Mathilde Monnier

Tunnustettu koreografi Mathilde Monnier mukaan SPARKS-hankkeeseen

SPARKS

Ranskalainen koreografi ja Ranskan kansallisen tanssikeskuksen Centre National de la Dansen entinen johtaja Mathilde Monnier tuo hankkeeseen vahvaa koreografista kokemustaja osaamista.

Mathilde Monnier liittyy mukaan SPARKS-hankkeeseen neuvoa antavana asiantuntijana.

Monnierin ura koreografina alkoi vuonna 1984. Ennen sitä hän esiintyi Viola Farberin ja François Verretin tanssiryhmissä.

Monnierin laaja tuotanto käsittää teoksia suurimuotoisista ryhmäkoreografioista sooloihin. Monnieria on luonnehdittu koreografina jatkuvasti uudistuvaksi, uutta luovaksi ja omaperäiseksi. Hän tarkastelee töissään liikkeen yhteyksiä esimerkiksi musiikkiin ja muistiin sekä yhteisöllisyyden kaltaisiin laajoihin teemoihin.

Vuonna 1994 Monnier nimitettiin Centre Choreographique National de Montpellier Languedoc-Roussillonin johtajaksi. Työssään Monnier korosti poikkitaiteellisuutta ja teki kiinnostavia kokeiluja muiden taiteenalojen kanssa. Hän myös käynnisti pohdinnan keskuksen roolista ja laajemmasta vaikuttavuudesta.

Vuosina 2014–2019 Monnier toimi Pariisissa Centre National de la Dansen johtajana. Vuonna 2019 Monnier palasi taiteellisen työn pariin ja loi kansainvälistä mainetta saavuttaneen teoksen Please Please Please yhdessä tanssija-koreografi La Ribotin ja ohjaaja Tiago Rodriguesin kanssa.

Monia Monnierin koreografioita on nähty Ranskan suurimmilla näyttämöillä ja kansainvälisillä festivaaleilla.

SPARKS-hankkeen asiantuntijat työskentelevät Tanssin talon kutsumina ja toimivat suorassa vuorovaikutuksessa taiteilijoiden kanssa. He toimivat taiteilijoiden tukena ja kaikupohjana koko projektin ajan. Asiantuntijat ovat Mathilde Monnier, Antony Hamilton, Bia Oliveira ja Katherine Profeta.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon