Break the Fight I was here kuva Laura Oja

Tehdas Tanssii -festivaalille teoksia Tanssi liikuttaa! -hankkeen kautta

Hämeenlinnan Tehdas Tanssii -festivaalilla on mukana kolme tanssiryhmää, jotka ovat valikoituneet festivaalin ohjelmistoon Tanssi liikuttaa! -pitchaustilaisuuksien pohjalta.

Tehdas Tanssii -festivaalille teoksia Tanssi liikuttaa! -hankkeen kautta

Break the Fight - I was here on yksi Arja Tiili Dance Companyn kiertueteoksista. Kuva: Laura Oja

Break the Fight - I was here on yksi Arja Tiili Dance Companyn kiertueteoksista. Kuva: Laura Oja

Hämeenlinnan Tehdas Tanssii -festivaalilla on mukana kolme tanssiryhmää, jotka ovat valikoituneet festivaalin ohjelmistoon Tanssi liikuttaa! -pitchaustilaisuuksien pohjalta.

Tiistaina 8. elokuuta Hämeenlinnan teatterin Verstas-näyttämöllä nähdään Arja Tiili Dance Companyn Break the Fight – In love! sekä Tanssiteatteri Tsuumin Vintti. Keskiviikkona 9. elokuuta vuorossa on Gruppen Fyran Pitkät piuhat.

Neljättä kertaa järjestettävä Tehdas Tanssii -festivaali pitää sisällään vierailuesityksiä, mestarikurssin, tiiviskursseja sekä kaikille avointa ja maksutonta ohjelmaa. Järjestäjänä on Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry.

Festivaalin tuottaja Tuula Penttilä oli mukana Tanssi liikuttaa! -hankkeen pitchaustilaisuudessa, jossa nyt festivaalilla nähtävät ryhmät nousivat esiin.

– Alan esitysten etsiminen samoin kuin omien esitysten esille saaminen on iso työ. On hirveän hyvä, että tähän on oma foorumi, Penttilä sanoo.

Teosten rahoitus ei tule hankkeen kautta, vaan festivaali on ostanut ne ohjelmaansa itse. Penttilä piti tilaisuutta kuitenkin hyödyllisenä – joskin kehitettävää vasta aluillaan olevassa kokeilussa on.

– Erityisesti pienen toimijan näkökulmasta olisi hyvä, jos ennakkomateriaaleista kävisi suoraan ilmi kylmät faktat, eli esimerkiksi mikä on teoksen lopullinen hinta ja kauanko sen rakentaminen kestää. Kun pitchausaika on rajallinen, sen voisi käyttää sitten sisällön esittelyyn. Esikarsinta oli hyvä omalla tavallaan, mutta olisi myös hienoa, jos kaikki halukkaat pitchaajat pääsisivät mukaan, Penttilä sanoo.

Myös Tehdas Tanssii -festivaalilla esiintyvän Arja Tiili Dance Companyn taiteellinen johtaja Arja Tiili on ollut Tanssi liikuttaa! -hankkeeseen ja pitchaustilaisuuksiin tyytyväinen.

– Oman tanssiryhmäni puolesta voin hyvillä mielin sanoa, että olemme kiertueverkoston kautta saaneet nyt kolme tilausta esityksille vuodelle 2017. Myös Break the Fight! -breikkityöpajojamme on tilattu kouluille. Pitchaustilaisuudet ovat olleet hyvä foorumi esitellä toimintaansa maakuntien teattereiden johtajille ja tuottajille sekä hyvä verkottumispaikka myös itse tekijöille kohdata toisiaan, Tiili sanoo.

– Kiertuetoimintahanke on hyvä idea. Tässä piilee mahdollisuus myös tanssin ja teatterin tekijöiden väliseen verkottumiseen sekä kanssakäymiseen eri yhteistyömuotojen syntymisen muodossa.

Tanssi liikuttaa! -toimijat kokoontuvat seuraavan kerran suunnittelemaan hanketta ja vuoden 2018 kiertuetoimintaa 13. elokuuta Tampereella.

Arja Tiili Dance Companyn ja Tanssiteatteri Tsuumin yhteisilta nähdään Tehdas Tanssii -festivaalin ohjelmassa tiistaina 8.8. klo 19. Tehdas Tanssii -festivaalin koko ohjelmaan 4.–9. elokuuta pääset tutustumaan tästä!

Tehdas Tanssii -festivaalia tukevat Suomen Kulttuurirahasto, Hämeenlinnan kaupunki, Taiteen edistämiskeskuksen Hämeen taidetoimikunta ja Sibelius-opisto Hämeenlinnasta. Lisäksi festivaali tekee yhteistyötä Hämeenlinnan teatterin ja Tanssi liikuttaa! -hankkeen kanssa.

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.