Loisto

Solid black

Tanssin ja sirkuksen tuotanto- ja kiertueympäristön kehittämisen hanke


Loisto-hanke on Zodiak – Uuden tanssin keskuksen, Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ja Tanssin talon yhteinen hanke, jossa tavoitteena on tanssin ja sirkuksen kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin, sekä tuotanto- ja kiertuetoiminnan kehittäminen ja osaamispääoman kasvattaminen.

Tavoitteenamme on kehittää tanssin ja sirkuksen teostuotantoa, teosten markkinointia ja myyntiä kansallisessa ja kansainvälisessä viitekehyksessä, eli:

  • evaluoida tuotanto- ja kiertuetoiminnan ongelmakohtia ja löytää ratkaisuehdotuksia sekä kotimaisen että kansainvälisen toiminnan vahvistamiseksi
  • kehittää taiteilijoiden kansainvälistymiseen sekä tuotantoalustojen ja taiteilijoiden väliseen yhteistyöhön kestäviä tulevaisuuden malleja
  • kehittää tuotanto- ja kiertuetyön vaikuttavuutta
  • kehittää verkostomaisen työskentelyn muotoja yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten kumppanien kanssa
  • toimia yhdessä tietoa ja osaamista jakaen tanssin ja sirkuksen kentällä

Tuotantoalustoillemme kehitystyö tuo mahdollisuuden tuotanto- ja markkinointisynergian kehittämiseen, rakentaa jaettuja tavoitteita ja verkostoja, mahdollistaa vertaistuen ja yhdessä oppimisen, sekä vahvistaa yhteistä vastuunkantoa taidealojen kehittämisestä.

Tuotanto- ja kiertueverkostojen laajeneminen tuo lisää toiminnan vaikuttavuutta. Kalliit ensituotannon kustannukset jakautuvat kumppaneille ja esitystoiminnan kasvu tekee toiminnasta taloudellisesti kestävää ja vaikuttavaa.

Hankkeessa pyritään tunnistamaan kansallisen kulttuuripolitiikkamme rakenteellisia kipukohtia ja ideoimaan yhteistyössä rahoittajien ja kulttuuripoliittisten päättäjien kanssa toimia, jotka auttavat tanssin ja sirkuksen kenttää.

Tanssin ja sirkuksen kentälle hankkeessa kumuloituva tuotanto-, markkinointi- ja kiertueosaaminen jää hyödyntämään kotimaista tanssin ja sirkuksen tuotantoalustatyötä ja hankkeen partneri- ja taiteilijaverkostoa laajemmin myös hankevuosien jälkeen.

Teemme hanketta Jane ja Aatos Erkon proof-of-concept -rahoituksella, joka on myönnetty hankkeelle vuosille 2022–2024.


Loisto rgb
Zodiaklogo ns b 1
Cirko logo rgb musta 01
Tanssintalo logo
JAES LOGO VAAKA FI web 0

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon