Petteri Laukkanen

Head of Technical Department -tehtävässä aloittaa Petteri Laukkanen 1.8.2020

Tanssin talon organisaatio kasvaa teknisen päällikön rekrytoinnin myötä kuuteen kokoaikaiseen työntekijään. Teknistä tiimiä luomaan ja johtamaan on valittu Petteri Laukkanen (Medianomi, BA, Esitys- ja teatteritekniikka).

Laukkanen aloittaa Head of Technical Department -tehtävässä elokuussa 2020. Hän on tehnyt pitkän uran Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa, jonka apulaisnäyttämöpäällikkönä hän on toiminut vuodesta 2013. Laukkasen työhistoriaan kuuluu lukuisten tanssin ja esittävän taiteen tuotantojen lisäksi esitystekniikan uudistamisprojekteja. Laukkanen on toiminut myös yrittäjänä esittävän taiteen, musiikin ja mediatekniikan alalla.

Minuun teki vaikutuksen Petterin suuri into päästä käyttämään aiempaa osaamistaan ja opintojensa kautta tullutta ymmärrystä uuden organisaation luomisessa. Hän on strategisesti selkeä ajattelija, jolla on pitkä kokemus esimiestyöstä yhdessä maamme merkittävimmästä taideinstituutiosta. Petterillä on vahvoja näyttöjä teknisten kehittämishankkeiden läpiviennistä, teknis-tuotannollisesta ajattelusta, sekä esitysten vastaanottamisesta. Näistä kaikista tulee olemaan runsaasti hyötyä hänen uudessa tehtävässään Tanssin talon palveluksessa." iloitsee Tanssin talon johtaja Matti Numminen.

Head of Technical Departmentin tehtäviin kuuluvat ennen vuoden 2022 avajaisia esitystilojen teknisen käytön suunnittelu ja teknisten käytettävyyden varmistaminen. Laukkanen vastaa myös teknisen henkilökunnan kokoonpanosta, teknisten toimintamallien suunnittelusta sekä tilojen teknisten palveluiden määrittelystä. Varsinaisen toiminnan käynnistyessä Head of Technical Department kehittää Tanssin talon teknisiä resursseja ja toimintoja, pitäen huolen, että tekniset ratkaisut vastaavat käyttäjien ja asiakkaiden tarpeita. Head of Technical Department kuuluu Tanssin talon johtoryhmään yhdessä johtajan, Head of Programme Developmentin ja Head of Marketing and Communicationsin kanssa.

Laukkasen kokemus tanssituotannoista on tehnyt hänelle tutuksi tanssiesitysten teknistaiteellisen puolen. “Vahvuuteni on esittävän taiteen ja sitä tukevan tekniikan kokonaisvaltaisessa ymmärtämisessä. Pyrin saavuttamaan taideorganisaation strategiset päämäärät osaoptimointia välttäen", Laukkanen kuvailee.

Työnsä ohella Laukkanen on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Arts Management - maisteriohjelmassa ja viimeistelee parhaillaan pro gradu -työtä.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon