Tanssin talosta

TANSSIN TALO c Hannu Rytky 05
Show photographer JKMM Arkkitehdit

Tutustu taloon

Suomen ensimmäinen tanssille omistettu tapahtuma- ja esitystila on auki! Yhdistämme yleisön ja tanssin esittelemällä tanssia monimuotoisesti. Tuomme tanssin mahdollisimman monen saataville, lisäämme kiinnostusta tanssikulttuuria kohtaan ja vahvistamme tanssin asemaa ja arvostusta. Ohjelmaa tehdään yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten tanssin tekijöiden kanssa.

Katso usein kysytyt kysymykset

Arkkitehtuuri

Tanssin talo on Suomen ensimmäinen tanssin ehdoilla suunniteltu maamerkki. JKMM Arkkitehtien ja ILO arkkitehtien yhteistyössä Kaapelitehtaan yhteyteen suunnittelema Tanssin talo yhdistää uutta ja vanhaa. Rakennus käsittää yli 5400 tanssille omistettua neliötä ja tarjoaa maailmanluokan puitteet tanssin ja sirkuksen esittämiselle ja kokemiselle.

Lue lisää rakennuksesta ja arkkitehtuurista

Ohjelmakumppanit

Tanssin talon ohjelmakumppanit toteuttavat Tanssin talossa ympärivuotista, monipuolista ohjelmaa, joka edustaa tanssi- ja sirkustaiteen kiinnostavinta kärkeä. Tanssin talon ohjelmakumppaneita ovat Cirko - Uuden sirkuksen keskus, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Tero Saarinen Company sekä Zodiak – uuden tanssin keskus.

Tutustu kumppaneihin

SPARKS

SPARKS on vuosina 2020–2023 toteutettava kehittämishanke, jossa tuotetaan Tanssin taloon yhteensä kuusi kantaesitystä, kolme 700-paikkaiseen Erkko-saliin ja kolme 235-paikkaiseen Pannuhalliin.


Lue lisää hankkeesta

Tanssin talo - unelmasta toteen

Maggie Gripenberg ja oppilaita. Kuvaaja tuntematon / Teatterimuseon arkisto.

Tanssille omistettu tila on unelma, joka on elänyt vuosikymmeniä tanssin tekijöiden keskuudessa. Ensimmäisen kerran ajatus lausuttiin jo 1930-luvulla. Tanssin talon taustalta löytyy monen toimijan ja laajan aktiivijoukon työ ja yhteinen ponnistus. Miten kaikki sai alkunsa, ja miten tanssi lopulta sai oman kodin Helsingin Ruoholahteen?

Tutustu Tanssin talon historiaan

Vastuullisuus askel askeleelta

Pietari Purovaara

Me Tanssin talolla haluamme ottaa ympäristön huomioon kaikessa toiminnassamme – sosiaalista vastuullisuutta unohtamatta.

Lue lisää

Tukijat

Tanssin talon toiminnan tukijat

  • Helsingin kaupunki
  • Taiteen edistämiskeskus

SPARKS-hanke

  • Suomen Kulttuurirahasto

Tanssin talon kansainvälinen vierailuohjelma 2022-2023

  • Jane ja Aatos Erkon Säätiö

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon