Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä

TANSSIN TALO c Hannu Rytky 01

Mikä Tanssin talo on?

Tanssin talo on tanssin oma koti - Suomen ensimmäinen tanssille omistettu tapahtuma- ja esitystila. Tanssin talossa nähdään laajasti niin tanssia, sirkusta kuin muuta esittävää taidetta sekä myös esimerkiksi musiikki- ja muita kulttuuritapahtumia.

Tanssilta on puuttunut oma esitys- ja tapahtumatila. Tanssin talo tuo tanssin mahdollisimman monen saataville ja tarjoaa ennenäkemättömät puitteet tanssin ja sirkuksen esittämiseen ja kokemiseen ympärivuotisesti. Tanssin talon tilat tarjoavat taiteilijoille mahdollisuuden tehdä ja kehittää teoksia aiempaa suurille näyttämöille. Suomeen tarvitaan mahdollisimman paljon monipuolisia tanssin ja esittävän taiteen tiloja eri tarpeisiin.

Miten Tanssin taloa rahoitetaan?

Tanssin taloa ylläpidetään ja sen toimintaa rahoitetaan julkisilla ja yksityisillä avustuksilla sekä mm. tilapalveluiden ja pääsylippujen myyntituotoilla. Tanssin talo saa vuosittaisia toiminta-avustuksia Helsingin kaupungilta ja Taiteen edistämiskeskukselta.

Tanssin talo toteuttaa erillisrahoituksella ohjelma- ym. hankkeita. Vuosina 2020-2023 käynnissä oleva SPARKS-hanke, jossa tuetaan kuuden uuden tanssiteoksen ensi-illan toteuttamista Tanssin talon eri näyttämöille, toteutuu Suomen Kulttuurirahaston tuella. Vuosina 2022 ja 2023 Tanssin talo tuo Suomeen merkittäviä kansainvälisiä huippuvierailuja Jane ja Aatos Erkon säätiön myöntämän avustuksen turvin.

Tanssin talon tilat

Kuka on suunnitellut Tanssin talon?

Tanssin talon ovat suunnitelleet JKMM arkkitehdit (uudisrakennus) ja ILO arkkitehdit (peruskorjatut vanhat tehdastilat). Tanssin talon on rakennuttanut Kiinteistö Oy Kaapelitalo (Kaapelitehdas), jolta Tanssin talo ry vuokraa tilat.

Kuinka paljon katsojia Tanssin taloon mahtuu?

Tanssin talossa on kaksi esitystilaa: Erkko-salin katsomoon mahtuu yhteensä 700 katsojaa ja Pannuhallin katsomossa on 235 paikkaa. Esitystilat ovat muuntautuvia, niitä voi käyttää myös ilman katsomoita. Lue lisää tiloistamme.

Onko Tanssin talossa vuokrattavia harjoitustiloja?

Tanssin talolla on yksi harjoitusstudio, joka on talossa vierailevien taiteilijoiden käytössä, sitä ei vuokrata ulkopuolisille.

Tanssin talon ohjelma


Minkälaista ohjelmaa Tanssin talossa tullaan näkemään?

Tanssin talossa nähdään laajasti kaikkea tanssia sekä muuta esittävää taidetta kuten sirkusta ja myös muita kulttuuritapahtumia ja esityksiä.

Miten Tanssin talon ohjelma suunnitellaan?

Tanssin talo on alustatoimija, jonka palvelut ovat avoinna kaikille tanssi- ja kulttuurialan toimijoille, joita kiinnostaa toteuttaa sen tiloissa esityksiä ja tapahtumia. Tanssin talon ohjelma muodostuu näiden eri toimijoiden tuottamista ohjelmasisällöistä. Tanssin talolla on myös omaa, erillisrahoitettua ohjelmahanketoimintaa.

Mitä ovat Tanssin talon ohjelmakumppanit?

Tanssin talolla on tällä hetkellä neljä ohjelmakumppania: Tanssiteatteri Hurjaruuth, Tero Saarinen Company ja Zodiak - Uuden tanssin keskus sekä Cirko - Uuden sirkuksen keskus. Tanssin talo saa ohjelmakumppaneiden esitysten myötä sen tiloihin säännöllistä ja monipuolista ohjelmistoa ja ohjelmakumppanit saavat esityksilleen ja yleisöilleen helposti saavutettavan ja teknisesti huippuvarustellun tapahtumapaikan. Lue lisää ohjelmakumppaneistamme.

Haluaisin toteuttaa esitykseni Tanssin talossa - miten toimin?

Ota yhteyttä ja kerro toiveesi ajankohdasta sekä tilasta ja pyydä sopivan ajankohdan löytymisen jälkeen tilapalvelutarjous. Tanssin talo tarjoaa tilapalveluja tanssitoimijoille erityisin, subventoiduin hinnoin. Tanssin talon tilat ovat edullisempia myös muille kulttuurialan toimijoille. Tilojamme vuokrataan myös yritys- ja yksityistilaisuuksiin. Sovellamme tapahtuman järjestäjän mukaisesti eri hinnastojamme.

Become our friend!

Sign up with your email address to receive news and updates.