Kohtaamisia koulutusta konkretiaa viikonloppu

Kohtaamisia, koulutusta, konkretiaa -viikonloppu keräsi kiitosta

Tanssin talo, Tanssille ry ja Zodiak – Uuden tanssin keskus järjestivät maaliskuussa ilmaisen Kohtaamisia, koulutusta, konkretiaa -työpajaviikonlopun tanssin ammattilaisille. Kaksipäiväinen tapahtuma koostui työpajoista, speed meetingistä ja mentorointiklinikoista.

Kohtaamisia, koulutusta, konkretiaa -viikonloppu keräsi kiitosta

title=

Tanssin talo, Tanssille ry ja Zodiak – Uuden tanssin keskus järjestivät maaliskuussa ilmaisen Kohtaamisia, koulutusta, konkretiaa -työpajaviikonlopun tanssin ammattilaisille. Kaksipäiväinen tapahtuma koostui työpajoista, speed meetingistä ja mentorointiklinikoista.

Kyseessä oli kolmen toimijan ensimmäinen yhteisesti tuottama tapahtuma, jonka lähtökohtana oli parantaa tanssin ammattilaisten koulutustarjontaa ja tuoda eri lajien ammattilaisia yhteen.

– Tanssin talo testaa ja rakentaa tänä vuonna erilaisia yhteistyömalleja eri toimijoiden kanssa, ja tämä tapahtuma oli osa sitä työtä. Viikonlopussa tiivistyi myös se, mitä itse teen tällä hetkellä eniten: yritän tavata, kuulla ja nähdä mahdollisimman monia tanssin tekijöitä eri yhteyksissä, Tanssin talon ohjelmasuunnittelija Kaari Martin sanoo.

Tapahtuma varattiin käytännössä loppuun hyvin nopeasti. Kävijämäärä oli 140.

– Viikonloppu oli erittäin onnistunut kokonaisuus, jolle selvästi on tarvetta ja kysyntää. Olin tosi iloinen siitä, että osallistujat olivat eri-ikäisiä ja -taustaisia. Myös se yllätti positiivisesti, että osallistujia tuli eri puolilta Suomea. Heiltä tuli myös paljon jatkokehitysideoita, Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti sanoo.

Myös Tanssille ry:n Sari Palmgren piti viikonloppua onnistuneena kokonaisuutena.

– Tanssille ry halusi järjestää viikonlopun, koska tällaiselle tekemisen ja keskustelun yhdistämiselle on ollut tarvetta. Saadun palautteen sekä oman kokemukseni mukaan tämä viikonloppu vastasi hyvin tarpeeseen. Toki uusi yhteistyö vaatii aina aluksi enemmän työtä, mutta vaikuttaa siltä, että tässä on hyvä hedelmällinen alku tulevalle yhteistyölle. Varsinkin pienelle yhdistykselle yhteistyö on arvokasta, Palmgren sanoo.

Tapahtumassa molempina päivinä mukana ollut paimiolainen tanssitaiteilija Elisa Heimo sai tapahtumasta esikuvia ja työkaluja sekä tulevaisuuden näkymiä omaan tekemiseen. Hän nautti erityisesti Liisa Risun työpajasta.

– Tämä oli ihana ja hyvin järjestetty kokonaisuus. Tapahtuma tuki omaa ammatillista kasvua. Tällaisia pitäisi ehdottomasti olla lisää, Heimo sanoi tapahtuman viimeisen session jälkeen.

Liitos-lehden päätoimittajana työskentelevä tanssitaiteilija Veera Lamberg piti tapahtumaa niin ikään hyvin järjestettynä, vaikka pääsikin osallistumaan vain toiseen päivään. Häntä harmitti, että moni osallistuja peruutti osallistumisensa viime hetkillä. Lamberg itsekin sai paikan tapahtumaan varausjonosta.

– Kaikki osiot olisivat olleet kiinnostavia. Tällaisia tapahtumia toivotaan aina kentällä ja taustalla on paljon suunnittelua, joten harmittaa, että ihmiset sitten peruvat tulonsa viime hetkellä.

Halukkaita osallistujia oli jonossa, mutta kun peruminen tulee viimetipassa, moni ei ehdi enää reagoida. En tiedä, onko maksuttomuus yksi syy tähän, Lamberg pohti.

Sisällöllisesti hän koki tärkeäksi erityisesti sen, että kokoonnutaan yhteen ja puhutaan ääneen asioista, jotka mietityttävät moni taiteilijoita. Kuten rahoituksesta.

– On tärkeä kuulla esimerkiksi se, että joskus asiat menevät hitaammin kuin on kuvitellut ja jonkun teoksen rahoituksen saamiseen voi mennä vuosia. Yksin kun näitä miettii, voi alkaa ottaa asioita henkilökohtaisesti, Lamberg sanoo.

Myös palautelomakkeista kautta annettu palaute oli erittäin positiivista. Erityisesti keskustelua ja vastaavia tilaisuuksia toivottiin vastaisuudessakin lisää.

Kolmen toimijan yhteistyö jatkuu kesäkuussa, jolloin Tanssin talo, Tanssille ry ja Zodiak järjestävät viisipäiväisen työpajafestivaalin. Festarin ohjelma julkaistaan kevään aikana.

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.