Matti Numminen

Tanssin talon johtajaksi on valittu Matti Numminen

REKRY

Numminen siirtyy toimeen Riihimäen Teatterista, jota hän on johtanut 3,5 vuoden ajan.


Matti Numminen. Kuva: Tiia Lappalainen<br>


Tanssin talon johtajahakuun tuli 37 hakemusta. Hakijoiden taso oli kova, ja ehdokkaina oli hyvin erilaisia henkilöitä eri aloilta. Rekrytointiprosessi toteutettiin yhdessä johdon rekrytointiin erikoistuneiden ammattilaisten kanssa.

Matti Nummisella on Tanssin talon hallituksen mielestä parhaimmat edellytykset talon ensimmäisten vuosien tarpeisiin vastaamiseen. Haimme avarakatseista ja innovatiivista johtajaa, joka tunnistaa tanssin kulttuurisen ja yhteiskunnallisen potentiaalin ja vahvistaa sen asemaa Tanssin talon toiminnan kautta, Tanssin talon hallituksen puheenjohtaja Sanna Rekola sanoo.

– Numminen ymmärtää toimialan haasteet ja on ratkaisukeskeinen ihminen – kulttuurista kunnianhimoa unohtamatta.

Matti Numminen on teatteritieteen maisteri. Hän on työskennellyt vuodesta 2009 lähtien Riihimäen Teatterissa, ensin tuottajana ja vuodesta 2015 lähtien toimitusjohtajana vastuullaan teatterin strateginen ja operatiivinen johtaminen sekä taiteellinen suunnittelu yhdessä taiteellisen johtajan kanssa.

Nummiselle Tanssin talon johtajuus on luontevaa jatkoa hänen Riihimäen Teatterissa tekemälleen työlle.

– Tanssin talo tuo muun muassa yhteistuotantojen kautta resursseja koko kentälle. Talon toiminta-ajatuksessa korostuvat täsmälleen samat ajatukset, joita kohti olen pyrkinyt omassa työssäni viemään esittävän taiteen kenttää, Numminen sanoo.

Tällä Numminen tarkoittaa muun muassa uudenlaisia tuotanto- ja yhteistyömalleja, joissa resursseja annetaan myös muiden käyttöön.

– Tavoitteenani on, että Tanssin talosta tulee tunnustettu kansainvälinen ja kansallinen toimija. Samalla se on organisaatio, jossa pystymme uudistamaan taiteen tuotannollista ajattelua.

Numminen aloittaa Tanssin talon johtajana 1.12.2018, jolloin myös talon nykyinen, vuodesta 2011 hanketta luotsannut toiminnanjohtaja Hanna-Mari Peltomäki siirtyy pois Tanssin talon palveluksesta.

– On ollut hienoa olla mukana viemässä läpi näin historiallista hanketta suomalaisella tanssin kentällä. Rakennusvaihe on nyt alkamassa ja talon ovet avautuvat jo reilun kahden vuoden päästä. Nyt on hyvä hetki vaihtaa vetovastuu talon uudelle johtajalle, Peltomäki sanoo.

Nummisen työparina tulee toimimaan ohjelmapäällikkö, jonka rekrytointi aloitetaan 4.6.

Kuvat löytyvät kuvapankistamme tästä!

Lisätiedot:

Sanna Rekola, Tanssin talon hallituksen puheenjohtaja, p. 050 413 6123

Matti Numminen, Tanssin talon johtaja 1.12.2018 alkaen, p. 050 467 0276

Hanna-Mari Peltomäki, Tanssin talon toiminnanjohtaja, p. 044 513 1069

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.