Mystery Sonatas c Anne Van Aerschot4

Rosas avaa Tanssin talon kansainvälisten vierailujen sarjan 15.-16.6.

UUTISET

Tanssi, elävä barokkimusiikki ja taidokas valosuunnittelu kohtaavat belgialaiskoreografi Anne Teresa De Keersmaekerin uutuusteoksessa Mystery Sonatas / for Rosa. Esitys nähdään Tanssin talon suuressa Erkko-salissa 15.-16.6.

Monumentaalisessa, vastarinnan teemaan kytkeytyvässä teoksessa barokkimusiikki ja nykytanssi hengittävät yhteen. Heinrich Ignaz Franz Biberin noin vuonna 1676 sävelletyt Mysteerisonaatit on harvoin esitetty barokkimusiikin helmi, joka kuullaan esityksessä kokonaisuudessaan. Ranskalaisviulisti Amandine Beyerin johtama viisihenkinen Gli Incogniti -yhtye kuljettaa teoksessa kuusi nuorta huipputanssijaa sonaattien läpi.

Musiikin ja liikkeen mysteeriin kytkeytyy eurooppalaisen esittävän taiteen kentällä merkittävää uraa tekevän, suomalaisen Minna Tiikkaisen taidokas lava- ja valosuunnittelu. Veistoksellinen valaistus, ääni ja tanssi muodostavat kokonaistaideteoksen, joka avaa väylän De Keersmaekerin arvoitukselliseen ja ristiriitaiseenkin koreografiseen maailmaan.

Teos on myös Rosas-tanssiryhmän kunnianosoitus kaimoilleen. Se on omistettu rohkeille vastarinnan naisille – Rosa Bonheurille, Rosa Luxemburgille, Rosa Parksille, Rosa Vergaelenille ja Rosalle, 15-vuotiaalle ilmastoaktivistille, joka kuoli Belgian tulvissa vuonna 2021.

”Anne Teresa De Keersmaeker kuuluu nykytanssin kaanoniin ja on vaikuttanut merkittävällä tavalla koko taidemuodon kehitykseen. On hienoa saada Erkko-saliin häneltä näin ajankohtainen teos ensimmäisten eurooppalaisten näyttämöiden joukossa. Tanssin talon vierailun jälkeen esitys jatkaa mm. TanzImpuls-festivaalille Itävaltaan ja Montpellier Danse -festivaalille Ranskaan”, sanoo Tanssin talon ohjelmapäällikkö Mikael Aaltonen.

Esitys on osa Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella toteutettavaa kansainvälisten vierailujen sarjaa, joka jatkuu Tanztheater Wuppertal Pina Bauschin vierailulla marraskuussa 2022. Lyon Opera Ballet saapuu Tanssin taloon keväällä 2023.

16.6. esityksen yhteydessä järjestetään taiteilijakeskusteluja Minna Tiikkaisen sekä Amandine Beyerin kanssa.

16.6. Tanssin talon ovet avataan jo klo 17 taiteilijakeskustelun yhteydessä.


Lue lisää esityksestä.

Osta liput

Rosas: Mystery Sonatas / for Rosa
15.-16.6. klo 19
Kesto n. 2 h 15 min (ei väliaikaa)
Tanssin talo, Erkko-sali (Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki)
Liput: 48-29 €, www.tanssintalo.fi

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon