SPARKS

Copy of 2 SPARKS ryhmakuva C Tero Ahonen
Show photographer Tero Ahonen

Tanssin kehittämishanke SPARKS

SPARKS tukee kotimaista tanssia ja sen tekijöitä uusien teosten tuomisessa suuremmille näyttämöille. SPARKS on Tanssin talolla vuosina 2020–2023 käynnissä oleva kotimaisen tanssin kehittämishanke, jota tukee Suomen Kulttuurirahasto. SPARKS-tuotantoina toteutetaan yhteensä kuusi kantaesitystä, joista kolme nähdään Tanssin talon 700-paikkaisessa Erkko-salissa ja kolme 235-paikkaisessa Pannuhallissa.


Viimeiset SPARKS-teokset lokakuussa 2023

Jussi Ojala

Johanna Nuutisen ja työryhmän vaistomainen ja hypnoottinen SKIN HUNGER sekä Mikko Hyvösen meditatiivinen Kosmos – Reunion.

Lue lisää

Tutustu SPARKS-teoksiin

Magenta Haze. Ilkka Saastamoinen.

SPARKS-hankkeessa on kantaesitetty yhteensä kuusi teosta.

Tutustu teoksiin

Erkko-Salin taiteilijat

Tero Ahonen

Erkko-salin teosideoiden takana on kokeneita tanssin tekijöitä, joilla on vahva ja tunnustettu tapa tehdä taidetta. SPARKS-hanke antaa taiteilijoille mahdollisuuden kehittää omaa työtään kohti suuren kokoluokan tuotantoja. Tanssin talon suurelle näyttämölle kantaesitykset tekevät Milla Koistinen, Johanna Nuutinen ja Elina Pirinen. Tuleville teoksille yhteistä on ison näyttämön yleisösuhteen pohtiminen.

Pannuhallin taiteilijat

Tero Ahonen

Pannuhalliin valituista teosideoista välittyy tanssin eri muotojen ja traditioiden käsittely näkemyksellisellä ja ajassa kiinni olevalla otteella. Pannuhallin SPARKS-haku oli suunnattu uransa alkuvaiheessa olevien taiteilijoiden työn mahdollistamiseen. Taiteilijat Outi Markkula ja työryhmä, Marika Peura & Kaisa Nieminen ja Mikko Hyvönen toteuttavat kantaesitykset Pannuhalliin.


Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon