SPARKS

2 SPARKS ryhmakuva C Tero Ahonen
Show photographer Tero Ahonen

Tanssin kehittämishanke SPARKS

SPARKS on Tanssin talolla vuosina 2020-2023 käynnissä oleva kotimaisen tanssin kehittämishanke, jota tukee Suomen Kulttuurirahasto. SPARKS-tuotantoina toteutetaan yhteensä kuusi kantaesitystä, joista kolme nähdään Tanssin talon 700-paikkaisessa Erkko-salissa ja kolme 235-paikkaisessa Pannuhallissa.

Tulossa 2023

Venla Helenius

Keväällä 2023 Elina Pirinen tuo Erkko-saliin sinfonisen suurteoksen Mortal Tropical Dances.

Ensimmäiset SPARKS-teokset saivat ensi-iltansa lokakuussa 2022. Pannuhallissa koettiin Outi Markkulan tanssi-, sävel- ja elokuvataidetta yhdistävä teos Kulkue. Milla Koistisen yhteisöllistä iloa tutkiva Magenta Haze puolestaan levittäytyi Erkko-saliin.

Muut SPARKS-hankkeen teokset nähdään Tanssin talon näyttämöillä kevät- ja syyskaudella 2023.

Lue lisää SPARKS-esityksistä

Erkko-Salin taiteilijat

Tero Ahonen

Erkko-salin teosideoiden takana on kokeneita tanssin tekijöitä, joilla on vahva ja tunnustettu tapa tehdä taidetta. SPARKS-hanke antaa taiteilijoille mahdollisuuden kehittää omaa työtään kohti suuren kokoluokan tuotantoja. Tanssin talon suurelle näyttämölle kantaesitykset tekevät Milla Koistinen, Johanna Nuutinen ja Elina Pirinen. Tuleville teoksille yhteistä on ison näyttämön yleisösuhteen pohtiminen.

Pannuhallin taiteilijat

Tero Ahonen

Pannuhalliin valituista teosideoista välittyy tanssin eri muotojen ja traditioiden käsittely näkemyksellisellä ja ajassa kiinni olevalla otteella. Pannuhallin SPARKS-haku oli suunnattu uransa alkuvaiheessa olevien taiteilijoiden työn mahdollistamiseen. Taiteilijat Outi Markkula ja työryhmä, Marika Peura & Kaisa Nieminen ja Mikko Hyvönen toteuttavat kantaesitykset Pannuhalliin.


Lue lisää Pannuhallin tulevista esityksistä

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon