Milla Koistinen

Copy of Copy of 10 Milla Koistinen C Tero Ahonen
Show photographer Tero Ahonen

Esittelyssä Milla Koistinen

Toisto, liikkumattomuus ja liike, järjestys ja kaaos, liikkuminen kuvitelman ja todellisuuden välillä, sekä siirtyminen tutusta ja arkisesta outoon ja runolliseen ovat koreografi Milla Koistisen työskentelyn keskiössä.

Berliinissä pitkään vaikuttanut Koistinen opiskeli Helsingin Teatterikorkeakoulussa ja valmistui koreografiksi Berliinin Inter-University Centre for Dancesta (HZT).

Koistinen on työskennellyt mm. Kristian Smedsin, Hiroaki Umedan, Cie Heddy Maalemin, Christine Gaiggin ja Hans van den Broeckin kanssa. Hänen teoksiaan on esitetty

Mad House Helsingissä, Turun Barker-teatterissa, Salzburgin ARGEKulturissa, Zürichin Fabriktheaterissa sekä Berliinin Uferstudiosissa ja radialsystemissä. Koistinen on tehnyt yhteistyötä mm. Jochen Arbeitin, taiteilijaryhmä Solistenensemble Kaleidoskopin ja ohjaaja Michael Rauterin kanssa sekä toiminut Suomen Kansallisteatterissa erilaisten produktioiden parissa.

Kesällä 2010 Koistinen oli yksi danceWEB-stipendin osallistujista Wienin Impulstanz-tanssifestivaaleilla. Hän on työskennellyt vierailevana opettajana mm. Salzburgissa, Islannin Taidekorkeakoulussa, Helsingin Teatterikorkeakoulussa, Tampereen yliopistossa ja Berliinissä HZT:ssä, Marameossa sekä tanssikoulu DOCK 11:sta. Keväällä 2019 Milla Koistinen kutsuttiin luennoitsijaksi Helsingin Kuvataideakatemiaan.

Vuosina 2020-2024 Koistisen työskentelyä tukee apap (advancing performing arts project) FEMINIST FUTURES, jota rahoittaa mm. Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelma.

Millakoistinen.net

Tutustu Tanssin talossa syksyllä 2022 nähtyyn Milla Koistisen Magenta Haze -teokseen.

Kuva: Tero Ahonen

Milla Koistinen kertoo sooloteoksestaan Breathe. Otteita Arte-kanavan haastattelusta.

Sparks logo black
Skr harmaa cmyk

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon