SPARKS

Havainnekuva Tanssin talosta ulkoa vuonna 2022. Kuva: JKMM Arkkitehdit
Show photographer JKMM Arkkitehdit

Tanssin kehittämishanke SPARKS

SPARKS on vuosina 2020–2023 toteutettava kehittämishanke, jossa tuotetaan Tanssin taloon yhteensä kuusi kantaesitystä, kolme 700-paikkaiseen Erkko-saliin ja kolme 235-paikkaiseen Pannuhalliin.

SPARKS koostuu tutkimus- ja kehittämisvaiheesta, residenssivaiheesta ja tuotantovaiheesta. Olennainen osa hanketta on yhteyksien luominen kansainvälisiin verkostoihin. Hankkeeseen kutsuttiin mukaan neljä kansainvälistä asiantuntijaa jakamaan osaamistaan ja kokemuksiaan koreografiasta, dramaturgiasta, tuottamisesta, verkostoitumisesta ja kiertuekäytännöistä. Mathilde Monnier on arvostettu ranskalainen koreografi ja Centre National de la Dansen entinen johtaja, Antony Hamilton on palkittu australialainen koreografi ja Chunky Move -ryhmän taiteellinen johtaja, Bia Oliveira toimii isobritannialaisen Sadler’s Wells -teatterin tuotanto- ja kiertuejohtajana, Katherine Profeta on yhdysvaltalainen dramaturgi ja Yalen yliopiston dramaturgian ja draamallisen kritiikin professori.

Ensimmäinen SPARKS-tuotanto nähdään Tanssin talossa syksyllä 2022.

SPARKS toteutetaan Suomen kulttuurirahaston tuella.

Erkko-salin teokset

Erkko-saliin SPARKS-teosten tekijöillä on vahva kiinnostus suuren kokoluokan tuotantoihin ja halu kehittää omaa ajatteluaan ison näyttämön yleisösuhteesta. Tanssin talon suurella näyttämöllä nähdään kantaesitykset seuraavilta taiteilijoilta: Milla Koistinen, Johanna Nuutinen ja Elina Pirinen.

Pannuhallin teokset

Pannuhallin SPARKS-tuotannoissa keskitytään uransa alkuvaiheessa olevien taiteilijoiden työn mahdollistamiseen. Uusia teoksia nähdään seuraavilta tekijöiltä: Outi Markkula ja työryhmä, Marika Peura & Kaisa Nieminen ja Mikko Hyvönen.


Wauhaus jussi matikainen

Mitä ajatuksia residenssivaihe herätti? Lue Erkko-saliin teoksia työstävien taiteilijoiden haastatteluja.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon