Bia Oliveira

Bia Oliveira tuo SPARKS-hankkeeseen osaamista tuottamisesta ja kiertuetyöstä

SPARKS

Yli 30 vuotta esittävien taiteiden parissa työskennellyt lontoolaisen Sadler's Wells -teatterin tuotanto- ja kiertuejohtaja Bia Oliveira liittyy mukaan SPARKS-hankkeeseen.

Bia Oliveira tuo SPARKS-hankkeeseen mukanaan osaamista tuottamisesta ja kiertuekäytännöistä. Yli kolme vuosikymmentä alalla vaikuttanut Oliveira on työskennellyt monipuolisesti teatterin, tanssin, elokuvan, perfomanssitaiteen sekä elävän ja visuaalisen taiteen parissa. Viimeiset 15 vuotta Oliveira on keskittynyt tuotantoon, kiertuetyöhön, johtamiseen ja hallintoon.

Alun perin Brasiliasta kotoisin oleva Bia Oliveira muutti vuonna 1997 Lontooseen, jossa hän harjoitti fyysistä ja visuaalista teatteria. Vuosina 1999–2003 hän työskenteli Lontoon Chats Palace Arts Centerissä, missä hän suunnitteli, ohjasi ja tuotti talon sisäisiä tapahtumia, kiertueita ja muita esityksiä.

Vuonna 2001 Oliveira teki harjoittelujakson lontoolaisessa Artsadmin-tuotantotalossa. Oliveira jäi taloon tuottajaksi ja teki yhteistyötä muun muassa Station House Operan sekä monien arvostettujen taiteilijoiden, kuten Bobby Bakerin, Gary Stevensin ja Rosemary Leen, kanssa.

Seuraavaksi Oliveira toimi seitsemän kuukauden ajan Arts Council Englandin teatterista vastaavana virkamiehenä, minkä jälkeen hän siirtyi Akram Khan Companyyn tuottajaksi vuonna 2007.

Kahdeksan vuotta myöhemmin, vuonna 2015, Oliveira päätti siirtyä freelance-tuottajaksi tanssi- ja teatteriprojekteihin. Samaan aikaan hän sai Sadler's Wells -teatterilta kutsun tulla johtamaan tanssija Sylvie Guillemin kansainvälisen Life in Progress -jäähyväiskiertueen tuotantoa. Oliveira hyväksyi kutsun, ja lopulta hänelle tarjottiin teatterista pysyvää pestiä seniorituottajana. Vuonna 2017 Oliveirasta tuli Sadler's Wells -teatterin tuotanto- ja kiertuejohtaja.

Oliveira on valmistunut nykytaiteen maisteriksi Middlesexin yliopistosta Lontoosta. Jatkotutkinnon hän on tehnyt taiteen johtamisesta ja politiikasta Birkbekcin yliopistosta Lontoosta.

SPARKS-hankkeen asiantuntijat työskentelevät Tanssin talon kutsumina ja toimivat suorassa vuorovaikutuksessa taiteilijoiden kanssa. He toimivat taiteilijoiden tukena ja kaikupohjana koko projektin ajan. Asiantuntijat ovat Mathilde Monnier, Antony Hamilton, Bia Oliveira ja Katherine Profeta.

Lue lisää: SPARKS-hanke etenee -kahdeksan teosideaa Erkko-saliin valittu jatkoon.

Tilaa uutiskirje

Liity Tanssin talon ystävien joukkoon