Sink or Swim 1

Loikan Tanssielokuvan viikko valtaa Annantalon – Tanssin talon residenssiyhteistyö jatkuu

Pääkaupunkiseudun syyslomaviikko on yhtä tanssielokuvaa. Ainakin, jos astuu sisään Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaan lasten ja nuorten taidekeskus Annantaloon!

Loikan Tanssielokuvan viikko valtaa Annantalon – Tanssin talon residenssiyhteistyö jatkuu

Kuva elokuvasta Sink or Swim, ohjaaja: Michiel Vaanhold.

Kuva elokuvasta Sink or Swim, ohjaaja: Michiel Vaanhold.

Pääkaupunkiseudun syyslomaviikko on yhtä tanssielokuvaa. Ainakin, jos astuu sisään Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaan lasten ja nuorten taidekeskus Annantaloon!

Annantalossa käynnistyy 15.10. Tanssielokuvan viikko, jolloin tarjonnassa on eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnattuja tanssielokuvia ja tanssielokuvan tekemiseen liittyviä työpajoja.

Tanssielokuvafestivaalia järjestävän Loikka Kontaktin suunnittelema ja toteuttama viikko on syntynyt Annantalon ja Tanssin talon residenssiyhteistyössä.

– Olen tosi innoissani tästä! Suomalaisen tanssielokuvan edistämistoiminnan lisäksi teemme myös tärkeää tanssielokuvakasvatusta. Koululaisnäytöksiä lukuun ottamatta olemme aiemmin pystyneet aika vähän kohdentamaan toimintaa lapsi- ja nuorisoyleisöille. Loikka@Annantalo -tapahtuma on ilmainen ja avoin ihan kaikille, Loikan taiteellinen johtaja Kati Kallio sanoo.

Loikka on saanut tapahtuman tuotantoon Taikelta avustusta. Annantalo tarjoaa tilat ja fasiliteetit, ja Tanssin talo on ollut mahdollistamassa residenssiin liittyvää ohjelmaa – erityisesti keväällä 2018 osana residenssiä järjestettyä tanssielokuvaseminaaria ja siihen liittyvää virtual reality -työpajaa, joiden yhtenä teemana oli tarkastella, miten tanssielokuva voisi näkyä tulevassa Tanssin talossa.

– Tällainen residenssimuoto, joka on joustava ja monimuotoinen ja mahdollistaa tapahtumankin järjestämisen, on hyvä, Kallio toteaa.

Tanssielokuvanäytösten ja -työpajojen ohella Annantalon galleriatilassa pyörii 8.-31.10. Tanssielokuvan talo -näyttely, jossa on myös nähtävissä lyhyitä tanssielokuvia koko perheelle. Lisäksi Loikka järjestää osana residenssiä kuusi intensiivityöpajaa koululaisryhmille ja tanssielokuvatyöpajoja tanssinopettajille ja opettajille.

Tanssi sopii Annantaloon

Annantalon ja Tanssin talon residenssiyhteistyö on jatkunut jo useamman vuoden ja sen muoto on vaihdellut tarpeen mukaan.

– Yhteistyö on ollut mielekästä ja se on alusta alkaen palvellut hyvin Annantaloa. Residenssitaiteilijavalinnat ovat olleet Annantalon kannalta onnistuneita, ja he ovat kaikki jättäneet jäljen Annantalon toimintaan, Annantalon vastaava kulttuurituottaja Pirjetta Mulari sanoo.

Muun muassa talon kaikki noin 50 taiteilijaopettajaa pääsevät halutessaan seuraamaan residenssitoimintaa ja hyödyntämään siitä saatuja oppeja, uusia ideoita ja näkökulmkia omassa opetuksessaan.

Lapsille ja nuorille suunnattu tanssielokuvan viikko sopii Mularin mukaan Annantalon ohjelmaan erittäin hyvin.

– Tanssielokuva toimii taidemuotona Annantalossa erinomaisesti, sillä monitaiteisuus on yksi arvomme. Residenssiyhteistyössä on osattu nähdä se, miten projektit toimivat Annantalossa. Tanssi itsessään on harvoin pelkkää liikettä, vaan se yhdistää eri taidemuotoja. Monitaiteiseen ympäristöön se sujahtaa hyvin.

Katso Tanssielokuvan viikon koko tarjonta tästä! Työpajoihin ilmoittautuminen päättyy 10. lokakuuta!

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.