Mikael Aaltonen Tanssin Talo 3

Tanssin talon ohjelmatiimi esittäytyy: Mikael Aaltonen

Tanssin talon Programme Managerina (TeM, Tanssitaide) syyskuussa aloittanut Mikael Aaltonen luo yhdessä muun tiimin kanssa suuntaviivoja Tanssin talon ohjelmistolle. “Uskon, että Tanssin talon ohjelmisto tulee tarjoamaan kutsuvan, yllätyksellisen, syvän ja laajan näyn tanssiin kulttuurimme keskeisenä kehollisena ilmaisuna", Aaltonen visioi.

title=

Tanssin talon Programme Managerina (TeM, Tanssitaide) syyskuussa aloittanut Mikael Aaltonen luo yhdessä muun tiimin kanssa suuntaviivoja Tanssin talon ohjelmistolle. “Uskon, että Tanssin talon ohjelmisto tulee tarjoamaan kutsuvan, yllätyksellisen, syvän ja laajan näyn tanssiin kulttuurimme keskeisenä kehollisena ilmaisuna", Aaltonen visioi.

Aaltonen on työskennellyt vuosia tanssin, ja laajemmin esittävien taiteiden parissa opettajana, esiintyjänä, tuottajana, kuraattorina ja asiantuntijana. Hänet tunnetaan muun muassa Liikkeelle marraskuussa -nykytanssifestivaalin taiteellisena johtajana sekä Kiasman URB urbaanin taiteen festivaalin taiteellisena vastaavana ja tuottajana.

“Monipuolinen tausta on vahvuuteni. Olen utelias uusien ilmiöiden ja tekemisen muotojen suhteen, mutta samalla tunnistan itsessäni tarpeen tarkastella asioita pidemmässä aikaperspektiivissä", Aaltonen summaa osaamistaan.

Tanssin talolla Aaltonen luo yhdessä muun tiimin kanssa suuntaviivoja talon tulevalle ohjelmistolle. Työhön kuuluu muun muassa ohjelmiston sisällöllisten painopisteiden ja reunaehtojen määrittelyä sekä ohjelmiston ja muiden toimintojen aikataulutusta. Lisäksi Aaltosen vastuulla ovat yhteistyöneuvottelut kotimaisten kumppanien kanssa sekä nykyisen ja tulevan toimintaympäristön analysointi.

Aaltosen mukaan on ainutlaatuista saada olla mukana Tanssin talon kaltaisessa, historiallisessa ja uutta luovassa hankkeessa:

“Olen seurannut hankkeen etenemistä jo pitkään ja ymmärtänyt sen poikkeuksellisen merkityksen alan tulevaisuudelle maassamme. Uskon että minulla on annettavaa suhteessa hankkeen sisällölliseen ja toiminnalliseen kehittämiseen."

Aaltonen kertoo seuraavansa jatkuvasti tanssitaidetta kotimaassa ja kansainvälisesti. Näyttämöteosten ohella häntä kiinnostavat myös laajemmin eri tanssikulttuureihin liittyvät tapahtumat. Oma suhde tanssiin ja kehollisuuteen on viime vuosina keskittynyt opetustyöhön.

Aaltosen ohella Tanssin talon ohjelmatiimissä työskentelevät marraskuussa työnsä aloittava Faith Tan (Head of Programme Development) sekä syyskuussa aloittanut Pia Krämer (Senior Advisor). Pääset tutustumaan myös heihin syksyn aikana Tanssin talon sivuilla.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon