Hankkeen eteneminen

Tanssin talon harjoitussali

Hankkeen vaiheet Erkko-salin tuotannoissa

Erkko-salin SPARKS-hanke etenee kolmessa vaiheessa.

Vaihe 1: Tutkimusjakso (elokuu 2020)
7–9 avoimen haun kautta valittua teosideaa

Erkko-salin SPARKS-hankkeeseen mukaan valitut taiteilijat pääsevät kaksi viikkoa kestävälle tutkimusjaksolle, joka sisältää nelipäiväisen verkkoseminaarin ja työpajan. Niissä käsitellään teosten luomista ja tuottamista suurille näyttämöille sekä hiotaan teosideioita.

Seminaarin vetävät kansainväliset vierailevat taiteilijat ja tanssin ammattilaiset. SPARKS-taiteilijoilla on mahdollisuus saada vierailevilta taiteilijoilta henkilökohtaista konsultaatiota ja ohjausta teosten kehittämistyössä.

Vaihe 2: Taiteilijaresidenssi (kesä-heinäkuu 2021)
Viisi ensimmäisestä vaiheesta jatkoon valittua teosideaa

Residenssijaksossa SPARKS-taiteilijat pääsevät testaamaan ja kehittämään teosideoitaan Tanssin talon harjoitussalissa ja suurella näyttämöllä. Kolmen viikon residenssivaiheeseen valitaan viisi teosideaa, ja sen päätteeksi jokaisesta teosidesta muotoutuu vähintään 20 minuutin mittainen ensimmäinen versio.

Erkko-salin residenssijaksoon valittiin taiteilijat Milla Koistinen, Veli Lehtovaara, Johanna Nuutinen, Elina Pirinen sekä WAUHAUS. Residenssivaiheesta kolme teosta jatkaa tuotantoon Erkko-salin näyttämöille.

Vaihe 3: Tuotanto. Kolme jatkoon valittua teosideaa saavat ensi-iltansa 2022-2023.

Kolme teosideaa valitaan Erkko-salin SPARKS-hankkeen viimeiseen vaiheeseen, jossa taiteilijat saavat kaksi kuukautta aikaa harjoitussalissa ja 1,5 viikkoa Erkko-salin näyttämöllä teoksen harjoittelua varten. Tuki kattaa työryhmän palkkiot ja teosten tuotannon. Teokset nähdään Erkko-salin näyttämöllä vuosina 2022 ja 2023.

Sparks -hanke avaa mahdollisuuden hahmottaa Tanssin Talon toiminnan luonnetta vierailunäyttämöä laajemmassa merkityksessä

— Veli Lehtovaara, koreografi

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.