Skin Hunger Web 72ppi
Show photographer SKIN HUNGER. Kuva: Jussi Ojala

Ensi-illassa SPARKS!

UUTISET

Tanssin talon SPARKS-hanke nostaa esiin kiinnostavimpia kotimaisia tekijöitä. Lokakuussa hankkeen osana koetaan kaksi kantaesitystä: Johanna Nuutisen ja työryhmän odotettu uutuus SKIN HUNGER esitetään Erkko-salissa 25.-28.10. Mikko Hyvönen tuo Pannuhalliin teoksensa Kosmos-Reunion 17.-21.10.

Vaistomainen ja hypnoottinen SKIN HUNGER tutkii inhimillisen kokemuksen maadoittavaa voimaa – kosketusaistia. Teos kuuluu Johanna Nuutisen aistituntemuksia tutkivaan teossarjaan.

Muutama vuosi sitten huomasin teosideoideni pyörivän voimakkaasti aistikokemusten ympärillä ja kuinka me rakennamme todellisuutta aistihavaintojen avulla. Arjen nopeassa syklissä harvemmin pysähdymme aistikokemusten ja niiden vaikuttavuuden äärelle – miten aistihavainnot resonoivat kehoissamme, ja kuinka tämä vaikuttaa siihen miten kohtaamme ympäristömme”, Nuutinen sanoo.

Kosketuksen kokemus on usein intiimi, yksityinen. Teoksessa esiintyjä tuodaan lähelle katsojaa äänen kautta: Tuomas Norvion suunnittelema binauraalinen äänimaisema luo upottavan, kolmiulotteisen ääniympäristön ja muodostaa katsojille suoran kuuloyhteyden kuuden esiintyjän kehoihin kuulokkeiden kautta.

SKIN HUNGER muodostaa Erkko-saliin ensi kertaa näyttämörakenteen, jossa yleisö asettuu lavan eri puolille. Nuutisen, Norvion ja tanssijoiden lisäksi työryhmässä on mukana visuaalinen suunnittelija Joonas Tikkanen, pukusuunnittelija Joona Huotari sekä dramaturgi Melissa A.Thompson.

SKIN HUNGER 25.-28.10.
Tutustu teokseen:

SKIN HUNGER

Kuva: Jussi Ojala

Mikko Hyvösen Kosmos tutkii ihmisen suhdetta itseensä ja toisiin

Mikä on ihmisen suhde kosmokseen sisä- ja ulkopuolellamme? Pannuhallissa kantaesitettävässä teoksessa kolme esiintyjää liikkuu nykyaikaisten, historiallisten ja futurististen myyttien välimaastossa. Esityksen inspiraationa olevat tarinat kurkottelevat muinaismyyteistä tulevaisuuden teknologiaan.

“Minua kiinnostavat eri yhteydet: ihmisen yhteydet ryhmässä, ajalliset yhteydet, miten historia on yhteydessä tulevaisuuteen - ja miten nämä eri ulottuvuudet keskustelevat keskenään samassa tilassa ja ajassa”, koreografi Mikko Hyvönen sanoo.

Meditatiivinen teos tutkii minkälaisia ilmaisuja mielikuvituksen liikkeelle, mystiikalle ja leikkisyydelle voidaan esityshetkessä löytää.

Mikko Hyvönen on Brysselin maineikkaasta P.A.R.T.S.-tanssikoulusta valmistunut, pitkään esiintyjänä kansainvälisesti työskennellyt koreografi-tanssija. Työryhmään kuuluvat esiintyjät Elias Girod, Mira Kautto ja Pie Kär jotka luovat myös koreografiaa, musiikki- ja äänisuunittelija Stav Yeini sekä valo- ja tilasuunnittelija Teo Lanerva.

Kuva: Ilkka Saastamoinen

Kosmos-Reunion 17.-21.10.
Tutustu teokseen:

Kosmos – Reunion


Suomen Kulttuurirahaston tukema Tanssin talon SPARKS-hanke on toteutettu vuosina 2020-2023 ja päättyy lokakuussa. Hankkeessa on tuotettu yhteensä kuusi kantaesitystä Tanssin talon Erkko-saliin ja Pannuhallin.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon