Form news banner en

Tanssin talo on nyt Form

Tanssin talon uusi nimi on Form. Nimi kuvaa tanssitaiteen luomia hetkellisiä, muuttuvia muotoja sekä niitä uusia mahdollisuuksia, joita Suomen suurin tanssitaiteelle omistettu näyttämö alan toimijoille tarjoaa.

"Form on tanssin alalla pitkään odotettu resurssi, jonka pysyvä muoto näkyy paitsi rakentuvassa talossa nyt myös nimessämme", sanoo Formin johtaja Matti Numminen.

Tanssilla on jokaiselle henkilökohtainen merkitys

Form kutsuu tanssin pariin sekä kokeneen yleisön että ne, joille tanssi on vielä vieraampi esittävän taiteen muoto. Luvassa on siis sekä helposti lähestyttäviä että yleisöjä haastavia teoksia. Teokset tarjoavat mahdollisuuksia puhtaasta tanssin ilosta nauttimiseen mutta myös yhteiskunnalliseen pohdiskeluun. Ohjelmistossa huomioidaan myös lapset.

"Meillä jokainen saa kokea tanssin omalla tavallaan. Form on paikka, jonne voi tulla omana itsenään ja avartaa näkemystään maailmasta tanssin kautta", Matti Numminen sanoo.

Formin tavoite on lisätä ymmärrystä ja arvostusta tanssia kohtaan. Sitä kautta tanssin asemaa Suomessa voidaan vahvistaa. Se on merkittävä tavoite myös tanssialan ammattilaisille, joille Form tarjoaa suuren mittakaavan ammattimaisen tilan ja infrastruktuurin teosten toteuttamiselle. Lisäksi Formilla on merkittävä rooli alan kumppanuus- ja yhteistyömallien kehittäjänä ja verkostojen luojana niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Erkko-salin ja Pannuhallin lisäksi Formin tiloihin sijoittuu ravintola sekä yleisölämpiönä ja tapahtumapaikkaan toimiva Tapahtumatori. Form avataan yleisölle alkuvuonna 2022.

Tanssin talon nimeksi Form

Osana pitkää strategiatyötä Tanssin talolle valittiin uusi nimi. "Meille nimi tarkoittaa ensisijaisesti verbinä kokemusten muodostumista ja niiden yhdistävää vaikutusta", Numminen jatkaa. Form kokoaa yhteen yleisöt ja tekijät, jotka luovat sisällöillään hetkellisiä, muuttuvia ja katoavia muotoja. Näistä kohtaamisista syntyvät talossa koettavat elämykset.

Form on tanssin alalla pitkään odotettu resurssi, jonka selkeä, pysyvä muoto näkyy nimessä, rakentuvassa talossa ja sen arkkitehtuurissa.

Lisäksi Form kuvaa tanssin kentän laajentumista ja monipuolistumista sekä niitä uusia mahdollisuuksia, joita Suomen suurin tanssille omistettu näyttämö alan toimijoille tarjoaa.

Ensimmäiset partnerit julki

Formissa tanssitaiteesta voi nauttia sen koko laajassa kirjossa ympäri vuoden. 700-paikkaisen Erkko-salin ja 250-paikkaisen Pannuhallin lavoilla nähdään kotimaisia ja kansainvälisiä teoksia.

"Formissa nähdään sekä kantaesityksiä että vierailevia, valmiita teoksia. Ohjelmistoa rakennetaan yhteistyössä partneriemme kanssa", kertoo Formin Programme Manager Mikael Aaltonen.

Formin ensimmäiset julkistetut House Partnerit ovat Tanssiteatteri Hurjaruuth, Zodiak – uuden tanssin keskus ja Tero Saarinen Company.

"Nyt julkistetut partnerimme ovat merkittäviä toimijoita kotimaisella tanssikentällä. Tulevaisuudessa House Partnerien määrä kasvaa. Kehitämme kumppanuusmalleja jatkuvasti vastaamaan meidän ja partneriemme mutta ennen kaikkea yleisöjemme tarpeita", Aaltonen sanoo.

Talon partnereina voivat toimia esimerkiksi vakiintuneet tanssiryhmät ja -teatterit sekä taloon valmiita teoksia tuovat festivaalit ja tuotantotalot. Teosten tulee olla korkeatasoisia, yhteiskunnallisesti ajankohtaisia ja laajaa yleisöä kiinnostavia.

Formin tilat ovat vuokrattavissa myös yksittäisiä tanssituotantoja ja kaupallisia tilaisuuksia varten.

Lisätiedot:
Matti Numminen, Director
puh: +358 50 4670 276
e-mail: matti@formhelsinki.fi

Haastattelupyynnöt:
Henry Ahlavuo, Marketing Manager
puh: +358 40 1909 325
e-mail: henry@formhelsinki.fi

Tanssin talo ry tekee näkyväksi tanssin monimuotoisuutta ja vahvistaa tanssin asemaa Suomessa ja kansainvälisesti. Yhdistys vastaa Formin toiminnasta. Formista tulee laadukkaille tanssituotannoille tarkoitettu esitys- ja tapahtumatila. Se on Suomen ensimmäinen tanssille omistettu suuren mittakaavan näyttämö. Form avaa ovensa vuonna 2022.

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.