Tanssi liikuttaa lappeenranta 1

Tanssi liikuttaa! -hanke kokosi Lappeenrantaan yli 40 toimijaa ja 12 tanssiryhmää

Tilaisuudessa esiteltiin alkuvuodesta teoshakuportaaliin osallistuneita ja hanketoimijoiden niistä valitsemia tanssiteoksia, joiden pohjalta rakennetaan vuoden 2018 tanssin kiertuetoimintaa.

Tanssi liikuttaa! -hanke kokosi Lappeenrantaan yli 40 toimijaa ja 12 tanssiryhmää

title=

Tilaisuudessa esiteltiin alkuvuodesta teoshakuportaaliin osallistuneita ja hanketoimijoiden niistä valitsemia tanssiteoksia, joiden pohjalta rakennetaan vuoden 2018 tanssin kiertuetoimintaa.

Suomen Teatterit ry:n vuosipäivillä Lappeenrannassa tutustuttiin 26.4. teoshakuportaalista Tanssi liikuttaa! -hanketoimijoiden valitsemiin kahteentoista tanssiteokseen. Portaaliin ilmoittautui noin 130 esitystä yhteensä 62 eri taiteilijalta ja ryhmältä.

Tilaisuuden tarkoituksena oli, että teatterit pääsevät tutustumaan tarkemmin teoksiin, joista lähdetään rakentamaan vuoden 2018 kiertuetta. Ajatuksena oli myös sitouttaa teoksia tilaavia tahoja mukaan kiertuetoimintaan, tutustuttaa heitä tanssitaiteen monipuolisuuteen sekä luoda suoria kontakteja tanssin toimijoiden ja teatterin välille. Yksi Tanssi liikuttaa! -hankkeen tavoitteita on sovittaa tanssia teatterin lavoille ja näin luoda toimivia toimintamenetelmiä kiertäville esityksille tanssijoiden ja teatterien välille.

Tilaisuudessa oli paikalla hieman yli 40 osallistujaa – suurin osa hanketoimijoita ja – kumppaneita – mutta myös ulkopuolisia tanssista kiinnostuneita teattereita. Tanssiteokset oli kategorisoitu kolmeen ryhmään: isot, pienet ja lasten teokset.

Lappeenrannan pienellä näyttämöllä nähtiin muun muassa otteita pähkähullun professorin aivojumpasta (Tanssiteatteri Minimi: Hei, kelaa!), syvennyttiin pohtimaan Utøan tragedian kautta harhaa kaikkivoipaisuudesta ja silmittömästä väkivallasta (Tanssiteatteri Glims & Gloms: Omnipotens) sekä istuttiin hetkeksi äitien monivivahteisiin saappaisiin (Tanssiryhmä Gruppen Fyra: ÄITI!).

Tavoitteena on, että ensi vuoden kiertueen teosvalinnat julkaistaisiin alkusyksystä.

Tilaisuudessa nähtiin esittelyt seuraavista teoksista:

Alpo Aaltokoski Company: Ali & Alpo

Aurinkobaletti: Kaunotar ja peto

Arja Tiili Dance Company: Break the Fight - In Love!

Ballet Finland: So you think you can muuv

Compañía Kaari & Roni Martin: Anna Karenina

Jenni Kivelä ja Kiltit ihmiset: Yksinäinen kuningatar

Kinetic Orchestra: Rohkeat

Tanssiryhmä Gruppen Fyra: ÄITI!

Tanssiteatteri Glims & Gloms: Omnipotens

Tanssiteatteri Minimi: Hei, kelaa!

Tanssiteatteri Tsuumi: Kake - tiellä tähtiin

Tero Saarinen Company: Breath

Lisätiedot teoksista löytyy osoitteesta kiertuetoiminta.tanssintalo.fi

Esityksiä seuraamassa oli edustajia seuraavilta tahoilta (HT= hanketoimija, K = kumppani):

Lahden kaupunginteatteri (HT), Lappeenrannan kaupunginteatteri, Rimpparemmi (HT), Helsingin kaupunginteatteri, Hämeenlinnan teatteri (HT), Rauman kaupunginteatteri, Porin teatteri, Kouvolan teatteri (HT), Valkeakosken teatteri, Kotkan kaupunginteatteri (HT), Kemin kaupunginteatteri (HT), Jyväskylän kaupunginteatteri (HT), Kansallisoopperan baletti, Riihimäen teatteri, Suomen Teatterit ry (K), Tanssin talo (K), Läntinen tanssin aluekeskus (K), Jojo Oulun Tanssinkeskus (HT), Aurinkobaletti (HT), Koko Suomi tanssii (K) sekä Taiteen edistämiskeskuksen Kaakkois-Suomen ja Hämeen aluetoimipiste (K).

Lappeenrannan tilaisuus oli piste Tanssi liikuttaa! -kiertuehankkeen keväälle. Seuraavaksi hanketoimijoiden kesken aletaan valmistella Tanssi liikuttaa! 2018 -jatkohankkeen alueellisia tapahtumia ja kiertueita. Myös uusien toimijoiden on mahdollista edelleen päästä mukaan hankkeeseen.

Asiasta voi olla yhteydessä Arttu Pentikäiseen p. 0295 330 875
arttu.pentikainen@taike.fi

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.