Ilmaisia työpajoja ja pikadeittailua tanssin ammattilaisille – varaa paikkasi nyt!

Tanssin talo, Zodiak – Uuden tanssin keskus ja Tanssille ry järjestävät ammattilaisille maaliskuussa ilmaisen työpajoja, speed meetingiä ja mentorointia sisältävän viikonlopun.

Ilmaisia työpajoja ja pikadeittailua tanssin ammattilaisille – varaa paikkasi nyt!

title=

Tanssin talo, Zodiak – Uuden tanssin keskus ja Tanssille ry järjestävät ammattilaisille maaliskuussa ilmaisen työpajoja, speed meetingiä ja mentorointia sisältävän viikonlopun. Ilmoittaudu heti mukaan, paikkoja on rajoitetusti!

Kohtaamisia, koulutusta, konkretiaa ontyöpajoista, speed meetingistä sekä Tanssin talon suosituista mentorointiklinikoista koostuva tutustumis- ja koulutusviikonloppu kaikille tanssin ammattilaisille. Tapahtuma järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla Zodiakin tiloissa 25.–26. maaliskuuta ja se on osallistujille maksuton.

Viikonlopun tarkoituksena on saada ammattilaiset kohtaamaan, keskustelemaan ja tutustumaan toisiinsa sekä tarjota konkreettista koulutusta.

Lauantaina 25.3. ohjelmassa ovat Liisa Risun ja Carl Knifin työpajat, joissa on mahdollisuus tutustua koreografien liikekieleen ja työtapaan, sekä koreografi Sari Palmgrenin vetämä speed meeting, jonka tarkoituksena on saattaa eri tanssin toimijoita – koreografeja, tanssijoita, tanssinopettajia ja alan eri toimijoita – yhteen nopeasykkeisessä keskustelusessiossa. Osa osallistujista istuu pöydissä ja toinen osa kiertää.

– Olen vetänyt speed meetingin pari kertaa aiemmin ja se on toiminut hyvin. Kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet päästä keskustelemaan – ei tarvitse olla se kaikista verbaalisin ja suulain tyyppi. Tapaamisissa juttelemme helposti niiden kanssa, jotka jo tunnemme. Speed meeting mahdollistaa tutustumisen uusiin, kiinnostaviin kollegoihin, Palmgren sanoo.

Jos keskustelu jää kesken, juttua voi jatkaa speed meeting -osion jälkeen Zodiakin aulan puolella tarjoilun parissa.

Päivän päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus nähdä omakustanteisesti Helsinki Dance Companyn ja Zodiakin yhteistuotanto, suurieleisesti glitteriä ja trashia yhdistelevä Jemina - The Great American Show Pannuhallissa. Baari on auki ennen esitystä sekä osana esitystä.

Sunnuntaina viikonloppu jatkuu Tanssin talon mentorointiohjelmasta tutuilla valmennusosioilla. Pitkän tanssiuran tehnyt Suomen tanssin ja sirkustaiteilijoiden (STST) monitoimimies Sami Hiltunen avaa sopimuskäytäntöjä työntekijän ja työnantajan näkökulmasta, koreografi ja taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunula puhuu taiteilijasta itsensä tuottajana ja Sari Palmgren esittelee The Earth Song -konseptin ja kestävän kehityksen kautta kotimaan kiertuetoiminnan mahdollisuuksia ja toteuttamista.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki. Katso koko ohjelma Zodiakin nettisivuilta. Varaa paikkasi nyt – paikkoja on rajoitetusti! www.zodiak.fi/kalenteri/kohtaamisia-koulutusta-konkretiaa

Tulossa työpajafestivaali kesäkuussa

Tanssin talon, Zodiakin ja Tanssille ry:n uudenlaisen yhteistyön tavoitteena on parantaa tanssin ammattilaisten koulutustarjontaa ja tuoda eri lajien ammattilaisia yhteen. Yhteistoiminnan idea lähti Tanssille ry:ltä, jonka avustuksia leikattiin tuntuvasti, kymmenillä tuhansilla euroilla.

– Meidän tuntitoiminta on tosi haavoittuvasta, sillä emme saa vuosittaista säännöllistä tukea. Siksi otimme yhteyttä Tanssin taloon ja Zodiakiin. Lisäksi meillä on Zodiakin kanssa molemmilla kurssitoimintaa. Yhteistyötä voisi tehdä vielä tietoisemmin, Sari Palmgren sanoo.

Kolmen toimijan yhteistyö jatkuu kesäkuussa järjestettävällä viisipäiväisellä, Zodiakin ideoimalla työpajafestarilla, jossa työpajoja vetävät myös ulkomaiset opettajat.

– Zodiakin ja Tanssille ry:n kanssa toteutettavat työpajat ovat yksi Tanssin talon tämän vuoden uusista yhteistyökuvioista. Molemmat tulevat jatkossakin olemaan luontevia yhteistyökumppaneita Tanssin talolle ja ovien avautumiselle eri tanssilajien välille. Maaliskuun viikonloppu on vielä nykytanssipainotteinen, mutta jo kesäkuun työpajafestivaalilla nähdään lajien kirjoa laajemmin., Tanssin talon ohjelmasuunnittelija Kaari Martin sanoo.

– Työpajat ovat ammatilaisille myös paikkoja, jotka saattavat synnyttää uusia työtilaisuuksia, kumppanuuksia, työryhmiä ja ideoita. Uskon vuoropuhelun ja kohtaamisen tärkeyteen – siihen, ettei olla vuorovaikutuksessa vain lähipiirin ja samanmielisten kanssa. On hyvä tulla yhteen, Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti sanoo.

– Lisäksi varsinkin kansainvälisen vetäjän kurssit ovat aika kalliita toteuttaa yksin. Saamme osallistumishinnan hieman matalammaksi, kun meitä on useampi toimija yhteistyössä. Kolmestaan olemme vahvempia. Kansainvälisten vetäjien kurssi- ja opetustoiminta myös Suomessa on tärkeää lisätarjontaa ammattilaisille.

Työpajafestivaalin tarkempi ohjelma julkaistaan Zodiakin sivuilla helmikuussa 2017.

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.