Beethoven 7 beethovens 7 sinfonie sasha waltz guests ensemble6 sebastian bolesch
Show photographer Sebastian Bolesch

Eurooppalaisen tanssin maineikas ryhmä saapuu toukokuussa Suomeen tuoreella suurteoksella

Eurooppalaisen tanssin maineikas ryhmä saapuu toukokuussa Suomeen tuoreella suurteoksella

UUTISET

30-vuotista taiteilijuuttaan juhlistava koreografi Sasha Waltz tuo Tanssin taloon vuonna 2023 ensi-iltansa saaneen Beethoven 7 -teoksen. Esitykset nähdään Erkko-salin suurella näyttämöllä 14.-16.5.2024. Lipunmyynti käynnistyy alkuvuonna.

Kaksiosainen koreografia tutkii Beethovenin seitsemättä sinfoniaa ja sen herättämiä tulkintoja. Esityksen ensimmäisessä osassa 13 tanssijaa säestää Diego Nogueran elektronisen musiikin tilausteos Freiheit/ Extasis. Toinen osa omistautuu kokonaisuudessaan kuultavalle Beethovenin sävellykselle Sinfonia nro 7 A-duurissa (op. 92).

Musiikki on peräisin vuodelta 1812, jolloin Beethoven oli jo kuuroutumassa, ja koskettaa aiheita, jotka ovat yhä ajankohtaisia tänä päivänä: vallankumouksen epäonnistuminen, kitka yhteiskunnallisen muutoksen ja säilyttämisen välillä, menetetty vapaus ja toisaalta halu aueta kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Berliiniläinen Sasha Waltz on yksi eurooppalaisen nykytanssin tunnetuimpia koreografeja. Hänen nimeään kantava ryhmä Sasha Waltz & Guests perustettiin vuonna 1993. Siitä lähtien lukuiset taiteilijat ja ryhmät arkkitehtuurin, visuaalisen taiteen, koreografian, elokuvan, musiikin ja muotoilun aloilta ovat tehneet ryhmän kanssa yhteistyötä yli 80:ssä tuotannossa. Waltz on niittänyt kansainvälistä mainetta suurikokoisilla, visuaalisesti vaikuttavilla teoksillaan, jotka pohjautuvat sekä tanssiteatterin dramaattiseen, usein surrealistiseen kuvastoon, että amerikkalaisten postmodernien koreografien pelkistettyyn ja puhtaaseen liikkeeseen.

Lue lisää

Esitys on osa Tanssin talon kansainvälisten vierailujen sarjaa. Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella toteutettava sarja tuo Suomeen tanssin kiinnostavimpia ryhmiä ja tekijöitä maailmalta.

Kuva: Sebastian Bolesch

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon