Vaaka Mesh promo
Show photographer Heidi Piiroinen

Peruttu! Maija Hirvanen: Mesh

Tapahtuma on peruttu. Zodiak tiedottaa lipun ostaneita peruutusehdoista viikolla 4.


Maija Hirvasen Mesh asettaa ihmisen osaksi laajaa elämänkirjoa. Koreografia rakentuu lajien välisen kommunikaation ja olemisen tapojen, sieniverkostojen ja ihmisenä olemisen ruumiillisuuden risteyksissä. Teoksen synnyttämät mystiset ja performatiiviset näyttämöoliot ovat hybridejä, jotka liikkuvat olemisen kerrosten välillä.

Mesh -teos luo tulevaisuutta heijastelevan tanssiorganismin, joka on yhteydessä moniin elämänmuotoihin. Esityksen ytimessä ovat asioiden väliset yhteydet, muodonmuutokset ja mielikuvituksen rajan venyttäminen.

Mesh saa ensi-iltansa Sivuaskel 2022 -festivaalilla Tanssin talon Pannuhallissa ja kansainvälisen ensi-iltansa 2022 Hebbel am Ufer 2 -näyttämöllä Berliinissä, osana Tanz im August -festivaalia.

Teos on osa Zodiakin järjestämää kansainvälistä Sivuaskel-festivaalia 12.-20.02.2022.

TUTUSTU FESTIVAALIIN ZODIAKIN SIVUILLA

Maija Hirvanen

Maija Hirvanen on helsinkiläinen koreografi ja esitysten tekijä. Hänen töitään on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti keskeisillä näyttämöillä ja festivaaleilla, mm. Kiasmassa, Zodiak - Uuden tanssin keskuksen ohjelmassa, Baltic Circle -festivaalin, Liikkeellä Marraskuussa -festivaalin ja Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmassa Helsingissä, Tanz im August -festivaalilla / Hebbel am Uferissa Berliinissä, ImpulsTanz -festivaalilla Wienissä, Sadler’s Wells / Lilian Baylis Studiossa Lontoossa, SPRING -festivaalilla Utrechtissa, Melkwegissa Amsterdamissa, Seoul Performing Arts -festivaalilla Etelä-Koreassa, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis -festivaalilla Pariisissa ja Dansens Husissa Tukholmassa.

Hirvanen on kiinnostunut mm. taiteen ja erilaisten uskomusjärjestelmien välisistä suhteista, yhteistyön prosesseista kulttuurissa ja esityksestä yhteisöllisenä muistina. Hän käsittää esityksen asiana, joka seuraa meitä elämän eri kerroksilla – henkilökohtaisista teoista kollektiivisiin kokoontumisiin, identiteettipolitiikan monimutkaisuuksista liikkeessä olevan kehon läsnäoloon.

Lue lisää: hirvanen.net
 • ESITYSAJAT

  Ke 16.02. klo 18:00
  To 17.02. klo 18:00
  La 19.02. klo 18:00
  Su 20.02. klo 18:00

  Ei väliaikaa.

Koreografia, ohjaus

Maija Hirvanen

Tanssijat

Marika Peura, Marlon Moilanen, Suvi Tuominen, Pie Kär

Valosuunnittelu

Heikki Paasonen

Äänisuunnittelu

Tatu Nenonen

Tuotanto

Zodiak – Uuden tanssin keskus, Tanz im August / Hebbel am Ufer 2, Fyysillisen aikalaistaiteen ystävät

Hallinnon ja tuotannon tuki

Arts Management Helsinki

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon