Terosaarinen hzhunt yhdistelmakuva 01
Show photographer Tero Saarinen Company: HZ / Hunt. C: Jonas Lindqvist & Marita Liulia

Klassikko ja uutuus kohtaavat Tero Saarinen Companyn ensiesityksessä Tanssin talossa

Tero Saarinen Companyn uudessa kahden teoksen illassa Saarisen klassikkoteoksen HUNT uustulkinta saa rinnalleen Johanna Nuutisen kantaesityksen. Hz (hertsi) viidelle tanssijalle on ryhmän ensimmäinen ulkopuoliselta koreografilta tilaama teos. Tero Saarinen Companyn ensimmäinen sesonki 700-paikkaisessa Erkko-salissa toteutuu 31.3.-9.4.2022.

Tero Saarinen Company valmistautuu ensimmäiseen Tanssin talo -sesonkiinsa uudenlaisella ajattelulla, joka toteuttaa ryhmän taiteellisen johtajan, koreografi Tero Saarisen pitkäaikaisen haaveen.

Ohjelmistosuunnittelussa lähdetään jatkossa siitä, että TSC tuottaa vuosittain kolme sesonkia Helsinkiin. Joka vuosi yhdessä näistä törmäytetään uusi kantaesitys ja aikaa kestänyt nykytanssin klassikkoteos - tulevaisuudessa myös muilta koreografeilta.

Tero Saarinen Companyn ensimmäinen kantaesityksen ja klassikon yhdistelmä on Hz / HUNT. Kahden teoksen illasta nähdään Tanssin talon Erkko-salissa kahdeksan näytöstä 31.3. - 9.4.2022.

Hz ja HUNT kuvaavat aikamme ärsyketulvaa liikkeen keinoin

Koreografi Johanna Nuutinen hakee työssään uusia liikkeellisiä muotoja ja luottaa kehon ilmaisuvoimaisuuteen. Hänen työtapansa perustuu kokonaisvaltaiseen ajatteluun, jossa kaikki esityksen osa-alueet ovat olennaisia.

Nuutisen Hz (Hertsi) on syväsukellus ääniaaltoihin ja vedenalaiseen kakofoniaan. Monimuotoisesti aisteja ruokkiva viiden tanssijan koreografia kuljettaa yleisönsä alueelle, jossa kuultu muuttuu kokonaisvaltaisesti koetuksi. Merten äänisaaste toimii teoksessa metaforana nykyajan ärsyketulvalle.

Äänisuunnittelusta vastaa Tuomas Norvio ja skenografiasta Joonas Tikkanen. Teoksen puvut suunnittelee debyyttinsä esittävän taiteen parissa tekevä Mert Otsamo.

_

Tero Saarisen merkkiteos HUNT syntyi Venetsian biennaalin tilausteoksena 2002. Saarinen esitti sooloaan yli kymmenen vuoden ajan kaikkiaan yli 80 kaupungissa ja 32 maassa vuoteen 2013 asti. Kriitikoiden ja katsojien ylistämää HUNTia pidetään nykyään yhtenä Kevätuhrin merkittävimmistä nykytulkinnoista. Koreografian ja tulkinnan ohella laajaa kiitosta ovat saaneet Marita Liulian multimedia, Mikki Kuntun valosuunnittelu ja Erika Turusen puvut.

Nyt Saarinen siirtää teknisesti ja ilmaisullisesti varsin vaativan soolonsa kahdelle uudelle tanssijalle, Auri Aholalle ja Atte Kilpiselle.

”Aurissa on syvyyttä ja paloa, voimaa ja herkkyyttä”, koreografi kuvailee. ”Atte taas on nuoruudestaan huolimatta vanha sielu. He ovat molemmat vahvoja ja autenttisia. Molemmissa on lisäksi jotain minkä tunnistan omakseni ja koen tärkeäksi tämän teoksen tulkinnassa.”

”HUNT puhuu elämän dualismista; syntymästä, kuolemasta ja kehollisuuden katoamisesta, ja yhdellä tasolla myös informaatiotulvasta, joka turruttaa meidät ja saa meidät kadottamaan itsemme. Tuntuu, että se on nyt entistäkin ajankohtaisempi.”

Lue lisää ja osta liput TSC:n verkkosivuilta

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon