Faith Tan Screen

Tanssin talon ohjelmatiimi esittäytyy: Faith Tan

Faith Tan (Master of Arts, Arts & Cultural Management) on aloittanut työnsä Tanssin talon ohjelmatiimissä marraskuussa. "Uskon vahvasti taiteen itseisarvoon, ja arvostan syvästi taiteilijoiden työtä. Tämä näkyy tekemässäni ohjelmistosuunnittelussa", Tanssin talossa nimikkeellä Head of Programme Development työskentelevä Tan kertoo.

Tan muutti Suomeen Singaporesta, jossa hän työskenteli kansallisen taidekeskuksen, Esplanade – Theatres on the Bay, tanssi- ja teatteriohjelmistojohtajana. Viimeisen 17 vuoden ajan hän on suunnitellut ja tuottanut tanssiohjelmistoa, sekä edistänyt tanssitaiteen asemaa – mukaan lukien kaakkois-Aasian suurimman kansainvälisen da:ns -festivaalin johtamisen.

Tanin ymmärrystä esittävän taiteen moniulotteisuudesta on vahvistanut työskentely useissa eri rooleissa, ohjelmistosuunnittelijana, tuottajana ja johtotehtävissä, merkittävässä kansallisessa teatterissa. “Taiteilijoiden, yleisön, organisaation ja sidosryhmien tarpeiden yhteensovittaminen vaatii huolellisuutta ja herkkyyttä", hän summaa.

Tan johtaa Tanssin talon ohjelmatiimiä, jolla on kolme keskeistä työkokonaisuutta: ohjelmistokumppaneiden valinta, tilavuokrauksen prosessien ja käytänteiden määrittely sekä avajaisohjelmiston suunnittelu. Tämän lisäksi tiimi työskentelee kiihkeästi nelivuotisen SPARKS-hankkeen parissa. Hankkeen aikana tuotetaan kuusi teosta Tanssin talon näyttämöille 2022–2023. “Hanke mahdollistaa suomalaisille tanssin tekijöille täyden tuen uusien ideoiden tutkimiseen, kehittämiseen ja tuottamiseen valmiiksi esityksiksi. Ennen ensi-iltaa teoksia työstetään pitkällä aikavälillä useammassa vaiheessa", hän kertoo.

Tan työskentelee Tanssin talossa vuoden, luoden yhdessä tiimin kanssa perustan pitkän tähtäimen ohjelmistotyölle. “Pyrimme löytämään ainutlaatuisen roolin esittävien taiteiden kentällä talona, joka tarjoaa vastuullisia yhteistyömalleja etenkin isoille tuotannoille", hän kertoo.

Vaikka Tan saapui Helsinkiin keskellä pimeintä marraskuuta, hän kokee olevansa etuoikeutettu: “Ensimmäisenä tämän mittaluokan tanssille omistettuna näyttämönä Tanssin talo on äärimmäisen tärkeä kehitysaskel suomalaiselle esittävälle taiteelle."

Yksi tanssin tärkeistä ominaisuuksista on Tanin mielestä sen kyky palauttaa meidät normien muovaamiin kehoihimme: “Koreografit ja tanssijat tarjoavat meille mahdollisuuden tarkastella itseämme ja kehoamme ulkopuolelta, vapaana määritelmistä. Tällöin olemme vapaita pohtimaan, mitä kehomme, me itse tai yhteiskunta, voimme tai emme voi sanoa ja tehdä."

Faithin ohella ohjelmatiimissä työskentelevät Programme Manager Mikael Aaltonen ja Senior Advisor Pia Krämer. Tutustu heihin paremmin lukemalla Mikaelin haastattelu täältä ja Pian haastattelu täältä.

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.