SPARKS Banner2021

SPARKS Pannuhallin teosideat valittu

Category 1 OHJELMA

Uuden sukupolven tanssintekijöille suunnattu haku Pannuhallin näyttämölle on päättynyt ja vuosina 2022-23 Tanssin talossa toteutettavat teosehdotukset on valittu.

Hakuun osallistui nuoren polven suomalaisia tai Suomessa toimivia tanssitaiteilijoita, joiden teosideoista välittyi tanssin eri muotoja ja traditioita. Tekijöiltä odotettiin myös näkemyksellistä ja ajassa olevaa otetta tanssiin. Hakemusten arvioinnista vastasivat Tanssin talon ohjelmistopäällikkö Mikael Aaltonen sekä SPARKS-hankkeessa alusta asti mukana olleet Faith Tan ja Pia Krämer.

Valitut taiteilijat ja työryhmät ovat:

Outi Markkula ja työryhmä

Teosehdous edustaa uuden sukupolven nykykansantanssia ja -musiikkia. Se kiinnittyy laajempaan Pohjoismaiseen keskusteluun traditioista ja niiden muutoksesta ajassamme.

Mikko Hyvönen ja työryhmä

Teosehdotus pohjautuu unelmaan kosmisesta yhteisöstä. Se käsittelee yhdessä toimimista eri näkökulmista, myös suhteessa yleisöön.

Marika Peura, Kaisa Nieminen ja työryhmä

Teosehdotus käsittelee tekijöiden suhdetta katutanssin eri muotoihin ja toisaalta näiden muotojen suhdetta länsimaiseen taidetanssiin.

Se lähestyy myös aikamme tärkeitä kysymyksiä liittyen identiteettiin ja yhteisöön.

Kolme valittua teosehdotusta tullaan näkemään Tanssin talon ohjelmistossa vuosina 2022–23. Tuotannoille tarjotaan harjoitteluaikaa Tanssin talon harjoitussalissa ja Pannuhallin näyttämöllä ennen ensi-iltaa.

SPARKS on Suomen Kulttuurirahaston ja Tanssin talon rahoittama taiteellinen kehittämishanke. Hankkeessa tuotetaan kolme kantaesitystä sekä 700-paikkaiseen Erkko-saliin että 220-paikkaiseen Pannuhalliin. Hanke tukee suomalaisia esiintyviä taiteilijoita, jotka haluavat luoda uusia tuotantoja suurille näyttämöille.


Beställ nyhetsbrev