COVID Taiteilijoille

Korona vaarantaa esittävän taiteen ammattilaisten elinkeinon

Taidenneuvosto on ottanut kantaa nopeiden taide- ja kulttuurialalle suunnattujen tukitoimien puolesta. Tanssin tiedotuskeskus puolestaan kerää tietoja ansionmenetyksistä ja muista vaikutuksista. Tiedot kootaan yhteen ja viestitään esimerkiksi rahoittajille.

Taiteenedistämiskeskuksen taidenneuvosto on ottanut kantaa nopeiden taide- ja kulttuurialalle suunnattujen tukitoimien puolesta. Jokainen yksilö voi osallistua esittävän taiteen toimijoiden ja ammattilaisten tukemiseen pienin keinoin:

Taiteen ja kulttuurin kuluttajilta taideneuvosto toivoo mahdollisimman suurta ymmärrystä tukalasta tilanteesta. Tilaisuuksien peruuntuminen on kulttuurialan yrityksille ja tapahtumille pahimmillaan koko olemassaoloa uhkaava isku. Kulut pysyvät, mutta tuotot jäävät saamatta. Jos siihen on mahdollisuus, on kaunis ja arvokas teko jättää pyytämättä rahoja takaisin peruuntuneesta tilaisuudesta." – Taideneuvosto

Tanssin tiedotuskeskus puolestaan kerää tietoja ansionmenetyksistä ja muista vaikutuksista. Tiedot kootaan yhteen ja viestitään esimerkiksi rahoittajille. Lue lisää Tanssin tiedotuskeskuksen sivuilta.

Varotoimet vaikuttavat moniin aloihin, vahvasti myös tanssiin ja esittävään taiteeseen, jossa kokoontumiset ja fyysiset kohtaamiset ovat osa toimialan muotoa. Tanssin tiedotuskeskus ja European Dancehouse Network -verkosto ovat avanneet kyselytutkimukset tanssialalla työskenteleville (taiteilijat, freelancerit, työntekijät). Tarkoitus on kerätä tietoja ansiotuloista ja muista vaikutuksista.

Lue lisää
Dance info Finland
European Dancehouse Network

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon