Podcast tanssin talo

Neuroniverkostoissa: luovan prosessin anatomia

AUDIO

Tanssin talon neliosaisessa podcast-sarjassa neurotieteen tohtori ja tanssija Hanna Poikonen vie meidät matkalle läpi tanssijan aivojen. Syvennymme hengitykseen, kehollisiin muistoihin ja tanssin kokemukseen — niin tanssijana kuin katsojana. Ajatuksiaan ja kokemuksiaan tanssin tekemisestä pukevat sanoiksi tanssitaiteilijat, ja aivojen kerrosten läpi etenevän äänimatkan lomassa tarjoutuu myös hetkiä, joina kuulija kutsutaan osallistumaan pieniin liikeharjoitteisiin.

Yhteys omiin tunteisiimme, menneisyyteemme ja tulevaisuuden haaveisiin syntyy lepotilan neuroniverkoston kautta. Se aktivoituu silloin, kun olemme rauhallisessa mielen ja kehon tilassa, kun ajatuksemme harhailevat päiväunimaisessa raukeassa olotilassa, tai tilanteissa, joissa olemme levollisen harmonisessa vuorovaikutuksessa toisen kanssa.

Viimeisessä jaksossamme uppoudumme luovaan prosessiin yhdessä koreografi ja tanssitaiteilija Tero Saarisen kanssa. Tutkimme yhdessä sitä, kuinka oma sisäinen maailmamme limittyy ulkoisen maailman kanssa: ikoninen Hunt-teos vie meidät paitsi koreografian luomisen kysymysten äärelle, myös ajatuksiin siitä, kuinka alunperin henkilökohtainen teos siirtyy tanssijalta toiselle.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon