Prakticum Tanssintalo yleisotyo Jenni Sainio Pia Ohman

Kokki- ja kampaajaopiskelijoille hyvinvointia tanssista

Tanssin talo on aloittanut yhteistyöprojektin ruotsinkielisen ammattioppilaitos Prakticumin kanssa. Projektissa kokki- ja kampaajaopiskelijat saavat vinkkejä kehonkäyttöönsä fyysisesti kuormittavassa työssä ja tutustuvat samalla tanssitaiteeseen.

Kokki- ja kampaajaopiskelijoille hyvinvointia tanssista

Tanssin talon yleisötyösuunnittelija Jenni Sainio ja Prakticumin nuorisopedagogi Pia öhman starttasivat yhteistyöprojektin Prakticumin kokki- ja kampaajaopiskelijoille.<br>

Tanssin talon yleisötyösuunnittelija Jenni Sainio ja Prakticumin nuorisopedagogi Pia öhman starttasivat yhteistyöprojektin Prakticumin kokki- ja kampaajaopiskelijoille.<br>

Tanssin talo on aloittanut yhteistyöprojektin ruotsinkielisen ammattioppilaitos Prakticumin kanssa. Projektissa kokki- ja kampaajaopiskelijat saavat vinkkejä kehonkäyttöön fyysisesti kuormittaviin töihin ja tutustuvat samalla tanssitaiteeseen.

Samalla opiskelijat osallistuvat myös Tanssin talon tulevien palvelujen suunnitteluun tuomalla nuorten näkökulmaa Tanssin taloon ja sen tulevaan ohjelmaan.

Tanssin talon yleisötyösuunnittelija Jenni Sainio yllättyi iloisesti siitä, miten oppilaitos lähti yhteistyöhön mukaan.

– He ovat olleet avoimia eri ajatuksille ja lisäksi heillä oli jo valmiina omia toiveita siitä, mitä yhteistyö voisi sisältää, Sainio sanoo.

Oppilaitoksen puolelta tuli muun muassa toive, että oppilaat saisivat kehonhuollollisia vinkkejä, sillä niin kampaajan kuin kokinkin työ on fyysisesti raskasta.

– Tanssinopettaja, personal trainer Anu Koskela vetää opiskelijoille kaksi työpajaa, joissa hän käy läpi kehonkäytön vinkkejä. Lisäksi minä vedän heille muun muassa draaman perusharjoitusten keinoin työpajoja, joissa oppilaat miettivät ryhmissä Tanssin talon sisältöjä, Sainio kertoo.

Lisäksi ryhmät pääsevät katsomaantanssiesityksen ja talvella koko koulu altistetaan pop-up -tanssille. Tanssija-kuvaaja Teemu Kyytinen dokumentoi koko projektin videolle.

Ensi vuonna luvassa on lisää yleisötyötä, tulossa on muun muassa tanssin nuorisolähettiläitä.

– Moni tulevista yleisötyöprojekteistamme kohdistuu nuoriin ja nuoriin aikuisiin. Yhteistyö Prakticumin kanssa on yksi askel kohti nuorten kanssa tehtäviä yleisötyöprojekteja, Sainio sanoo.

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.