Petri Hoppu

Puhujien esittelyt

Puhujien esittelyt

title=

Petri Hoppu

Petri Hoppu on kulttuurialan yliopettaja Oulun ammattikorkeakoulussa ja tanssintutkimuksen dosentti Tampereen yliopistossa. Hän on toiminut tanssin alalla opettajana, tutkijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Hoppu oli Valtion tanssitaidetoimikunnan jäsen vuosina 2005–2009 ja Pirkanmaan tanssin keskuksen hallituksen jäsen vuosina 2015–2016. Lisäksi hän on ollut useiden kansainvälisten tanssintutkimuksen järjestöjen hallituksissa ja toimittaa pohjoismaista Folkdansforskning i Norden -julkaisua.

Kai Lehikoinen

Kai Lehikoinen (Ph.D) toimii professorina Taideyliopiston taidekasvatuksen tutkimuskeskus CERADA:ssa ja varajohtajana ARTSEQUAL-tutkimushankkeessa. Hanke tuottaa uutta tietoa siitä, miten taiteen nykyisiä palveluja tulisi kehittää tasa-arvon ja hyvinvoinnin näkökulmista ja analysoi kouluissa, taiteen perusopetuksessa sekä sosiaali- ja terveyssektoreilla toteutettujen osallistavien taiteen ja taidekasvatuksen interventioiden hyvinvointivaikutuksia.

title=

Sanna Kuusisto

Sanna Kuusisto on yhteisötanssitaiteilija, joka on työskennellyt useissa tanssitaiteen ja eri taideaineita yhdistävissä hankkeissa lasten ja nuorten kanssa. Kuusisto työskenteli Mikkelin läänin läänintaiteilijana 1987. Hän on ollut myös mukana perustamassa Uudenmaan CP-yhdistyksen tanssikerhoa eri tavoin liikkuville lapsille. Kerho toimii nykyisin Annantalon taidekeskuksen vapaa-ajan Dancehearts-taideryhmänä. Tällä hetkellä Kuusisto työskentelee lasten ja nuorten kanssa muun muassa Annantalossa ja Tanssiteatteri Raatikossa. Hänelle myönnettiin lastenkulttuurin valtionpalkinto vuonna 2006. Kuusisto on Yhteisö tanssii -yhdistyksen perustajajäsen ja yhdistyksen hallituksen jäsen.

Veera Suvalo Grimberg

Veera Suvalo Grimberg on Danskompaniet Spinnin perustaja ja taiteellinen johtaja. Tanssiryhmä on toiminut Göteborgissa Ruotsissa vuodesta 2010 lähtien. Suvalo Grimberg on yhteisötanssista kiinnostunut, utelias suomalaistaustainen koreografi, joka haluaa haastaa määritelmää siitä, mitä tanssi on ja voi olla. Tanssijoiden lisäksi hänen töissään uusia liikeulottuvuuksia löytävät myös trukit, kaivinkoneet sekä palomiehet.

Kuva: Ingmar Jernberg
title=

Christopher Thomson

Christopher Thomson on Iso-Britannian Community Dance Foundationin entinen puheenjohtaja sekä Dance UK:n varapuheenjohtaja. Hän on Iso-Britannian Dance Programme Boardin – kansalliset tanssiorganisaatiot kokoavan, lasten ja nuorten tanssitarjontaan kantaa ottavan toimijan – johtoryhmässä.

Vuonna 2015 Thomson jäi eläkkeelle Lontoon The Placesta, jossa hän toimi yli 20 vuotta Creative Teaching and Learning -ohjelman johtajana. Osana yleisötyöprojekteja hän tuotti siellä suositun animaatiosarjan Planet Dance. Thomson on puhunut ja opettanut yhteisötanssista useissa maissa, mm. Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Sveitsissä, Ranskassa, Italiassa ja Japanissa.

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.