Pia Kramer Tiago Coelho Screen
Show photographer Tiago Coelho

Tanssin talon ohjelmatiimi esittäytyy: Pia Krämer

Tanssin talon Senior Advisorina (Master of Arts, Dance & Psychology) syyskuussa aloittanut Pia Krämer tietää mitä kohti ollaan menossa: hän on ollut myös aiemmin mukana rakentamassa tanssin taloja Eurooppaan. Krämerin mukaan tanssilla on erityinen merkitys tässä ajassa: "Ilmastonmuutoksen ja ääriliikkeiden nousun myötä epävarmuus on lisääntynyt. Juuri nyt tuntuu oikealta edistää tanssin asemaa – ja samalla yhteenkuuluvuutta ja solidaarisuutta taiteen keinoin."

© Tiago Coelho


Krämer tuntee hyvin eurooppalaista tanssin kenttää: hän on eurooppalaisten tanssin talojen kattojärjestö EDN:n (European Dancehouse Network) hallituksen jäsen, sekä ollut mukana rakentamassa tanssin taloja Portugaliin ja Saksaan. Tanssin kentällä Krämer on työskennellyt koreografina, tuottajana, opettajana ja ohjelmistosuunnittelijana.

“Olen omimmillani verkostoitumisessa, sekä yhteistyömahdollisuuksien ja lahjakkaiden taiteen ja tieteen ammattilaisten tunnistamisessa. Syvällisen ymmärryksen luominen, kriittinen ajattelu ja erilaisiin tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen ovat vahvuuksiani", Krämer kertoo.

Tanssin talossa Krämer vahvistaa talon suhteita eurooppalaisiin tanssitoimijoihin ja yhteistyöhankkeisiin. “Teen Tanssin taloa näkyväksi kansainvälisesti tanssin ammattilaisten keskuudessa", Krämer summaa. Käytännössä hän esimerkiksi luo yhteyksiä agentuureihin ja taiteilijoihin sekä hakee kansainvälisiä hanke- ja muita yhteistyömahdollisuuksia.

Krämer uskoo, että ohjelmatiimi onnistuu luomaan Tanssin talolle eri näkökulmista jännittävän ohjelmiston:

“Oleellista on löytää tasapaino paikallisten, kansallisten ja kansainvälisten esitysten välillä. Ohjelmiston tulisi olla merkityksellinen, kriittinen sekä esitellä ennennäkemättömiä tekijöitä ja töitä, jotka ovat merkittäviä taidemuodon kehittymisen kannalta."

Monipuolisesti eri tanssilajeja sekä psykologiaa opiskellut Krämer näkee, että tanssitaiteessa yhdistyvät kiehtovalla tavalla musiikki, liike, visuaaliset taiteet ja henkisyys. “Innostun, kun tanssi on niin abstraktia, että sitä on vaikea pelkistää sanoiksi. Tällöin sen voi ennemmin kokea muutoksina tai tunteina. Tanssi onkin erittäin voimakas tapa kommunikoida, vaikka se tehtäisiin herkästi ja hienovaraisesti."

Krämerin ohella Tanssin talon ohjelmatiimissä työskentelevät marraskuussa työnsä aloittava Faith Tan (Head of Programme Development) sekä syyskuussa aloittanut Mikael Aaltonen (Programme Manager). Lue Mikaelin haastattelu täältä. Pääset tutustumaan myös Faithiin syksyn aikana Tanssin talon sivuilla.

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.