Kesatyonuoret

Mun Tanssin talo – nuoret visioimassa Tanssin talon tulevaisuutta

Kesäkuussa 2018 Tanssin talolla työskenteli kuukauden ajan kuusi motivoitunutta, tanssista kiinnostunutta nuorta, Aarni, Dorothea, Eero, Imose, Joona ja Sini, osana nuorten kesätyöprojektia. Nuoret valikoituivat kesätöihin Tanssin taloon yli 200 innokkaan hakijan joukosta.

title=

Kesäkuussa 2018 Tanssin talolla työskenteli kuukauden ajan kuusi motivoitunutta, tanssista kiinnostunutta nuorta, Aarni, Dorothea, Eero, Imose, Joona ja Sini, osana nuorten kesätyöprojektia. Nuoret valikoituivat kesätöihin Tanssin taloon yli 200 innokkaan hakijan joukosta.

– Kokemuksesta oli valtavasti hyötyä. Pääsimme tapaamaan uusia ihmisiä ja tutustumaan hankkeeseen ennen kuin rakennusta on vielä olemassa, sanoo Eero nuorten summatessa kokemuksiaan työskentelystä Tanssin talolla loppuvuodesta.

Kesäkuun aikana nuoret tutustuivat tanssin kenttään, Tanssin talon hankkeeseen ja pohjapiirroksiin, tanssivat itse sekä esimerkiksi haastattelivat nuoria kaupungilla Tanssin talosta. Työn tuloksena oli nuorten itsensä toteuttama visio heidän näköisestään Tanssin talosta, joka esiteltiin Tanssin talon henkilökunnalle ja tanssialan vaikuttajille kuun päätteeksi.

– Halusimme kuulla nuorten näkemyksiä ja toiveita Tanssin talosta ja kesätyöprojekti tuntui luontevalta. Eri yleisöjen osallistaminen ja dialogin ylläpitäminen on erittäin tärkeää, kun Tanssin talon alkaa rakentumaan, sanoo Tanssin talon yleisötyöstä vuonna 2018 vastannut Jenni Sainio.

– Meihin luotettiin ja tekemistämme arvostettiin, pääsimme myös hyödyntämään kaikki omia vahvuuksiamme. Oli todella kiinnostavaa samalla nähdä, kuinka erilaisia työtehtäviä tanssialaan liittyy, sanoo tanssia harrastava Sini.

Kesätyönuoret: Tanssin talo kuuluu kaikille

Vastaanottavainen ja avoin, katsojiensa näköinen, moninainen, paikka, jossa voi myös vain olla. Nuorten toive Tanssin talolle on selkeä:

– Tanssi kuuluu kaikille ja haluamme, että myös Tanssin talo kuuluu kaikille. Voisivatko katsojat esimerkiksi äänestää ja ehdottaa millaisia esityksiä talossa nähdään, Dorothea kysyy.

– On tärkeää, että Tanssin talolla nähdään myös kansainvälisiä esityksiä, järjestetään workshoppeja useammilla kielillä ja on myös työntekijöitä eri taustoista, miettii puolestaan Imose.

Eero muistuttaa lippujen hinnoista – nuorilla ei ole varaa kalliisiin lippuihin – ja Joona haaveilee avarista tiloista, isoista ikkunoista ja tilataiteesta.

Paikka, jossa kaikki voivat nauttia tanssista tavallaan, summaa Aarni.

– Nuorten ehdotukset olivat äärimmäisen kiinnostavia. Heillä oli paljon raikkaita ajatuksia, ja uskon, että erityisesti tilojen elämyksellisyyteen liittyviä ehdotuksia hyödynnetään Tanssin talon suunnittelussa. Myös idea katsojaraadeista oli kiinnostava ja sitä kehitetään edelleen, Tanssin talon johtaja Matti Numminen sanoo ja jatkaa:

– Toivomme, että voimme jatkossa työskennellä vastaavien hankkeiden parissa ja huomioida erilaisten yhteisöjen moninaisuuden Tanssin talon toimintojen suunnittelussa – jotta talo todella kuuluu kaikille.

Nuorten kesätyöprojekti toteutettiin yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden kanssa.

Yleisötyö Tanssin talossa

Nuorten kesätyöprojektin ohella Tanssin talo loi viime vuonna yhteyksiä nuoriin yleisöihin Helsinki Cupissa. Tanssin talo tarjosi yhteistyössä Ballet Finlandin kanssa Helsinki Cupissa esitysohjelmaa eri tapahtumalavoilla sekä osallistavaa ohjelmaa tapahtumateltalla, kun Ballet Finlandin ryhmä opetti nuorille jalkapallon harrastajille tanssillisia liikkeitä ja akrobatiaa.

– Mukanaolo Helsinki Cupissa oli tärkeä kokemus yhteistyöstä tanssin alan ulkopuolisen, tuhansia ihmisiä tavoittavan tahon kanssa. Tanssin talo tulee toteuttamaan ohjelmistonsa yhteistyössä kumppaniensa kanssa – ja tätä haluttiin harjoitella yleisötyön osalta, Jenni Sainio sanoo.

Lisäksi vuonna 2018 järjestettiin Yhteisötanssi ja nuoret -seminaari yhteistyössä Yhteisö tanssii ry:n kanssa.

– Vuonna 2019 aloittava ohjelmistotiimi vastaa jatkossa yleisötyön suunnittelusta ja tulee laatimaan Tanssin talon yleisötyön periaatteet tuleville vuosille, Matti Numminen sanoo.

Katso tunnelmia vuoden 2018 yleisötyöprojekteista Tanssin talon Youtube-kanavalta:

Kesätöissä Tanssin talolla

Tanssimuuveja Helsinki Cupissa!

Yhteisötanssi ja nuoret -seminaari: Taiteella on tärkeä tehtävä vaikuttaa ihmisten elämään

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.