Tanssin Talo Ohjelmatiimi 2

Tanssin talon ohjelmatiimi valittu

Tanssin talon ohjelmistosuunnittelusta vastaavaan tiimiin on valittu kolme kokenutta esittävän taiteen ammattilaista: Faith Tan Singaporesta, Mikael Aaltonen Suomesta ja Pia Krämer Saksasta. Valintaan vaikuttivat laaja-alainen kokemus ohjelmistosuunnittelusta, tuotannollinen ymmärrys, kansainväliset verkostot sekä näkemyksellisyys.

Faith Tan, Mikael Aaltonen (©: Pirje Mykkänen) ja Pia Krämer (©: Tiago Coelho) on valittu Tanssin talon ohjelmatiimiin.

Faith Tan, Mikael Aaltonen (©: Pirje Mykkänen) ja Pia Krämer (©: Tiago Coelho) on valittu Tanssin talon ohjelmatiimiin.

Tanssin talon ohjelmistosuunnittelusta vastaavaan tiimiin on valittu kolme kokenutta esittävän taiteen ammattilaista: Faith Tan Singaporesta, Mikael Aaltonen Suomesta ja Pia Krämer Saksasta. Valintaan vaikuttivat laaja-alainen kokemus ohjelmistosuunnittelusta, tuotannollinen ymmärrys, kansainväliset verkostot sekä näkemyksellisyys.

"Mahtavaa että saimme juuri nämä huipputekijät rakentamaan talon sisältöjä. Tiimillä on vahva ymmärrys tanssin erilaisista toimintaympäristöistä ja käsissämme olevista mahdollisuuksista. Ohjelmatiimin tehtävänä on vastata Tanssin talon ohjelmiston suunnittelusta yhdessä sisällöntuottajien kanssa. Sisällöt tulevat vaihtelemaan tanssiesityksistä, elämyksellisiin tapahtumiin ja yleisötyöllisiin kokonaisuuksiin. Syksyllä aloitamme linjaamaan käytännön toimintamallejamme, sisäisiä ja ulkoisia prosessejamme sekä avajaiskausien ohjelmistoa", Tanssin talon johtaja Matti Numminen kertoo.

Kansainvälistä näkemystä ja kokemusta

Faith Tanilla (Master of Arts, Arts & Cultural Management) on 16 vuoden kokemus esittävien taiteiden ohjelmistosuunnittelusta, taideorganisaation johtamisesta, tuottamisesta ja kuratoimisesta Singaporen Esplanade-teatterissa. Esplanaden näyttämöistä Faith on vastannut tanssiohjelmiston suunnittelusta kansallisen kulttuurikeskuksen tiloissa, mukaanlukien 1950-paikkaisen teatterisalin ja 220-paikkaisen black box studion. Hän luotsaa myös kansainvälistä tanssifestivaalia ja johtaa 9 henkilön ohjelmistotiimiä, tuottaen jatkuvasti tanssi- ja teatterisisältöjä. Tanssin talossa Faith Tan työskentelee Head of Programme Development -nimikkeellä ohjelmatiimin esimiehenä ja kuuluu Tanssin talon johtoryhmään. Tanin työsuhde on määräaikainen ajalla 1.11.2019 – 30.10.2020.

"Helsingin Tanssin talo on tärkeä etappi suomalaiselle tanssille, mutta täysin uutena toimijana sillä on mahdollisuus vaikuttaa ohjelmistonsa kautta tanssin alan kehitykseen myös kansainvälisesti. Uskon, että tiimin jäsenten erilaiset taustat, verkostot ja osaamiset osoittautuvat arvokkaiksi kun suunnittelemme talon tulevaa toimintaa. Olen sapattivapaalla Esplanade-teatterista, jotta voin viettää vuoden Helsingissä Matin ja muun tiimin kanssa rakentaen perustan talon ohjelmistotyölle ennen avajaiskautta", Tan kommentoi.

Mikael Aaltonen (Master of Arts, Dance) tunnetaan muun muassa Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaalin taiteellisena johtajana sekä Kiasman URB urbaanin taiteen festivaalin taiteellisena vastaavana ja tuottajana. Hän on toiminut laajasti sekä tanssitaiteen että -kulttuurin parissa opettajana, esiintyjänä, tuottajana, kuraattorina ja asiantuntija. Tanssin talossa Aaltosen nimike on Programme Manager. Aaltonen aloittaa toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa 1.9.2019.

"Olen erittäin innostunut liittymisestäni Tanssin talon ohjelmatiimiin. Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen hankkeen merkitys tanssille taidemuotona ja kulttuurina on suuri. Se tulee merkittävästi kasvattamaan tanssin näkyvyyttä ja vaikuttavuutta suhteessa esittävien taiteiden kenttään, ja laajemmin suhteessa koko kulttuurielämäämme. Olen vakuuttunut että tiimillä on tarvittava into ja näkemys tähän haastavaan tehtävään", Aaltonen sanoo.

Pia Krämer (Master of Arts, Dance & Psychology) on eurooppalaisten tanssin talojen kattojärjestö EDN:n (European Dancehouse Newtwork) puheenjohtaja. Hän on työskennellyt tanssin kentällä koreografina, tuottajana, opettajana ja ohjelmistosuunnittelijana - viimeisimmäksi Portugalissa Espaço do Tempo residenssissä. Tanssin talossa Krämer toimii Senior Advisor -roolissa ja keskittyy vahvistamaan talon suhteita eurooppalaisiin tanssitoimijoihin ja yhteistyöhankkeisiin. Krämer työskentelee osa-aikaisesti 1.9.2019 – 31.8.2020.

"Tuntuu hienolta olla osa tätä ammattimaista tiimiä. Tanssin talo tulee vaalimaan, kehittämään ja nostamaan esiin suomalaista tanssia, sekä tarjoaa näyttämön kansainvälisille tanssiesityksille. Sosiaalisen ja poliittisen ääriliikehdinnän aikana tarvitsemme kokemuksia empatiasta ja yhteydestä toisiimme. Tähän kiteytyy tanssin vaikuttavuus", Krämer pohtii.

Poikkeuksellinen rekrytointiprosessi tuotti toivotun tuloksen

Tanssin talo käynnisti jo kesällä 2018 ohjelmistosuunnittelusta vastaavan ohjelmapäällikön haun, joka eteni syksyn aikana haastatteluvaiheisiin saakka. Hakua laajennettiin marraskuussa 2019 henkilöhausta tiimihakuun.

"Saimme erinomaisia hakemuksia heti ensimmäisellä hakukierroksella. Halusimme kuitenkin varmistaa, että Tanssin talon sisältösuunnittelun moniäänisyyden heti alusta alkaen. Päätimme kokeilla uutta toimintatapaa ja rekrytoida koko tiimin kerralla. Nyt valitun tiimin yhteistyötä testattiin toiminnallisessa ryhmähaastattelussa keväällä 2019. Huolellinen rekrytointiprosessi kannatti, sillä nyt Tanssin talolla on kolme vahvaa hieman eri osa-alueen osaajaa", kertoo Numminen.

Tanssin talo on Suomen ensimmäinen tanssille omistettu näyttämö, joka avaa ovensa Kaapelitehtaalla Helsingissä syksyllä 2021. 700-paikkainen Erkko-sali ja 250-paikkainen Pannuhalli tarjoavat komeat puitteet tanssikentän yhteistyölle ja kansainvälisen tason esityksille. Talon toiminnan käynnistyessä vuosibudjetti on 3,2 miljoonaa euroa ja vakituista henkilöstöä on 15.


Lisätietoa: Johtaja Matti Numminen,
+35850 467 0276, matti.numminen@tanssintalo.fi

Haastattelupyynnöt: Viestintä- ja markkinointipäällikkö Noora Kykkänen,
+35844 593 2460, noora.kykkanen@tanssintalo.fi

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.