Katherine Profeta SPARKS Tanssintalo

Katherine Profeta tuo SPARKS-hankkeeseen osaamista dramaturgiasta

SPARKS

Yhdysvaltalainen dramaturgi ja Yalen yliopiston professori Katherine Profeta on työskennellyt esittävien taiteiden parissa kolme vuosikymmentä.

Katherine Profeta liittyy mukaan SPARKS-hankkeeseen neuvoa antavana asiantuntijana. Hän tuo mukanaan vahvaa dramaturgista ja koreografista osaamista.

Profeta on yksi newyorkilaisen Elevator Repair Service -ryhmän perustajajäsenistä. Hän on ollut mukana lähes kaikissa vuonna 1991 perustetun teatterin tuotannoissa, joissa hän on toiminut muun muassa koreografina sekä liikkeen ohjaajana ja dramaturgina.

Profeta on tehnyt yhteistyötä monien taiteilijoiden ja tahojen kanssa. Yhteistyö koreografi Ralph Lemonin kanssa on jatkunut jo vuodesta 1997. Profetan kanssa ovat työskennelleet myös koreografit Alexandra Beller ja Nora Chipaumire, ohjaajat Julie Taymor, Karin Coonrod, Frederick Wiseman ja Annie Dorsen, tanssija Emma Griffin sekä yhteisötaiteilija David Thomson. Yhteistyökumppaneihin on kuulunut myös newyorkilainen New Audience -teatteri.

Katherine Profeta on tullut tutuksi myös opettajana. Hän on opettanut New Yorkin Barnard ja Queens Collegejen teatterin laitoksilla. Parhaillaan hän työskentelee professorina dramaturgian ja draamallisen kritiikin laitoksella Yalen yliopistossa New Yorkissa.

Vuonna 2015 Profeta julkaisi teoksen Dramaturgy in Motion: At Work on Dance and Movement Performance. Vuonna 2016 hän kirjoitti luvun New Yorkin modernin taiteen museon MoMan julkaisemaan Modern Dance Series -kokoelmaan. Lisäksi Profeta on kirjoittanut useisiin lehtiin ja julkaisuihin, kuten Performing Arts Journaliin, Theater Magazineen ja TCG's Production Notebooksiin.

Profeta on valmistunut taiteen tohtoriksi Yalen yliopiston draaman laitokselta.

Tanssin talon kokoama joukko asiantuntijoita työskentelee suorassa vuorovaikutuksessa taiteilijoiden kanssa jakamalla tietoa.

SPARKS-hankkeen asiantuntijat työskentelevät Tanssin talon kutsumina ja toimivat suorassa vuorovaikutuksessa taiteilijoiden kanssa. He toimivat taiteilijoiden tukena ja kaikupohjana koko projektin ajan. Asiantuntijat ovat Mathilde Monnier, Antony Hamilton, Bia Oliveira ja Katherine Profeta.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon