Sophia Wekesa

Sophia Wekesa laajentaa Tanssin talon Advisory Boardin näkökulmia

Dancehallia ja muita katutanssilajeja tanssiva Sophia Wekesa on valittu vahvistamaan Tanssin talon moniammatillista Advisory Boardia.

"Minua kiinnostaa tarkastella sitä, miten Tanssin talo voisi olla mahdollisimman inklusiivinen ja intersektionaaliset näkökulmat huomioiva", Wekesa sanoo.

Wekesa kertoo, että erityisesti dancehalliin keskittyvänä tanssijana hän joutuu usein pohtimaan, millainen pääsy hänellä ja muilla katutanssin harrastajilla on erilaisiin paikkoihin.

"Toivon, että Tanssin talo tarjoaisi alustan, jolla erilaisista lähtökohdista tulevat tanssijat ja liikkujat voisivat kohdata toisensa. Kun erilaiset tanssijat ja tanssimaailman alustat risteävät, voi tapahtua paljon hyvää", Wekesa uskoo.

Advisory Boardin on tarkoitus tuoda ulkopuolista näkökulmaa Tanssin talon toiminnan suunnitteluun. Pyrkimys on kehittää Tanssin talosta entistä parempaa ja kiinnostavampaa paikkaa yleisöille ja tanssin ammattilaisille. Työskentely painottuu vahvasti tulevaisuuteen.

"Advisory Boardin kokoonpanoon toivottiin lisää moninaisuutta. Palaute oli oikeutettua ja totesimme, että kokoonpanoa on laajennettava. Sophiassa yhdistyy vahva tanssitausta ja laaja inklusiivisuutta lisäävien käytäntöjen ja toimenpiteiden ymmärrys", Tanssin talon johtaja Matti Numminen sanoo.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon