Usein kysyttyä

TANSSIN TALO c Hannu Rytky 01

Mikä Tanssin talo on?

Tanssin talo on tanssin oma koti - Suomen ensimmäinen tanssille omistettu tapahtuma- ja esitystila. Tanssin talossa nähdään laajasti niin tanssia, sirkusta kuin muuta esittävää taidetta sekä myös esimerkiksi musiikki- ja muita kulttuuritapahtumia.

Tanssilta on puuttunut oma esitys- ja tapahtumatila. Tanssin talo tuo tanssin mahdollisimman monen saataville ja tarjoaa ennenäkemättömät puitteet tanssin ja sirkuksen esittämiseen ja kokemiseen ympärivuotisesti. Tanssin talon tilat tarjoavat taiteilijoille mahdollisuuden tehdä ja kehittää teoksia aiempaa suurille näyttämöille. Suomeen tarvitaan mahdollisimman paljon monipuolisia tanssin ja esittävän taiteen tiloja eri tarpeisiin.

Miten Tanssin taloa rahoitetaan?

Tanssin taloa ylläpidetään ja sen toimintaa rahoitetaan julkisilla ja yksityisillä avustuksilla sekä mm. tilapalveluiden ja pääsylippujen myyntituotoilla. Tanssin talo saa vuosittaisia toiminta-avustuksia Helsingin kaupungilta ja Taiteen edistämiskeskukselta.

Tanssin talo toteuttaa erillisrahoituksella ohjelma- ym. hankkeita. Vuosina 2020-2023 käynnissä oleva SPARKS-hanke, jossa tuetaan kuuden uuden tanssiteoksen ensi-illan toteuttamista Tanssin talon eri näyttämöille, toteutuu Suomen Kulttuurirahaston tuella. Vuosina 2022 ja 2023 Tanssin talo tuo Suomeen merkittäviä kansainvälisiä huippuvierailuja Jane ja Aatos Erkon säätiön myöntämän avustuksen turvin.

Tanssin talon tilat

Kuka on suunnitellut Tanssin talon?

Tanssin talon ovat suunnitelleet JKMM arkkitehdit (uudisrakennus) ja ILO arkkitehdit (peruskorjatut vanhat tehdastilat). Tanssin talon on rakennuttanut Kiinteistö Oy Kaapelitalo (Kaapelitehdas), jolta Tanssin talo ry vuokraa tilat.

Kuinka paljon katsojia Tanssin taloon mahtuu?

Tanssin talossa on kaksi esitystilaa: Erkko-salin katsomoon mahtuu yhteensä 700 katsojaa ja Pannuhallin katsomossa on 235 paikkaa. Esitystilat ovat muuntautuvia, niitä voi käyttää myös ilman katsomoita. Lue lisää tiloistamme.

Onko Tanssin talossa vuokrattavia harjoitustiloja?

Tanssin talolla on yksi harjoitusstudio, joka on talossa vierailevien taiteilijoiden käytössä, sitä ei vuokrata ulkopuolisille.

Saako Tanssin talossa vierailla esitysten ulkopuolisina aikoina?

Tanssin talo on pääsääntöisesti auki vain esitysten yhteydessä. Isommille ryhmille järjestämme mahdollisuuksien mukaan talokierroksia myös esitysten ulkopuolisina aikoina. Olethan yhteydessä: info@tanssintalo.fi

Tanssin talon ohjelma

Minkälaista ohjelmaa Tanssin talossa esitetään?

Tanssin talossa nähdään laajasti kaikkea tanssia sekä muuta esittävää taidetta kuten sirkusta ja myös muita kulttuuritapahtumia ja esityksiä.

Miten Tanssin talon ohjelma suunnitellaan?

Tanssin talo on alustatoimija, jonka palvelut ovat avoinna kaikille tanssi- ja kulttuurialan toimijoille, joita kiinnostaa toteuttaa sen tiloissa esityksiä ja tapahtumia. Tanssin talon ohjelma muodostuu näiden eri toimijoiden tuottamista ohjelmasisällöistä. Tanssin talolla on myös omaa, erillisrahoitettua ohjelmahanketoimintaa.

Mitä ovat Tanssin talon ohjelmakumppanit?

Tanssin talolla on tällä hetkellä neljä ohjelmakumppania: Tanssiteatteri Hurjaruuth, Tero Saarinen Company ja Zodiak - Uuden tanssin keskus sekä Cirko - Uuden sirkuksen keskus. Tanssin talo saa ohjelmakumppaneiden esitysten myötä sen tiloihin säännöllistä ja monipuolista ohjelmistoa ja ohjelmakumppanit saavat esityksilleen ja yleisöilleen helposti saavutettavan ja teknisesti huippuvarustellun tapahtumapaikan. Lue lisää ohjelmakumppaneistamme.

Haluaisin toteuttaa esitykseni Tanssin talossa - miten toimin?

Ota yhteyttä ja kerro toiveesi ajankohdasta sekä tilasta ja pyydä sopivan ajankohdan löytymisen jälkeen tilapalvelutarjous. Tanssin talo tarjoaa tilapalveluja tanssitoimijoille erityisin, subventoiduin hinnoin. Tanssin talon tilat ovat edullisempia myös muille kulttuurialan toimijoille. Tilojamme vuokrataan myös yritys- ja yksityistilaisuuksiin. Sovellamme tapahtuman järjestäjän mukaisesti eri hinnastojamme.

Vierailu Tanssin talossa

Mistä tiedän, milloin saapua paikalle?

Tarkistathan tapahtuman alkamisajan ja sisäänpääsyn tapahtumakohtaisesti Tanssin talon ohjelmakalenterista ja lipustasi. Tapahtumien alkamisajat voivat vaihdella. Pääsääntöisesti Tanssin talon ovet avataan tuntia ennen esitystä. Bistroravintola (t)raba palvelee Tanssin talon kävijöitä ennen tapahtumia ja väliajoilla.

Maksaako narikka?

Tanssin talolla on pääsääntöisesti käytössä ilmainen itsepalvelu- tai palvelunarikka. Käytäntö voi kuitenkin vaihdella tapahtumakohtaisesti. Muistathan, ettei katsomoihin saa viedä isoja päällystakkeja tai laukkuja.

Saako Tanssin talosta tarjoilua?

Kyllä. Bistroravintola (t)raba palvelee Tanssin talon kävijöitä ennen tapahtumia ja väliajoilla. Tarjoiluja voi varata etukäteen verkkokaupasta tai sovelluksen kautta. Ravintolassa on tarjolla myös lounas sekä aamiaista. Lue lisää ravintolapalveluista.

Pääsenkö sisään myöhässä?

Käytäntö vaihtelee esityskohtaisesti. Saavuthan ajoissa paikalle.

Saako ottaa kuvia?

Lähtökohtaisesti esityksiä ei saa taltioida. Tanssin talossa järjestetään myös esimerkiksi tanssikilpailuja ja -tapahtumia, joissa voi olla mahdollista ottaa kuvia. Tarkistathan käytännöistä tapahtumakohtaisesti, kuvauksesta tiedotetaan myös ennen tapahtumia.

Erkko-salin katsomossa tuntuu joskus huojuntaa yleisön poistuessa. Mistä tämä johtuu?

Erkko-salissa sekä Pannuhallissa on käytössä teleskooppikatsomot, jotka on helppo pakata kasaan. Tämä mahdollistaa tilojen muunneltavuuden sekä hyvän näkyvyyden myös ylhäältä katsomosta ja reunapaikoilta. Koska katsomorakenne ei ole kiinteä, voi erityisesti Erkko-salissa tuntua satunnaisesti huojuntaa yleisön poistuessa esityksen jälkeen. Katsomo on kaikkien turvallisuusstandardien mukainen - huojunnan tunne on pienin alimmilla riveillä.

Hävitin lompakkoni Tanssin taloon, mistä voin kysyä sen perään?

Voit tiedustella löytötavaroita Tanssin talon asiakaspalvelusta: info@tanssintalo.fi sekä puh +358 40 560 1770, (ma-pe klo 10-16). Löytötavarat ovat noudettavissa Kaapelitehtaan Konttori-kahvilasta. Katso Konttorin aukioloajat.

Liput

Miten voin ostaa lippuja Tanssin taloon?

Tanssin talon ohjelma koostuu eri tapahtumajärjestäjien esityksistä ja tapahtumista. Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse tapahtumiensa lipunmyynnistä.

Ohjelmakalenterissa on kunkin esityksen kohdalla tieto sen vastaavasta tapahtumajärjestäjästä sekä lipunostolinkki, joka vie kyseisen tapahtuman lippukauppaan.

Olethan yhteydessä mahdollisissa lipunmyyntikysymyksissä ensisijaisesti tapahtumajärjestäjiin.

Suurimpaan osaan Tanssin talon esityksiä saa lippuja Tixlyn verkkokaupan kautta. Lippuja näihin esityksiin voi ostaa verkkokaupan lisäksi Tanssin talolta Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä. Katso aukioloajat Kaapelitehtaan sivuilta.

Tanssin talon asiakaspalveluun voit olla yhteydessä: info@tanssintalo.fi, puh +358 40 560 1770, ma-pe 10-16. Asiakaspalvelussa ei ole lippujen puhelinmyyntiä eikä lippujen varausta.

Miten Tanssin talon lipunmyynti on auki?

Tanssin talon ohjelma koostuu eri tapahtumajärjestäjien esityksistä ja tapahtumista, joten eri tapahtumilla voi olla eri lipunmyyntitaho. Tarkistathan lipunmyynnin tapahtumakohtaisesti ohjelmakalenterista.

Suurimpaan osaan Tanssin talon esityksiä saa lippuja Tixlyn verkkokaupan kautta. Lippuja näihin esityksiin voi ostaa verkkokaupan lisäksi Tanssin talolta Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä. Katso aukioloajat Kaapelitehtaan sivuilta.

Tanssin talon asiakaspalveluun voit olla yhteydessä: info@tanssintalo.fi, puh +358 40 560 1770, ma-pe 10-16. Asiakaspalvelussa ei ole lippujen puhelinmyyntiä eikä lippujen varausta.

Mikä on Tixly?

Tixly on uusi lipunmyyntijärjestelmä, jonka Kaapelitehdas ja Tanssin talo ovat tuoneet ensimmäisinä Suomeen. Tixlyä käyttävät Tanssin talon lisäksi tällä hetkellä mm. Zodiak, Tero Saarinen Company sekä Talvisirkus Hurjaruuth.

Tixlyn lippuja voi ostaa verkkokaupan lisäksi Tanssin talolta Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä. Katso aukioloajat Kaapelitehtaan sivuilta. Tanssin talolla ei ole puhelinlipunmyyntiä.

Ostaessasi Tixlyn verkkosivuston kautta lippuja, odotathan, että maksun jälkeen sivusto ohjaa sinut takaisin lipunmyyntisivustolle. Muuten ostotapahtuma katkeaa, eikä lippuostosi rekisteröidy myyjän palveluun.

Mitä alennuskategorioita Tanssin talon lippuihin on olemassa?

Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse tapahtumiensa lipunmyynnistä ja alennuskategorioista. Tarkistathan lipunmyynnin eri alennukset tapahtumakohtaisesti ohjelmakalenterista ja edelleen kunkin tapahtuman lipunmyyntisivuilta. Valmistauduthan todistamaan oikeutesi alennuslippuun (eläkeläiskortti, opiskelijakortti, työttömän todistus, ammattilaistodistus).

Suurimpaan osaan Tanssin talon tapahtumista on saatavilla eläkeläislippu, alennuslippu (opiskelijat, työttömät, alle 25-vuotiaat, siviili- ja varusmiespalvelusta suorittavat), ammattilaislippu sekä ryhmäalennus.

Onko Tanssin talolla ammattilaislippuja?

Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse tapahtumiensa lipunmyynnistä ja alennuskategorioista. Tarkistathan lipunmyynnin tapahtumakohtaisesti ohjelmakalenterista.

Tanssin talon omissa tuotannoissa on ammattilaislippu Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat sekä Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat jäsenille. Näytäthän ammattilaislippuun oikeuttavan todistuksesi lipunmyynnin tai -tarkistuksen yhteydessä.

Miten valita paras paikka katsomoihin?

Tanssin talon kahdessa esityssalissa, Erkko-salissa ja Pannuhallissa, on pääsääntöisesti hyvä näkyvyys kaikilta paikoilta. Tietyillä paikoilla voi olla näkyvyysesteitä tapahtumasta ja esityksestä riippuen. Nämä on informoitu tapahtumakohtaisesti lippua ostaessa.Huomioithan, että katsomot ovat jyrkkiä. Otathan tämän huomioon paikkavalintaa tehdessäsi.

Erkko-salin katsomossa tuntuu joskus huojuntaa yleisön poistuessa. Mistä tämä johtuu?

Erkko-salissa sekä Pannuhallissa on käytössä teleskooppikatsomot, jotka on helppo pakata kasaan. Tämä mahdollistaa tilojen muunneltavuuden sekä hyvän näkyvyyden myös ylhäältä katsomosta ja reunapaikoilta. Koska katsomorakenne ei ole kiinteä, voi erityisesti Erkko-salissa tuntua satunnaisesti huojuntaa yleisön poistuessa esityksen jälkeen. Katsomo on kaikkien turvallisuusstandardien mukainen - huojunnan tunne on pienin alimmilla riveillä.

Onko Tanssin talolla lahjakorttia?

Tanssin talolla ei tällä hetkellä ole käytössä lahjakorttia, koska lipunmyynti tapahtuu monen eri tapahtumajärjestäjän toimesta. Tutkimme mahdollisuutta ottaa lahjakortti rajoitetusti käyttöön. Eri tapahtumajärjestäjillä voi kuitenkin olla omia lahjakortteja, jotka käyvät myös Tanssin talossa järjestettäviin esityksiin.

Ostin liput enkä pääsekään paikalle. Voinko peruuttaa lippuni?

Jokainen tapahtumajärjestäjä vastaa oman tapahtumansa peruutus- ja varausehdoista.

Ohjelmakalenterissa on kunkin esityksen kohdalla tieto sen vastaavasta tapahtumajärjestäjästä sekä lipunostolinkki, joka vie kyseisen tapahtuman lippukauppaan.

Tanssin talon omissa tuotannoissa ei ole peruutusoikeutta. Esityksissä, joissa on useita näytösaikoja, on liput vaihdettavissa saman teoksen muihin näytöksiin, jos näytöksissä on tilaa. Osalla toimijoista voi olla mahdollista vaihtaa lippu saman toimijan myös muualla kuin Tanssin talossa tapahtuviin esityksiin tai lahjakorttiin. Katsothan peruutusehdot aina tapahtumakohtaisesti.

Olethan mahdollisissa lipunoston peruutusta koskevissa kysymyksissä ensisijaisesti yhteydessä tapahtumajärjestäjään. Voit olla yhteydessä myös Tanssin talon asiakaspalveluun: info@tanssintalo.fi

Tapahtuman peruuntuessa rahat palautetaan pääsylippua vastaan. Tanssin talo ei korvaa asiakkaille aiheutuneita muita kuluja.

Lue lisää lipun ostamisesta.


Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon