Tanssin talo, Tanssin aluekeskukset ja Tanssin tiedotuskeskus rakentavat uudenlaista yhteistyötä

Tavoitteellisemman ja aktiivisemman yhteistyön koordinointi aloitettiin maaliskuussa Jyväskylässä ja työtä jatketaan kesäkuussa Turussa.

Tanssin talo, Tanssin aluekeskukset ja Tanssin tiedotuskeskus rakentavat uudenlaista yhteistyötä

Tavoitteellisemman ja aktiivisemman yhteistyön koordinointi aloitettiin maaliskuussa Jyväskylässä ja työtä jatketaan kesäkuussa Turussa.

Tanssin talon, Tanssin aluekeskuksien ja Tanssin tiedotuskeskuksen aktiivisemman ja strategisemman yhteistyön tavoitteena on muun muassa lisätä tanssin tunnettuutta ja myönteistä mielikuvaa sekä parantaa tanssin asemaa yhteiskunnallisen vaikuttamisen kautta.

– Toimialamme on pieni. Jotta voisimme vaikuttaa ja näkyä paremmin, on järkevää tehdä mahdollisimman laajaa yhteistyötä koko tanssin kentällä ja etsiä sitä kautta uusia mahdollisuuksia. Suomessa tanssin aluekeskusverkosto on olemassa oleva rakenne, jota on kehitetty jo yli vuosikymmen. Pidän itsestään selvyytenä sitä, että asiantuntijuutta jaetaan ja alan yhteistyötä syvennetään. Tanssin talon valtakunnallinen yhteistyö tarvitsee toteutuakseen hyvää vuoropuhelua ja kumppanuutta verkoston kanssa, Tanssin talon toiminnanjohtaja Hanna-Mari Peltomäki sanoo.

– Tanssin tiedotuskeskus on tehnyt yksittäisten aluekeskusten kanssa yhteistyötä jo pitkään, lähinnä kansainvälisissä hankkeissa. Koko Suomi tanssii -hankkeessa kaikki aluekeskukset olivat ensimmäistä kertaa mukana. Tämä oli hankkeen valtakunnallisen toteutumisen kannalta todella tärkeää. Yhteistyö tuotti hienoja tuloksia ja toi ilmi uusia yhteistyön mahdollisuuksia ja tarpeita myös kotimaan toiminnassa, Tanssin tiedotuskeskuksen toiminnanjohtaja Sanna Rekola sanoo.

Konkreettisesti yhteistyö tarkoittaa muun muassa tiiviimpää yhteistä kulttuuripoliittista vaikuttamista, osaamisen jakamista, koulutusta ja vierailu- ja kiertuetoimintaa sekä yhteisten hankkeiden kehittämistä niin valtakunnallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Toisin sanoen parempia mahdollisuuksia taiteilijoille toimia niin kotimaassa kuin valtakunnallisestikin.

– Ensimmäiset yhteistyön askeleet Tanssin talon ja aluekeskuksien kanssa on otettu jo Kiertoliikkeen kanssa. Se on selkein ja konkreettisin yhteistyömuoto aluekeskusten ja Tanssin talon välillä. Osan kanssa on kehitetty myös kiertuetoimintaa. Koska alueet ovat hyvin erityyppisiä ja erilaisilla resursseilla toimivia, on vain järkevää priorisoida yhteistyömme tavoitteita ja toimintatapoja ja edetä askel kerrallaan. Liian isoa kakkua ei kannata kerralla haukata, Peltomäki sanoo.

Tanssin talon, tanssin aluekeskusten ja Tanssin tiedotuskeskuksen tavoitteellisemman ja aktiivisemman yhteistyön koordinointi aloitettiin maaliskuussa Jyväskylässä ja työtä jatketaan kesäkuussa Turussa.

– Tanssin aluekeskusten tavoitteena on kehittää alan valtakunnallisen toiminnan yhteistyön muotoja ja kirkastaa alan toimijoiden rooleja ja tehtäviä tanssin kentällä. Löytämällä resurssiviisaita tapoja toimia yhdessä ja kehittää kaikkien toimintaa yhteistyössä voimme vaikuttaa kentän vahvistumiseen ja kehittymiseen. Yhteinen strateginen keskustelu on olennaista, jotta keskinäiset vahvuudet ja tavoitteet voidaan parhaalla mahdollisella tavalla valjastaa palvelemaan koko tanssin kenttää, Läntisen tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Sanna Meska kiteyttää.

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.