Emilia Hänninen on aloittanut tuottajana Tanssin talossa

Ajankohtaista

Emilia Hänninen on aloittanut tuottajana Tanssin talossa

Muun muassa Tapiola Sinfoniettassa ja Sibelius-Akatemiassa tuottajana ja tapahtumakoordinaattorina työskennellyt ja musiikkitieteitä pääaineenaan opiskellut filosofian maisteri Emilia Hänninen aloitti elokuussa Tanssin talon määräaikaisena tuottajana. Emilian sopimus kestää vuoden 2017 loppuun.

– Emilia on osoittanut kykynsä toimintojen ja prosessien kehittäjänä, muun muassa kehittämällä palvelumallia Sibelius-Akatemian salien ulosvuokraukseen Musiikkitalossa. Nämä taidot ovat välttämättömiä, kun alamme muotoilla palveluja Tanssin talon eri käyttäjäryhmille, Tanssin talon toiminnanjohtaja Hanna-Mari Peltomäki kertoo.

Emilia on työskennellyt erilaisissa musiikkituotannoissa vuodesta 2009 lähtien. Tapiola Sinfoniettan ja Sibelius-Akatemian lisäksi hän on työskennellyt Fazer Konserttitoimiston tuottajana.

Tanssiharrastustaustaa Emilialla on muun muassa baletissa, jazzissa, lattareissa ja lavatansseissa. Kipinä tanssiin potentiaalisena työkenttänä syttyi kolme vuotta sitten, kun Emilia teki oopperatuotantoa, jossa oli mukana myös Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen tanssijoita.

Tanssin talon tuottajan tehtävä sisältää Emilian mukaan kaikki hänen tärkeiksi kokemansa osa-alueet.

– Tanssin talo hankkeena on kiinnostava erityisesti siksi, että se on kaikelle tanssille. Näen sen todella tärkeänä asiana, joka lisää myös omaa motivaatiotani. Itselleni oli yllätys se, että hanke on paljon isompi kuin luulin. Tässä on monenlaisia osia ja sivupolkuja, jotka ovat hyviä ja mielenkiintoisia. Tanssin talo on valtakunnallinen hanke, ja siihen tarvitaan laajaa yhteistyötä, Emilia kertoo.

Emilia on ollut kehittämässä Musiikkitalon pienten salien ulosvuokrausmallia, joten hänellä on hyvä tuntuma siihen, mikä vastaavanlaisissa hankkeissa toimii ja millaisia asioita kannattaa välttää. Lisäksi hän on koordinoinut yleisötyötä ja kiertuejärjestelyjä.

– Olen myös työskennellyt asiakaspinnassa ja olen hyvin kiinnostunut erilaisista yleisöistä.

Tanssikentän ulkopuolelta tulevana hän uskoo voivansa tarjota projekteihin uusia näkökulmia ja ajatuksia. Suomalaista tanssikenttää Emilia pitää rohkeana ja joustavana.

– Olen jo huomannut, että täällä uskalletaan tehdä asioita ilman jäykistelyä. Uskon, että saan itse tehtyä tälle hankkeelle hyviä asioita ja toivon, että ihmisille jää hyvä tunnelma siitä, mitä olen tehnyt.

Luodaan yhteys toisiimme

Tilaa uutiskirjeemme ja seuraa matkaa kohti Tanssin talon avajaisia.

Tilaaminen edellytää, että hyväksyt sähköpostiosoitteesi lisäämisen Tanssin talon markkinointirekisteriin. Lue lisää Tanssin talon tietosuojasta sivulta Evästeet ja tietosuoja.