ottaa kuvia?

Lähtökohtaisesti esityksiä ei saa taltioida. Tanssin talossa järjestetään myös esimerkiksi tanssikilpailuja ja -tapahtumia, joissa voi olla mahdollista ottaa kuvia. Tarkistathan käytännöistä tapahtumakohtaisesti, kuvauksesta tiedotetaan myös paikanpäällä ennen tapahtumia.

Miten valita paras paikka katsomoihin?

Tanssin talon kahdessa esityssalissa, Erkko-salissa ja Pannuhallissa, on pääsääntöisesti hyvä näkyvyys kaikilta paikoilta. Tietyillä paikoilla voi olla näkyvyysesteitä tapahtumasta ja esityksestä riippuen. Nämä on informoitu tapahtumakohtaisesti lippua ostaessa. Huomioithan paikkavalintaa tehdessäsi, että katsomot ovat jyrkkiä, ja niihin on käynti portaita pitkin. Ylimmille riveille ei ole esteetöntä pääsyä.

Hävitin lompakkoni Tanssin taloon, mistä voin kysyä sen perään?

Voit tiedustella löytötavaroita Tanssin talon asiakaspalvelusta (ma-pe klo 10-16): info@tanssintalo.fi sekä puh 040 560 1770. Löytötavarat ovat noudettavissa Kaapelitehtaan Konttori-kahvilasta. Katso Konttorin aukioloajat.

Liput

Miten voin ostaa lippuja Tanssin taloon?

Voit ostaa verkosta lippuja kaikkiin tapahtumiimme Ohjelmakalenterimme kautta: Ohjelmakalenteri

Suosittelemme ostamaan liput ensisijaisesti verkkokaupasta. Tanssin talon ohjelma koostuu eri tapahtumajärjestäjien esityksistä ja tapahtumista. Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse tapahtumiensa lipunmyynnistä. Fyysinen lipunmyyntipiste voi siis vaihdella tapahtumakohtaisesti. Ohjelmakalenterissa on kunkin esityksen kohdalla tieto sen vastaavasta tapahtumajärjestäjästä sekä lipunostolinkki, joka vie kyseisen tapahtuman verkkolippukauppaan. Olethan yhteydessä mahdollisissa lipunmyyntikysymyksissä ensisijaisesti tapahtumajärjestäjiin.

Suurimpaan osaan Tanssin talon esityksiä voi ostaa lippuja verkkokaupan lisäksi Tanssin talolta Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä. Katso aukioloajat Kaapelitehtaan sivuilta.

Tanssin talon asiakaspalveluun voit olla yhteydessä: info@tanssintalo.fi, puh +358 40 560 1770, ma-pe 10-16. Asiakaspalvelussa ei ole lippujen puhelinmyyntiä eikä lippujen varausta.

Miten Tanssin talon lipunmyynti on auki?

Suosittelemme ostamaan liput verkkokaupan kautta.

Tanssin talon ohjelma koostuu eri tapahtumajärjestäjien esityksistä ja tapahtumista, joten eri tapahtumilla voi olla eri lipunmyyntitaho. Tarkistathan lipunmyynnin tapahtumakohtaisesti ohjelmakalenterista.

Suurimpaan osaan Tanssin talon esityksiä voi ostaa lippuja verkkokaupan lisäksi Tanssin talolta Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä. Katso aukioloajat Kaapelitehtaan sivuilta.

Tanssin talon asiakaspalveluun voit olla yhteydessä: info@tanssintalo.fi, puh +358 40 560 1770, ma-pe 10-16. Asiakaspalvelussa ei ole lippujen puhelinmyyntiä eikä lippujen varausta.

Mitä alennuskategorioita Tanssin talon lippuihin on olemassa?

Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse tapahtumiensa lipunmyynnistä ja alennuskategorioista. Tarkistathan lipunmyynnin eri alennukset tapahtumakohtaisesti ohjelmakalenterista ja edelleen kunkin tapahtuman lipunmyyntisivuilta. Valmistauduthan todistamaan oikeutesi alennuslippuun (esim. eläkeläiskortti, opiskelijakortti, työttömän todistus, ammattilaistodistus). Suurimpaan osaan Tanssin talon tapahtumista on saatavilla eläkeläislippu, alennuslippu (opiskelijat, työttömät, alle 25-vuotiaat, siviili- ja varuspalvelusta suorittavat), ammattilaislippu sekä ryhmäalennus.

Onko Tanssin talolla ammattilaislippuja?

Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse tapahtumiensa lipunmyynnistä ja alennuskategorioista. Tarkistathan lipunmyynnin tapahtumakohtaisesti ohjelmakalenterista. Tanssin talon omissa tuotannoissa on ammattilaislippu Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat sekä Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat jäsenille. Näytäthän ammattilaislippuun oikeuttavan todistuksesi lipunmyynnin tai -tarkistuksen yhteydessä.

Mitkä eri maksutavat käyvät Tanssin taloon?

Tanssin talon ohjelma koostuu eri tapahtumajärjestäjien esityksistä ja tapahtumista, joten eri tapahtumilla voi olla eri lipunmyyntitaho. Tarkistathan lipunmyynnin tapahtumakohtaisesti ohjelmakalenterista. Kaapelitehtaan Infopisteessä sekä Tixly-verkkokaupan välityksellä myynnissä olevat liput voit maksaa verkossa yleisimpien maksutapojen lisäksi Smartumilla tai E-passilla. Huom. Smartumilla ja E-passilla voi maksaa verkossa vain yhden lipun - jos olet ostamassa useampaa lippua, tulee sinun ensin maksaa yksi lippu Smartumilla tai E-passilla, ja sen jälkeen ostaa muut liput. Kaapelitehtaan Infopisteissä voi lisäksi maksaa Smartumin kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

Miten valita paras paikka katsomoihin?

Tanssin talon kahdessa esityssalissa, Erkko-salissa ja Pannuhallissa, on pääsääntöisesti hyvä näkyvyys kaikilta paikoilta. Tietyillä paikoilla voi olla näkyvyysesteitä tapahtumasta ja esityksestä riippuen. Nämä on informoitu tapahtumakohtaisesti lippua ostaessa. Huomioithan paikkavalintaa tehdessäsi, että katsomot ovat jyrkkiä, ja niihin on käynti portaita pitkin. Ylimmille riveille ei ole esteetöntä pääsyä.

Erkko-salin katsomossa tuntuu joskus huojuntaa yleisön poistuessa. Mistä tämä johtuu?

Erkko-salissa sekä Pannuhallissa on käytössä teleskooppikatsomot, jotka on helppo pakata kasaan. Tämä mahdollistaa tilojen muunneltavuuden sekä hyvän näkyvyyden myös ylhäältä katsomosta ja reunapaikoilta. Koska katsomorakenne ei ole kiinteä, voi erityisesti Erkko-salissa tuntua satunnaisesti huojuntaa yleisön poistuessa esityksen jälkeen. Katsomo on kaikkien turvallisuusstandardien mukainen - huojunnan tunne on pienin alimmilla riveillä.

Onko Tanssin talolla lahjakorttia?

Tanssin talolla ei tällä hetkellä ole käytössä lahjakorttia, koska lipunmyynti tapahtuu monen eri tapahtumajärjestäjän toimesta. Tutkimme mahdollisuutta ottaa lahjakortti rajoitetusti käyttöön. Eri tapahtumajärjestäjillä voi kuitenkin olla omia lahjakortteja, jotka käyvät myös Tanssin talossa järjestettäviin esityksiin.

Ostin liput enkä pääsekään paikalle. Voinko peruuttaa lippuni?

Jokainen tapahtumajärjestäjä vastaa oman tapahtumansa peruutus- ja varausehdoista.

Ohjelmakalenterissa on kunkin esityksen kohdalla tieto sen vastaavasta tapahtumajärjestäjästä sekä lipunostolinkki, joka vie kyseisen tapahtuman lippukauppaan.

Tanssin talon omissa tuotannoissa ei ole peruutusoikeutta. Esityksissä, joissa on useita näytösaikoja, on liput vaihdettavissa saman teoksen muihin näytöksiin, jos näytöksissä on tilaa. Osalla toimijoista voi olla mahdollista vaihtaa lippu saman toimijan myös muualla kuin Tanssin talossa tapahtuviin esityksiin tai lahjakorttiin. Katsothan peruutusehdot aina tapahtumakohtaisesti.

Olethan mahdollisissa lipunoston peruutusta koskevissa kysymyksissä ensisijaisesti yhteydessä tapahtumajärjestäjään. Voit olla yhteydessä myös Tanssin talon asiakaspalveluun: info@tanssintalo.fi

Tapahtuman peruuntuessa rahat palautetaan pääsylippua vastaan. Tanssin talo ei korvaa asiakkaille aiheutuneita muita kuluja.

Lue lisää lipun ostamisesta.


Tanssin talo ja sen tilat

Mikä Tanssin talo on?

Tanssin talo on tanssin oma koti - Suomen ensimmäinen tanssille omistettu tapahtuma- ja esitystila. Tanssin talossa nähdään laajasti niin tanssia, sirkusta kuin muuta esittävää taidetta sekä myös esimerkiksi musiikki- ja muita kulttuuritapahtumia.

Tanssin talo tuo tanssin mahdollisimman monen saataville ja tarjoaa ennennäkemättömät puitteet tanssin ja sirkuksen esittämiseen ja kokemiseen ympärivuotisesti. Tanssin talon tilat tarjoavat taiteilijoille mahdollisuuden tehdä ja kehittää teoksia aiempaa suurille näyttämöille. Suomeen tarvitaan mahdollisimman paljon monipuolisia tanssin ja esittävän taiteen tiloja eri tarpeisiin.

Miten Tanssin taloa rahoitetaan?

Tanssin taloa ylläpidetään ja sen toimintaa rahoitetaan julkisilla ja yksityisillä avustuksilla sekä mm. tilapalveluiden ja pääsylippujen myyntituotoilla. Tanssin talo saa vuosittaisia toiminta-avustuksia Helsingin kaupungilta ja Taiteen edistämiskeskukselta.

Tanssin talo toteuttaa erillisrahoituksella ohjelma- ym. hankkeita. Lue lisää hankkeista.

Kuka on suunnitellut Tanssin talon?

Tanssin talon ovat suunnitelleet JKMM arkkitehdit (uudisrakennus) ja ILO arkkitehdit (peruskorjatut vanhat tehdastilat). Tanssin talon on rakennuttanut Kiinteistö Oy Kaapelitalo (Kaapelitehdas), jolta Tanssin talo vuokraa tilat. Lue lisää arkkitehtuurista.

Kuinka paljon katsojia Tanssin taloon mahtuu?

Tanssin talossa on kaksi esitystilaa: Erkko-salin katsomoon mahtuu yhteensä 700 katsojaa ja Pannuhallin katsomoon 235. Esitystilat ovat muuntautuvia, ja niitä voi käyttää myös ilman katsomoita. Lue lisää tiloistamme.

Onko Tanssin talossa vuokrattavia harjoitustiloja?

Tanssin talolla on yksi harjoitusstudio, joka on talossa vierailevien taiteilijoiden käytössä, sitä ei vuokrata ulkopuolisille.

Saako Tanssin talossa vierailla esitysten ulkopuolisina aikoina?

Tanssin talo on pääsääntöisesti auki vain esitysten yhteydessä. Isommille ryhmille järjestämme mahdollisuuksien mukaan talokierroksia myös esitysten ulkopuolisina aikoina. Olethan yhteydessä: info@tanssintalo.fi

Tanssin talon ohjelma

Minkälaista ohjelmaa Tanssin talossa esitetään?

Tanssin talossa nähdään laajasti kaikkea tanssia sekä muuta esittävää taidetta kuten sirkusta ja myös muita kulttuuritapahtumia ja esityksiä. Tutustu ohjelmaan Ohjelmakalenterissamme.

Miten Tanssin talon ohjelma suunnitellaan?

Tanssin talo on tilapalvelutoimija, jonka palvelut ovat avoinna kaikille tanssi- ja kulttuurialan toimijoille, joita kiinnostaa toteuttaa sen tiloissa esityksiä ja tapahtumia. Tanssin talon ohjelma muodostuu näiden eri toimijoiden tuottamista ohjelmasisällöistä. Tanssin talolla on myös omaa, erillisrahoitettua ohjelmahanketoimintaa.

Mitä ovat Tanssin talon ohjelmakumppanit?

Tanssin talolla on tällä hetkellä neljä ohjelmakumppania: Tanssiteatteri Hurjaruuth, Tero Saarinen Company, Zodiak - Uuden tanssin keskus sekä Cirko - Uuden sirkuksen keskus. Lisäksi Tanssin talo toimii Helsingin juhlaviikkojen keskeisenä tapahtumapaikkana. Ohjelmakumppanit tuottavat Tanssin taloon säännöllistä ja monipuolista ohjelmistoa ja saavat esityksilleen ja yleisöilleen näin helposti saavutettavan ja teknisesti huippuvarustellun tapahtumapaikan. Lue lisää ohjelmakumppaneistamme.

Haluaisin toteuttaa esitykseni Tanssin talossa - miten toimin?

Ota yhteyttä ja kerro toiveesi ajankohdasta sekä tilasta ja pyydä sopivan ajankohdan löytymisen jälkeen tilapalvelutarjous. Tanssin talo tarjoaa tilapalveluja tanssitoimijoille erityisin, subventoiduin hinnoin. Tanssin talon tilat ovat edullisempia myös muille kulttuurialan toimijoille. Tilojamme vuokrataan myös yritys- ja yksityistilaisuuksiin. Sovellamme tapahtuman järjestäjän mukaisesti eri hinnastojamme.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon