Tanssin talosta

TANSSIN TALO c Hannu Rytky 05
Show photographer JKMM Arkkitehdit

Yhdistämme yleisön ja tanssin esittelemällä tanssia monimuotoisesti. Tuomme tanssin mahdollisimman monen saataville, lisäämme kiinnostusta tanssikulttuuria kohtaan ja vahvistamme tanssin asemaa ja arvostusta.

Yhteystiedot

Usein kysyttyä

Miten lipun osto on sujuvinta? Miten varmistaa sujuva vierailu? Kuka on suunnitellut Tanssin talon? Tutustu yleisesti kysyttyihin kysymyksiin talosta ja sen toiminnasta.

Lue lisää

Arkkitehtuuri

Tanssin talo on Suomen ensimmäinen tanssin ehdoilla suunniteltu maamerkki. JKMM Arkkitehtien ja ILO arkkitehtien yhteistyössä Kaapelitehtaan yhteyteen suunnittelema Tanssin talo yhdistää uutta ja vanhaa. Rakennus käsittää yli 5400 tanssille omistettua neliötä ja tarjoaa maailmanluokan puitteet tanssin ja sirkuksen esittämiselle ja kokemiselle.

Lue lisää rakennuksesta ja arkkitehtuurista

Ohjelmakumppanit

Tero Saarinen Company: Third Practice. Kuva: Kai Kuusisto.

Tanssin talon ohjelmakumppanit toteuttavat Tanssin talossa ympärivuotista, monipuolista ohjelmaa, joka edustaa tanssi- ja sirkustaiteen kiinnostavinta kärkeä. Tanssin talon ohjelmakumppaneita ovat Cirko - Uuden sirkuksen keskus, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Tero Saarinen Company sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus.

Tutustu kumppaneihin

Tanssin talo - unelmasta toteen

Maggie Gripenberg ja oppilaita. Kuvaaja tuntematon / Teatterimuseon arkisto.

Tanssille omistettu tila on unelma, joka on elänyt vuosikymmeniä tanssin tekijöiden keskuudessa. Ensimmäisen kerran ajatus lausuttiin jo 1930-luvulla. Tanssin talon taustalta löytyy monen toimijan ja laajan aktiivijoukon työ ja yhteinen ponnistus. Miten kaikki sai alkunsa, ja miten tanssi lopulta sai oman kodin Helsingin Ruoholahteen?

Tutustu Tanssin talon historiaan

Hanketoiminta

Tanssin talo tuottaa erillisrahoitettuja hankekokonaisuuksia, joiden tavoitteena on vaikuttaa alan taiteelliseen ja tuotannolliseen osaamisen kehittämiseen sekä kannustaa rohkeiden ja poikkeavien ideoiden toteuttamiseen.

  • SPARKS on vuosina 2020-2023 Suomen kulttuurirahaston tuella toteutettava taiteellinen kehittämishanke, jonka puitteissa toteutetaan yhteensä kuusi uutta tanssiteosta Tanssin talon esitystiloihin. Lue lisää hankkeesta.
  • Kansainvälisten huippuvierailujen sarja on Tanssin talon avausvuosina 2022-2024 toteutettava esityskokonaisuus, jota tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.
  • Tanssin talo on mukana on Zodiak – Uuden tanssin keskuksen johtamassa Loisto -hankkeessa, johon osallistuu myös Cirko – Uuden sirkuksen keskus. Projektin tavoitteena on edistää suomalaisen tanssin ja sirkuksen kansainvälistymistä. Hankkeen proof of concept -vaihetta rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö. Lue lisää hankkeesta Zodiakin sivuilta.
  • Tanssin talon Digitaalinen näyttämö -hankkeen tavoitteena on kehittää Tanssin talon digitaalista osaamista ja palveluja, joilla kasvatetaan tanssin saatavuutta, saavutettavuutta ja tunnettuutta. Vuosina 2023-2024 toteutettavaa hanketta tukee Euroopan unioni - NextGenerationEU.

Vastuullisuus askel askeleelta

Pietari Purovaara

Me Tanssin talolla haluamme ottaa ympäristön huomioon kaikessa toiminnassamme – sosiaalista vastuullisuutta unohtamatta.

Lue lisää

Vuosikatsaus 2022

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon